Sto se TCLa tiče , evo moj je uzet pre tacno godinu dana, ima android, radi perfektno. Uzeo sam ga jer sam video par starijih modela kod drugara koji ferceraju vec 3-4 godine unazad bez problema i onda listajuci malo forum o TCL modelima od 2020 godine pa do danas, niko nije prijavio da mu je crkao TV (6500 postova na temi). Tu i tamo je bilo bagova koje je ispeglalo azuriranje softvera. Nakon sto sam pazario moj model pojavio se MINI LED model. Ono je perfektna crna.
Konkretno moj model je 55C655, neki mid range, , msm da ga i nema vise u prodaji. Drugar kad je opremao stan, nakon sto je video moj TV je uzeo isti model samo 65".
Svakako, ako nekog zanimaju detaljne specifikacije i poredjenja modela svih brendova, preporucujem sajt
https://www.kitele.com/en/
Sto se tice garancije, tu je 2+3 godine KASKO
Citat dela sta pokriva
Prve dve godine ide kasko garancija a onda tri naredne produžena. Evo sa njihovog sajta šta piše šta pokriva kasko garancija.
TCL TV KASKO (pokriće punog rizika) pokriva štetu prouzrokovanu:
a) kratkim spojem, prekostrujom ili prenaponom;
b) provalnom krađom;
c) požarom, udarom groma, eksplozijom, udarom ili padom vazduhoplova, njegovih delova ili tereta, kao
i sporim sagorevanjem, tinjanjem, paljenjem ili žarenjem;
d) nepažnjom Korisnika (pad, lom, tečnosti), ali isključivo u slučaju bezbedne i pažljive upotrebe i
postavljanja na bezbedno i zaštićeno mesto; za ovu vrstu štete pokriće je ograničeno na jednu štetu
tokom trajanja zaštite, a štete tokom transporta koji obavlja treće lice nisu pokrivene;
e) dejstvom mehaničke sile svih vrsta predmeta bez sopstvene ili tuđe krivice;
f) implozijom ili drugim dejstvima usled negativnog pritiska;
g) vodom ili vlagom usled prirodnih nepogoda, oštećenja objekata (pucanje cevi i slično);
h) prirodnim nepogodama kao što su visoke vode, odroni, oluje, smrzavanje, poplave, snežne lavine;
i) požarom, udarima groma, eksplozijama svih vrsta, štetama nastalim usled gašenja požara;
j) manjim opekotinama i paljevinama, dimom i čađi usled spoljašnjeg uticaja;
k) indirektnim udarom groma;
l) direktnim dejstvom električne energije usled kvara uzemljenja, kratkog spoja ili prenapona;
m) prenaponom ili podnaponom, električnim punjenjem, elektromagnetnim smetnjama.
TCL TV KASKO pokriva samo jednu štetu tokom trajanja.
PS mirni ste 5 godina minimum
Jedan SS sa foruma
Sent from my SM-S926B using Tapatalk