Servis - Razno
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Re: Servis - Razno
Ja nisam palio 45 dana (od kraja decembra do pocetka februara) i upalio skroz normalno, a akumulator star skoro 6g. Auto stajao napolju sve vreme. Pre toga doduse napunjen punjacem do kraja zato sto sam znao da nece duze da se pali.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Kad su već tako profesionalni i rade za tolike pare, mogli su bar da pišu ekavicom i pogode rod reči "servis". Ne kažem ništa što si vozio auto tamo (ili ko je već vozio, nebitno), već da su izošljarili na sve strane, a traze 50€ za jebeni filter kabine koji im pravi Efi i koji košta 20€ u vr' glave. Ali kako restorani žive od salata, tako i oni žive od garantnih servisa...noob napisao: 24 Feb 2026, 17:25 Porše na Zrenjanjanicu u BG.
T-Rock 1.5 150KS bezin, u garanciji i mora u ovlašćeni, na 2 god se menja kočiona tečnost pa je malo više izašlo nego da je samo mali servis.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Zasto danasnji, da ne kazem moderni, automobil ne bi upalio posle mesec, dva dana stanjanja? Sta je tu impresivno u 2026. godini?
Nije nista impresivno, bar ne meni. Bio sam samo skeptican, da ne kazem zabrinut.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider
Najveći problem je tu akumulator jer moderni automobili su puni elektronike i računara, koji i u ugašenom stanju vuku neke male struje tipa mikroampera pa kad pomnožiš put 10-15-20 komada puta dosta dana, može da ga iscrpe. Ostalo nema šta, meni je Giulietta palila posle mesec ipo kao da sam je parkirao juče, čak i čuveni MultiAir se nije čuo. A akumulator je bio star minimum 4 godine, ko zna i koliko još
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Imaju 30 i vise kompjutera u sebi, prilicni su potrosaci. Mozda je mesec dana kratak period da isisa aku, ali za nekoliko meseci ce sigurno da isisa.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider
Pa da, u glavi mi je podatak da je BMW F30 još pre 15 godina imao 13 računara, sad je 30.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mislim da je neki Lambo jos ranije imao preko 100.
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_2026-02-27-13-50-01-653_com.android.chrome.jpg (60.58 KiB) Pogledano 228 puta

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Znaci ban za Kuzmanovica
- Kuzmanovic
Ja ne pricam o akumulatoru, Kornjaca Rade je dopunio akumulator pre paljenja a tvoj automobil je stajao manje od mesec dana sto je nista cak i za akumulator.
Doba karburatora, sauga, bos pumpi kod dizela, itd. je davno proslo vreme da bi bili impresionirani sa toliko dana stajanja i paljenja "na pola kljuca".
Doba karburatora, sauga, bos pumpi kod dizela, itd. je davno proslo vreme da bi bili impresionirani sa toliko dana stajanja i paljenja "na pola kljuca".
Nisi u prvom postu napisao na koga se odnosi, pa sam se nadovezao.
Pa, poucen licnim iskustvom od pre par leta kad mi je zveknuo aku nicim izazvan posle 9 dana stajanja sa puno manje elektronike nego sada. Zasto ne bi popustio u Februaru mesecu?
Pogotovo kad citamo da odu i posle 2 godine.
Da ne ulazimo u to da neki clanovi drze onaj punjac zakacen na aku dok im Auto stoji u toploj garazi
Pa, poucen licnim iskustvom od pre par leta kad mi je zveknuo aku nicim izazvan posle 9 dana stajanja sa puno manje elektronike nego sada. Zasto ne bi popustio u Februaru mesecu?
Pogotovo kad citamo da odu i posle 2 godine.
Da ne ulazimo u to da neki clanovi drze onaj punjac zakacen na aku dok im Auto stoji u toploj garazi
Nije napunio pre paljenja nego pre ostavljanja.Kuzmanovic napisao:Ja ne pricam o akumulatoru, Kornjaca Rade je dopunio akumulator pre paljenja a tvoj automobil je stajao manje od mesec dana sto je nista cak i za akumulator.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Kuzmanovic
Dobro, valja radovati se malim stvarima. 
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Bio sam spremio punjac i da ga napunim pred paljenje al reko hajde da prvo probam jel hoce, sta me kosta
. Dopunio sam ga onda svakako punjacem, posto nisam planirao da ga vozim, samo u mestu malo radio. Premerio sam i napon pre paljenja, na 12.0V je bio pao.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Softver je na kroasanskom jeziku, ne utiču oni na to. Svaka dalja nepismenost je već lokalna.Gaginh0 napisao:
Kad su već tako profesionalni i rade za tolike pare, mogli su bar da pišu ekavicom i pogode rod reči "servis".
Malo smo tržište i nema zahteva (niti obaveze) za lokalizacijom, niti hoće da se bave time, ako ne moraju, što važi za mnoge softvere.
Drugo, nepismenost je svuda oko nas, a mnogi to opravdavaju, kao onu ponudu za Toyotu na drugoj temi i sl.
Pored silnih menadžera koječega, kojih ima više nego šljakera, bar na papiru i po funkciji, rekao bi čovek da umeju da upišu dve proste rečenice.
Skoro sam gledao ponudu za Mazdu, od 30+k€. Bole oči od fontova (različitog tipa i veličine), opšteg formatiranja, nepismenosti... Ali to je OK, zar ne? Najgore što mnogi to i ne primete, ili se pripiše "typo" grešci ili automatskoj ispravci... Hau jes nou...
Za sve sada krive nekadašnje SMSove, uštedu karaktera i tipkanje na tastaturi, pa smo prihvatili engleski alfabet ("ošišana slova"), skraćenice, slengove, LOLove i sl. Pa nove generacije... Biti bolje neće.
Ja bih pitao šta je pelud
TapaT