Toyota - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Toyota - generalna tema

Post od Delija »

Ima sanse i to samo tako :)
Pricam o originalu, a ne o "zamenskom" delu.

Koliko za tvoju C klasu kosta obican, a koliko xenon far?
Poslednja izmena od Delija u 23 Feb 2014, 19:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Xenon 1.000e,a mislim da je obican oko 250e.
To pricamo celokupan far sa sijalicama,nosacima i svime.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Nesto mi to zvuci previse malo. Za Acoord i CR-V su obicni farovi >300 i >400 evra.
Zanimljivo je pogledati cenu Kia i Hyundai farova za ove nove modele - preko 500 evra.

Ponavljam - pricam o originalu, a ne o "zamenskom" delu.
I za Mazdu 6 (staru) zamenski moze na ebay-u da se nadje za 200-300 evra, pa na gore...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Naravno da pricamo o originalu. Imam i racun negde,pa cu ti pustiti sliku ako nadjem. Samp sijalica xenon mi je 150e.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Delija, ne pišem napamet jer znam tog Avensisa od trenutka kupovine (išli smo u Suboticu po njega), i šta mu je sve trebalo (ne puno, ali mnogo para).
Gume su plaćene koliko sam napisao te 2009. zimske i 2010. letnje, čim vidim auto pogledaću koje su tačno.
I na kraju, nisu tema gume, nego koliko je za mene skupo posedovati taj Avensis, odnosno generalno nešto iz D segmenta.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Bile 2009-e i meni 800e 4 letnje gume 17",ali kakve to veze ima sa tim automobilom konkretno...
To apsolutno nema nikakve veze sa cenom odrzavanja Toyote.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Da oživim malo temu posle decenijskog sna...
U ponedeljak sam na 5 adresa sa sajta Toyote poslao zahteve za ponudu. Jasno sam napisao za koje vozilo i šta treba da sadrži od bitnih podataka jer su takve propozicije konkursa zbog kog mi treba itd.
Od svih, jedini mi je GoTa odgovorio smisleno i blagovremeno. Ostali su mi poslali nešto bezveze kao da ne umeju da pročitaju to što piše, i to tek juče i danas. Najbitnije je bilo da iskažu cenu bez pdv-a, da napišu podatke kupca i svoje kompanije -PIB i MB. Nisu to uradili. Nisu ni pogledali za koju varijantu vozila tražim ponudu, već su poslali pogrešnu. Ovi iz Niša nisu ni odgovorili.
Potrebne su mi ponude od tri različita dobavljača, a imam samo jednu koja je kako treba...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Zato sto znaju da je u pitanju konkurs i min 3 ponude. Nece uopste da se zezaju sa tim, ako nemaju inside info da su ‘prosli’. Pogotovu ako kupujes jedan auto. Bukvalno im se ne isplati. I da ti kazem iskreno, razumem ih.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Post od Dzona »

Ovi iz Niša ti neće nikad ni odgovoriti...
Ja kada sam bio zainteresovan za C5X, bukvalno sam morao da idem da ih molim za ponudu i test vožnju

Dok su se ljudi iz NS-a baš iscimali i bili stvarno profesionalni
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

Dzoni_m napisao: I da ti kazem iskreno, razumem ih.
Najbolje da im se priloži 200€, da pošalju ponudu.

Koleginica već skoro dve godine "čeka" test vožnju Yaris Cross-a, uz dva podsećanja i "jaoj, izvinite, to je bio propust".

I to treba razumeti, možda treba prvo da kapariše, pa na test?

TapaT

Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24
Garaža: VW Tiguan

Post od noob »

U BG dođeš i ako je slobodno vozilo koje te zanima možeš odmah na test vožnju, ako nije zakažeš. U Bg kod Ade u Radničkoj su bili ljubazni i poslovni, za komuikaciju mailom ne znam.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ne znam za nabavku novih vozila ali sve upite za delove što sam imao ili za ponude za servise su brzo odgovarali.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ali kako misle da prodaju vozilo ako ne daju ponudu? Nisam očekivao tako nešto, njima treba 5 minuta da pošalju taj mail.
Dzona napisao: 21 Feb 2026, 01:24 Ovi iz Niša ti neće nikad ni odgovoriti...
Ja kada sam bio zainteresovan za C5X, bukvalno sam morao da idem da ih molim za ponudu i test vožnju

Dok su se ljudi iz NS-a baš iscimali i bili stvarno profesionalni
Ista priča još kad sam trebao da uzmem Tucsona. Hteo sam i Rav4 da pogledam. Odem kod njih u salon, lik nije hteo pola sata da priđe da ga pitam šta me zanima. Ja stojim kod ulaza, on tumara levo desno i malo malo mi kaže evo sad ću, sačekaj minut. I nema ga, nema... Na kraju dođe i kaže daj mail pa ću ti se javiti, sad nemam vremena. I nikad se nije javio. Najneprijatnije iskustvo ubedljivo. Na svim drugim mestima odmah nude test vozilo i hoće bar da popričaju.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Jedne godine odem sa drugarom u Grand Motors da gleda neki Ford. U salonu su i pultovi, atolovi, sa zaposlenima, prodavcima. Mi smo zagledali auto, pipkali, cackali...niko da pridje, na kraju drugar se prodere dal ce neko da ga usluzi, i onda neki lik, vidno nadrkan pridje i preko one stvari krene u konverzaciju i ovaj moj drug ga bukvalno otera u tri lepe.
Da nisam bio prisutan, ne bi verovao dokle to ide.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Naravno da ce svi da dobiju odgovor, @pedja kao da ne zivis u Srb.

Njima je jasno iz upita da je tender u pitanju. A to znaci namestaljka, jer Srbija. Zasto bi gubili vreme i kada znaju kako funkcionise sistem? Naravno ne kazem da jeste u ovom slucaju ali ako kvace kao patka pliva kao patka, onda je patka, kada neko gleda samo preko upita.

I te tenderske fore napisi ovako napisi onako cena mora ovako ili onako, naravno da ih ne zanima da se zeza kada zna da je 99% ta ponuda opravdanje da se pokrije papirologija za nekog je je vec “prodao”.

Zato ih razumem. Napravi se haos u drzavi i kada neko odluci da nece da ucestvuje u toj saradi, onda je on kriv.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Odgovori