Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Servis - Razno

Post od dragvorl »

Mozda da ne diras ako nema problema. Ta koju kupis tesko da ce nesto dugo trajati.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Kao neka preventiva zamena. Da me nekad negde ne ostavi na putu.
Ali kao sto kazes, upitan je i kvalitet novih delova.
Tesko biti pametan.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Stavis tu novu u gepek, i teras dok ne rikne fabricka, a mozda i nece....
Ako si daleko menjas u lokalu tu tvoju. Tako bih ja uradio.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Mozda zamenjena originalnom isto zavisno koliko je auto presao a svakako pumpu treba nekad i zameniti bez obzira sto ne curi i nema problema nije ni ona vecna, ne mora na svakom velikom servisu ali na svakom drugom bi trebalo da bude praksa jer glupo je raditi veliki servis a ne zameniti pumpu kad se vec sve skida, kod nas je uglavnom praksa na svakom v. servisu menjati je iako realno nema potrebe, mnogi kazu da je neki vek tih pumpi 100-150k km, znaci na svakom drugom servisu bi je trebalo zameniti ali iskreno ne bih se ni sekunde razmisljao kad radim veliki servis da ostavim pumpu a ne zamenim je jer mi nekako nema logike, sto da rizikujem da procuri bas kad ne treba. Sto se tice zamenskih treba gledati neke proverene marke, iskreno nikad cuo za tu kwp?
Poslednja izmena od OMP u 11 Dec 2025, 18:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zavisi kakvu pumpu stavis. Meni je Valeo procurela na relativno maloj km, curenje je bilo minimalno i videlo se kada sam skinuo pumpu, nije bilo fleke ispod auta.
dragvorl napisao: 01 Jun 2019, 12:48 Odradjen veliki servis posle skoro 6 godina i 50kkm. Dobra odluka s obzirom da je vodena pumpa krenula da pusta, ima jedna rupa iza semeringa koja je bas zbog toga ostavljena. Tu se vidi da je duze vreme vec kapalo. Servis je odradjen sa original delovima u Renault ovlascenom. Ceh je 32400 sto s obzirom na cene delova po radnjama i nije puno, uz to je promenjen i antifriz. Zamenjena su i dva semeringa bregaste koja su curela. Pk kais je inace isto i prosli put stavljen OEM, i lezaj spanera je bome lepo dobio lufta, nisam bas odusevljen zbog toga s obzirom da su za ovaj motor delovi za veliki servis prilicno skupi. :naughty:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Meni SKF pocela da vlazi relativno brzo posle zamene ali to vlazenje je kratko trajalo i prestalo, INA pumpe su se dobro pokazale.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Stos je sto pumpa moze da se napravi da traje jaaaako mnogo km i godina.
Sve dok ne probije semering ona moze da radi dobro.
A lako moze da se desi da ta zamenska rikne pre ove fabricke.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

OMP napisao: 11 Dec 2025, 18:11 Mozda zamenjena originalnom isto zavisno koliko je auto presao a svakako pumpu treba nekad i zameniti bez obzira sto ne curi i nema problema nije ni ona vecna, ne mora na svakom velikom servisu ali na svakom drugom bi trebalo da bude praksa jer glupo je raditi veliki servis a ne zameniti pumpu kad se vec sve skida, kod nas je uglavnom praksa na svakom v. servisu menjati je iako realno nema potrebe, mnogi kazu da je neki vek tih pumpi 100-150k km, znaci na svakom drugom servisu bi je trebalo zameniti ali iskreno ne bih se ni sekunde razmisljao kad radim veliki servis da ostavim pumpu a ne zamenim je jer mi nekako nema logike, sto da rizikujem da procuri bas kad ne treba. Sto se tice zamenskih treba gledati neke proverene marke, iskreno nikad cuo za tu kwp?
Sad ima 159kkm.

Svakako sam mislio sad da menjam antifriz jer je sasvim moguce da i on nikad nije menjan. Samo pitanje da li da diram pumpu :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Zamenska ce riknuti pre fabricke ali ni fabricke nisu vecne, dobro kod tebe je to "mala" km jer fabricka sigurno gura toliko bez problema a vrv i vise ali ja bih razmisljao o zameni svakako, neka kvalitetnija zamenska i mora da izgura bal pola od te fabricke sto je puna kapa
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Da li bi kod nas neko mogao da uradi retrofit led fara sa projektorima na Multivan-u iz 2021e?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Imaš dosta njih koji rade. Možda pogledaš pro_auto iz lazarevca
https://www.instagram.com/servis_farova ... o0bTN1aThm

ili servis farova i branika zemun
https://www.instagram.com/servis_farova ... lpbW53Mg==

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Servis - Razno

Post od ftj »

Sličnu dilemu imam za fabricki akumulator na bmwu, star je 8 i po godina, pali u fulu al svestan sam da po zakonu fizike mora da umre nekad i ne bih da mi se to desi zimus na planini 2000 km daleko. Pretpostavljam da preko dijagnostike mogu da vidim neki bateri helt pa tako da zakljucim.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Leti obično zvizne agm. Ne bih preventivno menjao dok ne pokaže neku slabost, tj. imaš moderan auto, upisaće neku grešku pre prvog simptoma koji možeš da osetiš valjda.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Što se tiče vodene pumpe ja sam kod mene zamenio samo pk kaiš a originalnu aisin nisam dirao. 11 godina stara i 215k km.
Odgovori