Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od grujicd »

Kaže mi skoro žena, jesi li znao da na pmf-u ima gastronomija. Ja rekoh ček malo, misliš astronomija? Ne, ne, gastronomija... I onda vidim da u NS ima taj smer, na departmanu hotelijerstvo, turizam.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Gazu napisao: 02 Sep 2025, 20:36 Da, na PMF-u.Slika

Nema mnogo, al držimo se! Slika

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Držite se !!!
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Na Medicinskom u NS je bilo hapsenja, pojedini sa funkcije su iskoristili situaciju i malo prckali po kasici prasici.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

grujicd napisao:Kaže mi skoro žena, jesi li znao da na pmf-u ima gastronomija. Ja rekoh ček malo, misliš astronomija? Ne, ne, gastronomija... I onda vidim da u NS ima taj smer, na departmanu hotelijerstvo, turizam.
Ja sam se tako iznenadio za optometriju, isto pmf..

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Na raznim matematikama, ugl. za matematičare i programerske smerove.

A, da, ima gastronomija.😁 Fora je što imamo Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Prirodno je da imamo geografiju, ali su njima i turizam i hotelijerstvo, a uz ta dva - smer gastronomija. Šta reći, "ima veze sa mnom, nema veze sa mnom".😄

Slično i optometrija na fizici. Ima veze s fizikom.😄 Šalu na stranu, imaju kadar, imaju opremu, pa mogu...

To je sad što se svaki fakultet bori za sebe (na tržištu), i ako za nešto može da akredituje smer (jer ima ljudi), akreditovaće ga. Sad, ne govorim ni konkretno za ove smerove, ali FTN je za to najbolji primer. Oni vide u nekom momentu da je smer ekologija hot, i onda oni takav smer naprave. Iako je logičnije da to bude baš na PMF-u na biologiji. Vide da postoji potražnja za nekim masterom, i oni naprave i takav smer. I tako onda različiti fakulteti sa istog univerziteta "kradu" jedni drugima studente.

Ali gastronomija i optometrija jesu u nekom smislu specifični među svim ostalim studijskim programima.

---------
Da, al sam siguran da na Medicinskom nikakvog hapšenja ne bi bilo da nisu bili do kraja juna - početka jula u štrajku podržavajući studente.😉
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ekologija može i na poljoprivredni, ionako propadaju :D
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Car, kralj, prvak u trku u daljinu. :D

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Gazu napisao:Na raznim matematikama, ugl. za matematičare i programerske smerove.

A, da, ima gastronomija.Slika Fora je što imamo Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Prirodno je da imamo geografiju, ali su njima i turizam i hotelijerstvo, a uz ta dva - smer gastronomija. Šta reći, "ima veze sa mnom, nema veze sa mnom".Slika

Slično i optometrija na fizici. Ima veze s fizikom.Slika Šalu na stranu, imaju kadar, imaju opremu, pa mogu...

To je sad što se svaki fakultet bori za sebe (na tržištu), i ako za nešto može da akredituje smer (jer ima ljudi), akreditovaće ga. Sad, ne govorim ni konkretno za ove smerove, ali FTN je za to najbolji primer. Oni vide u nekom momentu da je smer ekologija hot, i onda oni takav smer naprave. Iako je logičnije da to bude baš na PMF-u na biologiji. Vide da postoji potražnja za nekim masterom, i oni naprave i takav smer. I tako onda različiti fakulteti sa istog univerziteta "kradu" jedni drugima studente.

Ali gastronomija i optometrija jesu u nekom smislu specifični među svim ostalim studijskim programima.

---------
Da, al sam siguran da na Medicinskom nikakvog hapšenja ne bi bilo da nisu bili do kraja juna - početka jula u štrajku podržavajući studente.Slika
Brat je bio neko vreme pri faksu, predmet diskretna matematika (valjda sam ubo naziv). Cimali ga (da ne kazem nesto drugo) za ugovor i na kraju uz nagovor mene i mojih drugara, presavije tabak i ode. Godinama radi kao data scientist, iskreno svanulo mu otkad je otisao odatle.

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Deluje mi da bih mogao da pogodim ko je, a sigurno ga znam. Poslaću u poruci.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Sada je trenutak ko ima u garazi tenka da ga vozi po Beogradu neprimeceno :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

https://topgearserbia.com/retro/devet-n ... ih-hitova/

Izdvojili smo za vas 9 najvećih Skoda-inih hitova

Skoda je umela da bude predmet šale, ali je proizvela i mnoge fantastične modele. Evo naših top 9

Skoda 110 R Coupe

Iza gvozdene zavese sedamdesetih, Skoda je razvila ovaj prelepi kupe sa zadnjim pogonom i pozadi postavljenim motorom koji je služio kao osnova za brojne reli i trkačke derivative.

Skoda Octavia WRC

Bazirana na prvoj generaciji Octavia-e vRS, WRC je debitovala 1999. godine na Monte Carlo reliju. Daleko od Skoda-inog najuspešnijeg reli automobila, ali gledajte je samo.

Skoda Fabia vRS (2003)

Fabia vRS prve generacije je prvi hot heč koji je bio dostupan isključivo sa dizel motorom. Turbodizel zapremine 1.9 litra isporučivao je 131 KS. Ne zvuči kao mnogo, ali imali ste i 310 Nm obrtnog momenta na raspolaganju pri samo 1.900 obrtaja u minuti.

Skoda 1100 OHC Spider

Nije li ovo jedan od najlepših sportskih automobila sa dva sedišta koje ste ikada videli? Da vam nismo rekli da je 1100 OHC iz 1957. godine zapravo Skoda, verovatno biste mislili da se radi o nekoj stvari koja je izašla iz Maranela.

Skoda Yeti

Opšte pravilo, ne volimo krosovere. Yeti – automobil koji je dobio TG nagradu za porodični automobil godine 2009 – je drugačiji. Kockast, praktičan i smislen, posedovao je sve vrednosti koje treba da poseduje jedna Skoda.

Skoda 130 RS

Bazirana na „civilnoj“ 110 R, 130 RS je često nazivana „Porsche-om sa istoka“ zahvaljujući zadnjem pogonu, i pozadi postavljenom motoru, kao i uspehu kako na relijima, tako i na takmičenjima touring automobila tokom kasnih sedamdesetih i početkom osamdesetih.

Skoda Superb Estate V6

Ovo je malo specifično, ali Skoda je odlučila da u drugu generaciju model Superb (ne Super B!) ubaci legendarni VR6 motor od 3.6 litra, i pogon na svim točkovima. Uspeli su da naprave možda najbolji sleeper automobil.

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq, ID.4 verzija iz Češke (koja je ujedno i Skoda-in prvi namenski EV) je, ne samo bolja od Volkswagen-ovog modela na kome je bazirana, već je bolja i od gotovo 10 hiljada € skupljeg Audi Q4 e-tron. Praktični EV koji može da pređe 483 km.

Skoda Fabia R5

Skoda je prodala više od 400 primeraka svoje Fabia-e R5 u Rally2 specifikaciji od predstavljanja 2015. godine. Ni jedan automobil nije bio uspešniji u svojoj klasi do tada, jer je Fabia uspela da odnese gotovo 1400 pobeda na takmičenjima širom sveta.

Autor izvornog teksta: Greg Potts
Odgovori