Bax napisao:Novi matori bajs koji sam uzeo da malo sredim da se vozikam.
pic host
Opet svajcarska proiyvodna, ali nesto manji ram 56.
Imam Campagnolo Record glave, koje izgledaju i zvuce fantasticno, ali i problem sto je zadnji bandas otisao u jaje, pa cu morati da se snalazim za nove obruce, i verovatno cu da pletem tockove bez tabulara ovaj put.
Do sada sam zamenio lanac, sredio kocnice, sradio sediste, skinuo staru lulu, koja ima imbus 7. i stavio tockove sa Girinija da bih imao probnu voznju.
Ako neko ima kojim slucejm imbus 7 nek mi javi, to je totalno mimo standarda
Ram izgleda zdrav, ali ga je dosta ga nagrizao zub vremena (ako mi legne bajs nosim to na peskiranje i plastifikaciju.
Ocekujem jedno 70-80 evra ulaganja, da se full sredi, da ga pokrenem za voznju, treba mi jedno 20 evra.
Mislim da su cevi Rejnolds, jer sam jedini slican bajs na Internetu, od datog proiyvodjaca, koji ima identicne fore na ramu, nasao i on ima Rejnolds cevi.
Prvi utisak da je Girini bolji, ram ,ali videcemo, dok se spustim u poyiciju za voznju.
Sto se tice Girinija, tu cekam da se urade nalepnice, i jos nesto majmunisem sa volanom i polozajima.
Uradjen je alu reducir za sticnu debljine 0,5mm , tj neki stari sam adaptirao, i sad mogu da ubacim standardnu, 25,4 sticnu bez problema, a da sediste podesim kako mi se svidja.
Popodne nosim tocak kod nekog starog majstora, da probamo da ga resimo, zato sto nove koje sam hteo da uzemem, su pogresno opisani u ogasu.
Racunao sam oko tabulara, nek mi je oko 20-25 evra cena, to i nije tako strasno, jer to je i cena dobre gume sa unutrasnjom. Ako pukne moze da se do kuce nabaci rezervni bez lepljenja i da se dokotrljam.
Sad sam u procesu nabavke potrebnih delova, pa polako.
Raspitao sam se za ram, pored plastifikacije, imam i opciju lakiranja kod vrhunskog auto lakirera, sto kao krajnji rezultat izadje spektakuparno, pa mozda krenem i u tom pravcu za Mondiu.
E da bajs je proizveden po serijskim projevima izmedju 72 i 75 godine.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.