Ratna tehnika
Re: Ratna tehnika

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Samo da dodam jednu sitnicu u vezi ovih milova 24. Ne izgleda jadno, izgledaju jadno, mnozina. Posle osvajanja remonta na JSO-ovim 17-cama, sada ni remont tih V-ova ne bi bio problem. Savrsenstvo za KZB. Samo jos kad za nesto takvo imali para...BAJKER napisao:Ne mogu sada da ih trazim, al da jadno izgleda, izgleda.
Sent from my LG-P760 using Tapatalk

-
Heineken
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Mozda bolje reci kada bi se imalo volje za tako nesto, para za remont sigurno ima...
@Heineken
Iz tvojih usta u vladine usi, kada su u pitanju pare... Kadrova u Momi je ostalo.jako malo ali ipak mogu da odrade posao.
Iz tvojih usta u vladine usi, kada su u pitanju pare... Kadrova u Momi je ostalo.jako malo ali ipak mogu da odrade posao.

Ne mogu sad u ovom trenutku da pronadjem taj podatak, ne mogu da se setim iskreno ni gde sam to procitao ali sam siguran da sam je ovo neko ispricao. Evo na ovom linku postoji tekst sa detaljima saveznickog bombardovanja (izmedju ostalog govori se o tome koliki su bili gubici srpskog naroda i infrastrukture, a s druge strane koliko je Nemaca stradalo) pa koga ne mrzi neka procita : http://www.ninicninic.com/tekstovi/save ... tskom-raturobbief napisao:Jel moze neki pisani trag da se argumentuje ova tvrdnja?Incognito napisao: Ne treba zaboraviti jednu jako vaznu cinjenicu - to da su se tada u svim saveznickim avionima koji su bombardovali Jugolasviju nalazili PILOTI NEMACKOG TRECEG RAJHA.
Nisam ja rekao da verujem tom Nemcu, ali koliko mi je realna prica da je Tito trazio bombardovanje od Engleza, toliko mi ni ova prica nedeluje manje verovatno. Inace, Nemci su stare lisice i uz Francuze predstavljaju najnamazaniju naciju na svetu tako da nesumnjam u to da bi i na ovaj nacin pokusali da se operu. S tim sto su Francuzi jos gori od njih - sebicni i licemerni tako da su Englezi pojam karaktera za ova dva naroda (ako se to tako moze nazvati). No, to je druga tema.snork napisao:Incognito, treba biti oprezan kada su u pitanju takve izjave. Možda taj Nemac izmišlja istoriju da bi danas približio Nemačku nekadašnjim neprijateljima. Po principu - "sve smo mi to po dogovoru zajedno radili". Biće takvih pokušaja i ove godine, u vezi sa Prvim svetskim ratom (tj. već ih ima).
Meni je sasvim logično da su bombardovani svi gradovi gde je bilo Nemaca u većem broju. Pa kad su saveznici bombardovali Francusku, što ne bi i Srbiju. I Francuzi su ginulu u savezničkim bombardovanjima. Mada ne treba zanemariti ni mogućnost da je Tito namerno hteo da oslabi Srbiju, kako bi lakše uspostavio komunističku vlast. Kada se (ako se) arhive otvore, možda i saznamo šta se stvarno dešavalo. Ovako, možemo samo da nagađamo.
Potpisujem ovaj post od pocetka do kraja !BAJKER napisao:Mnoge arhive IISV rata su jos uvek pod velom tajne, pogotovo u Engleskim i Usa arhivama, no ne treba mnogo pameti a ne shvatiti da smo mi sami sebi najveci neprijatelji i to oduvek. Nije nemoguce da je i takva situacija bila na zalost, nisu samo Srbi bili u vrhovnoj komandi tada nego i drugi koji bas Srbe i nisu mirisali. Cim se je takav podatak pojavio nije ne moguce da je i bilo takvih akcija gde su "nasi" dali mig da se tako nesto i uradi, osim toga bas me zanima zasto se Zagreb ili Ljubljana nisu bombardovali od strane saveznika? Nadam se da ce to jednog dana izaci na videlo. Rodjen sam u vreme kada je SFRJ bila na vrhuncu svoje moci i za zivota Tita, uceni smo kao djaci i ulivan nam je u mozak (doktrina slobodno mogu reci) informacija da su komunisti sve stvorili, da su svi bili neprijatelji a da se samo Tito sa svojom vojskom borio protiv Nemaca i druugih okupatora. A stinu pise onaj ko je pobedi uvek je bilo, naravno nigde se ne pominje da su cetnici zajedno sa partizanima oslobadjali Uzice1941 godine jer to komunjarama nije bilo u prilog pogotovo posle rata. Mnoge stvari ostace i dalje nejasne mada istina cekad tad izaci na videlo. Mene uopste ne bi cudilo da je bilo takvog dogovora izmedju saveznika i vrhovne komande, naravno voleo bih da se iz arhiva pojave dokumenta koja ce to potvrditi ili opovrgnuti, ovako ne moze se ni jednoj stranio verovati 100%
I dan danas pravimo iste greske iz proslosti, ama bas nista se nije promenilo od svega onoga sto se desavalo pre recimo jednog veka.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Incognito napisao:Ne mogu sad u ovom trenutku da pronadjem taj podatak, ne mogu da se setim iskreno ni gde sam to procitao ali sam siguran da sam je ovo neko ispricao.robbief napisao:Jel moze neki pisani trag da se argumentuje ova tvrdnja?Incognito napisao: Ne treba zaboraviti jednu jako vaznu cinjenicu - to da su se tada u svim saveznickim avionima koji su bombardovali Jugolasviju nalazili PILOTI NEMACKOG TRECEG RAJHA.

