Pa kad si vozio sa letnjim pneumaticima po onolikom snegu ... a da si stavio zimske sa dobrom šarom - Bog da te vidi (zamalo)

Pa kad si vozio sa letnjim pneumaticima po onolikom snegu ... a da si stavio zimske sa dobrom šarom - Bog da te vidi (zamalo)

Sad bas razmisljam, koji motori pokrecu ova vozila sto vuku i isparkiravaju avione? Ako guraju tolike silne tone mora da je nesto vece.zuzazu napisao: 28 Sep 2017, 21:43 Svaka skola se placa, a ja (mi) sam ovde dobro prosao.
Glavna igrarija u ovoj naizgled lepoj igri zvanoj vazduhoplovstvo je znati kako da se izvadis iz braon smrdljive materije kada upadnes u nju.
Nesto pise u knjigama, a mnogo toga ne.
Video sam kako bez kontrole klize 70 tona kojih gura 2 X 12 tona potiska po utabanom snegu.
Jednom je bilo dovoljno.

Neki automobili imaju menjač (klasičan automatik sa konvertorom) jednake veličine kao motor. Ko zna koliki je menjač kod ovih traktora. Ima jedna stvar koja je jednako bitna kao i umnožavanje momenta sile menjačem, a to je težina koja pritiska pogonske točkove. Vučna sila zavisi od sile trenja, a sila trenja direktno zavisi od tzv. "normalne reakcije podloge" - komponente težine normalne na podlogu (znači po ravnom je jednaka težini). Mnogi traktori, lokomotive, ili onaj Touareg što na reklami vuče Boeing 747
 Neki automobili imaju menjač (klasičan automatik sa konvertorom) jednake veličine kao motor. Ko zna koliki je menjač kod ovih traktora. Ima jedna stvar koja je jednako bitna kao i umnožavanje momenta sile menjačem, a to je težina koja pritiska pogonske točkove. Vučna sila zavisi od sile trenja, a sila trenja direktno zavisi od tzv. "normalne reakcije podloge" - komponente težine normalne na podlogu (znači po ravnom je jednaka težini). Mnogi traktori, lokomotive, ili onaj Touareg što na reklami vuče Boeing 747   imaju tegove, uglavnom betonske, kako bi bili što teži. Bez toga ne pomaže nikakav moment, točkovi će jednostavno proklizati.
 imaju tegove, uglavnom betonske, kako bi bili što teži. Bez toga ne pomaže nikakav moment, točkovi će jednostavno proklizati.