Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Servis - Razno

Post od Heineken »

Ma nije problem šta god da je uradiće se. Najgore što mi se desilo na granici.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Jbg desi se uvek kad ne treba, meni se jednom desilo srecom na 400m od kuce, doterao sam bez kvacila i sutradan sam oterao kod majstora isto tako, zeznuto je samo kad je po lokalu pa ima semafora i guzve pa moras da tempiras da ne stajes nigde :)
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

OMP napisao: 02 Mar 2026, 10:35 Na djulieti je u menjacu, to je hidro druk, ulje ti izbacilo na spoju creva/cevi i cilindra postoji kao konektor neki na zvonu menjaca, jedino ako nije tu puklo crevo koje ide sa glavnom na pedali na taj cilindar u menjacu ili konekcija to se vidi sa gornje strane ispod akumulatora ali mislim da aku mora da se skine.
Sad me zvao majstor, izgleda da si bio u pravu . Na nekom spoju je izleteo seger i na konekciji je izbio ulje. Na tom crevu se nalazi i sisica za ozracivanje sistema. E sad zasto to cemo tek videti. Pita on covek da li je kvacilo bilo tvrdo, gde je odvajalo itd, medjutim ja nikakve promene u radu nisam primetio . Namestice to, izluftirati sve pa da testiramo da vidimo sta se desava.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Da ima crevo koje na kraju ima plasticni deo sa sisicom za ozracivanje i onda se taj deo ubada u cev od druk lezaja a seger osigurava taj spoj.
Cudna stvar, ne moze tek tako da izbije na konektoru, jedino da je seger sam od sebe pukao pa onda pod pritiskom izbilo tu, neka stavi novi seger pa da se proba ako opet izbije znaci da negde postoji problem.

evo kako izgleda taj konektor sa segerima

https://www.alfaworkshop.co.uk/images/5 ... -1-800.jpg

sa jedne strane se kaci cev koja ide u sam cilindar tj druk lezaj a sa druge strane ide crevo i vodi do pedale tj glavnog cilindra
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Ipak je unutra problem, moraće menjač dole. Dovezao sam auto kući ali kvačilo je sad tvrdo i hvata veoma nisko . Gledam servisnu, pre 79.000 km sam menjao komplet set.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pa to je to, tesko da samo od sebe pukne sa sastavu, mene cudi da nisi osecao nista pre propadanja kvacila ali dobro tako se namestilo, vrv je druk lezaj u problemu nema sta drugo, sad kad se bude skinulo sve videce se i set kakav je.
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Evo i on čovek u čudu kako nisam osetio na papučici ništa. Jbg ispada da mastim ali stvarno sve je normalno bilo , nikaakv simptom da će se nešto desiti.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Cesto se ne zameni taj cilindar-ako ne curi-dobar je, a pitanje dokle.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Sve je bilo zamenjeno.. Jbg desava se sta da mu radim.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Heineken napisao:Evo i on čovek u čudu kako nisam osetio na papučici ništa. Jbg ispada da mastim ali stvarno sve je normalno bilo , nikaakv simptom da će se nešto desiti.
Ja na Bravu, benzincu, nisam.imao simptome, samo je ostala papucica na podu, isto otisao hidrodruk, i onda menjano sve u kompletu sa zamajcem. Doduse, kod mene je bio fabricki set na 230000km

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Mnogi ga ne menjaju jer ume da bude skup, vide da ne vlazi, kao radio je dobro pa da ne diramo, uglavnom ne dolazi uz set kvacila kao obican druk lezaj nego se ovaj kupuje posebno, npr. za neke automobile sam taj hidro druk placao 80-100e plus set kvacila pa izadje to na 200e laganica ili vise dok za automobile sa obicnim druk lezjem sve izadje 100tinak eura. Koliko videh za giulietu nije nesto skup taj cilindar za 50-70e moze da se uzme sachs ili valeo
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Mislim da je oko 8k dinara plaćen ležaj. Valeo je ceo set. Takav je bio i fabrički ali. dosta boljeg kvaliteta očigledno.
Na 203k km sam ja menjao fabrički set. Nije morao još ali me nerviralo što se čuje zamajac kad je hladan auto.
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

8000 je odlicna cena, dakle pale su cene, bili su oko 15000. Naravno, upitan je kvalitet zamenskih delova. Mada, taj druk u menjacu je najveca glavibolja, realno, jer mora menjac dole.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Sto se tice seta kvacila mahom sam ugradjivao Sachs i ugradio sam ih 10ak sigurno zadnjih par godina jer ovaj drugar mehanicar mi samo za taj set garantuje, on ga nabavlja i ugradjuje a ugradio ih je mnogo i nije imao reklamacije dok je sa drugim setovima bilo problema cak i odmah posle probne voznje. Naravno iskustva su razlicita ali ja sam u fazonu ako mi vec garantujes za to i ugradjujes necu da bijem glavu dalje. Sad za Valeo sam cuo razna iskustva od toga da su odlicni do toga da brzo stradaju ali izgleda zavisi gde se pravi, ima ih valjda 3 ralicita. Skoro pricam sa jednim majstorom oko tih kvacila i on kaze ne znam vise sta da stavljam sve se vise ljudi zale na razne proizvodjace, vreme je doslo takvo da su pouzdani delovi izgleda cista sreca.
Zadnji hidro druk koji sam menjao je bio za yarisa, placen oko 70e i to je bio povoljan nista ispod 15k dinara nismo nasli, ovaj bio neki talijanski, iskreno nikad cuo za marku, ali posto je auto isao za prodaju nisam hteo da placam neke skupe brendove jer se i set kvacila menjao pa je cifra bila prilicna
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Zabari, mislim, da u originalu ubacuju LUK set kvacila i zamajce.
Valeo bas bije los glas.

Evo ga moj fabricki set, oznaka LUK i Fijatova FTP

SlikaSlikaSlika
Odgovori