^
Nema potrebe da budes toliko cinican. Rekao sam da sam taj podatak vec procitao na jednom mestu, plus sto sam cuo da je isto tako neko ispricao to isto. Kada pronadjem izvor vrlo rado cu ga okaciti.
Eto, nema veze, uzmi da sam slagao sve ovo sto sam ispricao zato sto nemam dokaz overen pecatom i potpisom nekoga ko to moze da potvrdi. Jel si sad zadovoljan ?
Nema potrebe da budes toliko cinican. Rekao sam da sam taj podatak vec procitao na jednom mestu, plus sto sam cuo da je isto tako neko ispricao to isto. Kada pronadjem izvor vrlo rado cu ga okaciti.
Eto, nema veze, uzmi da sam slagao sve ovo sto sam ispricao zato sto nemam dokaz overen pecatom i potpisom nekoga ko to moze da potvrdi. Jel si sad zadovoljan ?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Pa kako da ne budem cinican, covece? Izvuces neverovatnu teoriju, nazoves je vaznom cinjenicom, a kad ti se trazi bilo koji izvor onda jebiga, ne secam se ali sigurno je tako. Ne sumnjam ja da si ti to negde procitao, ali filtriraj malo pre nego sto podelis sa svima to obilje teorija zavere, ovako ispadnes smesan...
Tako to biva kad se previse sniva, a stvarno se malo zna.Incognito napisao:Ne mogu sad u ovom trenutku da pronadjem taj podatak, ne mogu da se setim iskreno ni gde sam to procitao ali sam siguran da sam je ovo neko ispricao.robbief napisao:Jel moze neki pisani trag da se argumentuje ova tvrdnja?Incognito napisao: Ne treba zaboraviti jednu jako vaznu cinjenicu - to da su se tada u svim saveznickim avionima koji su bombardovali Jugolasviju nalazili PILOTI NEMACKOG TRECEG RAJHA.
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Slovenačka vojska kupila šlemove koji ne odgovaraju
Vojska Slovenije je, kako je objavljeno u Ljubljani, na novim šlemovim utvrdila "nedoslednosti" zbog kojih će biti potrebni ponovni balistički testovi tog dela vojničke opreme.

Zasad nije objavljeno šta je problem sa novim slovenačkim šlemovima
Slovenačka vojska je kupila prvih 2.466 šlemova britanskog proizvođača Junajted šild internešenel (United Shield International) za koje je data garancija o kontroli kvaliteta i koji su koštali skoro milion evra.
O kakvom nedostatku je reč nije, međutim, precizirano. Ministarstvo odbrane saopštilo je da se "zbog utvrđene nedoslednosti vrše pripreme za sprovođenje dodatnih testova" i izrazilo uverenje da će to biti obavljeno još ovog meseca.
Kriterijum za javnu nabavku za kupovinu šlemova bila je najniža cena.
Jesu stipse Slovenci, mogli su od nas da kupe slemove
Vojska Slovenije je, kako je objavljeno u Ljubljani, na novim šlemovim utvrdila "nedoslednosti" zbog kojih će biti potrebni ponovni balistički testovi tog dela vojničke opreme.

Zasad nije objavljeno šta je problem sa novim slovenačkim šlemovima
Slovenačka vojska je kupila prvih 2.466 šlemova britanskog proizvođača Junajted šild internešenel (United Shield International) za koje je data garancija o kontroli kvaliteta i koji su koštali skoro milion evra.
O kakvom nedostatku je reč nije, međutim, precizirano. Ministarstvo odbrane saopštilo je da se "zbog utvrđene nedoslednosti vrše pripreme za sprovođenje dodatnih testova" i izrazilo uverenje da će to biti obavljeno još ovog meseca.
Kriterijum za javnu nabavku za kupovinu šlemova bila je najniža cena.
Jesu stipse Slovenci, mogli su od nas da kupe slemove

Mora d'ima zimske gusenice, povelik mu zaustavni put.

What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Brzine idu u H-a !!!

- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
kakve dileje, ova vrata ni buldozer ne moze da probije, dok su oni tukli po ovim vratima sa onog prozora levo , ako je hteo mogo je da ih masakrira pogledajte niko ne pokriva prozor.
malo starih vitezova
http://www.youtube.com/watch?v=tHwfb9LtZX4
https://www.youtube.com/watch?v=tHwfb9LtZX4
kako cirilica lepo stoju na boku
malo starih vitezova
http://www.youtube.com/watch?v=tHwfb9LtZX4
https://www.youtube.com/watch?v=tHwfb9LtZX4
kako cirilica lepo stoju na boku

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum