Mobilne telekomunikacije
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Re: Mobilne telekomunikacije
Ako prebacujes fajlove sa laptopa na racunar ili obrnuto, a nista ne pomaze, pokusaj sa aplikacijom koja se zove AirDroid. Potrebno je samo da se i telefon i lap top prikace na istu Wi Fi mrezu.
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.airdroid
Inace, ova aplikacija iznad uopste ne radi na telefonima koji nisu rootovani.
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.airdroid
Inace, ova aplikacija iznad uopste ne radi na telefonima koji nisu rootovani.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Lako bi da je sa kartice. Sigurno postoji način i za ovo samo je pitanje koliko treba vremena utrošiti na to.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Bitne stvari na lokalni bekap ili cloud. Ako su slike može bilo koji cloud da se veže sa albumom.
S2 je imao mass storage, ali mislim da sam telefon ne dozvoljava to što si ti zamislio. Tj, softver za recovery ne nađe nikad ništa.
Možda grešim, ali ja to ne bih ni pokušavao.
Tapatalk Pro
S2 je imao mass storage, ali mislim da sam telefon ne dozvoljava to što si ti zamislio. Tj, softver za recovery ne nađe nikad ništa.
Možda grešim, ali ja to ne bih ni pokušavao.
Tapatalk Pro
Tu je nidzo bila fora ili da software ne daje da se ukljuci mass storage mode ili ako da onda se ne nadje nista. :-D
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Nije to običan usb storage. Telefon je u punoj kontroli svega i vidi se samo folder zapravo. Fajl sistem je izvan dodira, pogotovo što je to Linux.
Vrlo je malo verovatno da se sa bilo kog Androida tako mogu vratiti fajlovi.
Tapatalk Pro
Vrlo je malo verovatno da se sa bilo kog Androida tako mogu vratiti fajlovi.
Tapatalk Pro
Mogu. Igrao se sa ubacivanjem HRV jezika u kominaciji sa US English postavkama (Navigon) pa pisao i brisao jedno 50tak puta izmedju PC i Androida. Prakticno sve isto kao na PC. USB mass storage interfejs.
Kada se logujem kao admin mogu i fajlove Linuxa da manilupisem, probao ali odmah odustao dok ne pokvarim ono sto radi.
U pitanju je 4.2.2 Gigabyte andorid verzija.
Kad sam vec u temi, da li je neko probao Miracast Wi Fi mirror display funkciju za gledanje smartfona na TVu, i koji je Wi Fi HDMI dongle koristio za to?
Kada se logujem kao admin mogu i fajlove Linuxa da manilupisem, probao ali odmah odustao dok ne pokvarim ono sto radi.
U pitanju je 4.2.2 Gigabyte andorid verzija.
Kad sam vec u temi, da li je neko probao Miracast Wi Fi mirror display funkciju za gledanje smartfona na TVu, i koji je Wi Fi HDMI dongle koristio za to?
Vidim da moj fon ima COM port over USB pa me zanim da li je to neko probao na nekom telefonu?
Da li je TTL ili RS232. U dokumentaciji od telefona nisam nista nasao, na sajtu jedino ima COm/ ADB driver koji sam instalirao ali ne znam nista vise o toj opciji.
Ideja je da ako radi COM port to bi povezao sa gasnim ECU i timing advance ECU umesto sto sada koristim Win XP za toOni su TTL ali imam TTL na RS232 dvosmerni konverter.
Da li je TTL ili RS232. U dokumentaciji od telefona nisam nista nasao, na sajtu jedino ima COm/ ADB driver koji sam instalirao ali ne znam nista vise o toj opciji.
Ideja je da ako radi COM port to bi povezao sa gasnim ECU i timing advance ECU umesto sto sada koristim Win XP za toOni su TTL ali imam TTL na RS232 dvosmerni konverter.
Moze samo da glumi nesto nakaceno na COM port, recimo modem
Uzeh juce 925. Za sada izuzetno zadovoljan.
Potrebno je mnogo privikavanja, al ono, za 24 sata mi je sve relativno ok.
Imam par zamerki, al to kontam da je sredjeno sa 8.1, koji je poceo polako.
Prva i najbitnija, nema faking notification bar, onaj padajuci. Ocu da poludim bez toga, al to su obecali u 8.1
Druga, baterija malo kratko traje. Ali o ovome ne pricam jos, posto sam ga konstatno koristio, sinoc napunjen, i od 9 jutros je izdrzao do nekih pola 6, 6...
Sam OS je realtivno ok, kakvih sam se prica naslusao, nisam ga nasao tako teskim za koriscenje.
Potrebno je mnogo privikavanja, al ono, za 24 sata mi je sve relativno ok.
Imam par zamerki, al to kontam da je sredjeno sa 8.1, koji je poceo polako.
Prva i najbitnija, nema faking notification bar, onaj padajuci. Ocu da poludim bez toga, al to su obecali u 8.1
Druga, baterija malo kratko traje. Ali o ovome ne pricam jos, posto sam ga konstatno koristio, sinoc napunjen, i od 9 jutros je izdrzao do nekih pola 6, 6...
Sam OS je realtivno ok, kakvih sam se prica naslusao, nisam ga nasao tako teskim za koriscenje.
Nakon provera da dopunim saznanja.ljubitelj napisao:Vidim da moj fon ima COM port over USB pa me zanim da li je to neko probao na nekom telefonu?
Moze da radi kao pravi COM port (UART) pa dakle moze da se programira u konzolnom reziimu razna oprema (tel centrale, Cisco mrezna oprema, satelistki risiveri, LAN svicevi itd). Nema mogucnost kontrole protoka.
Koristi 2.8V nivo za HI ali moze direktno kao TTL da posluzi. U vecem broju slucajeva oprema kazu radi korektno.
Telefon mora da ima u Kernelu ugradjenu podrsku.
Kada povezem tlfon na sat risiver probacu kako funkcionise update firmware na ovaj nacin.
Za sada mi deluje dosta obecavajuce po mogucnostima primene.
Ima li neko preporuku za servis, zamena baterije za HTC One X
Sto ne bi pojurio neki kineski tablet. Sigurno ima i lakše će ti biti za rad od telefona. Moguće da postoji već sa serijskim portom bez USB konverzija.ljubitelj napisao:Nakon provera da dopunim saznanja.ljubitelj napisao:Vidim da moj fon ima COM port over USB pa me zanim da li je to neko probao na nekom telefonu?
Moze da radi kao pravi COM port (UART) pa dakle moze da se programira u konzolnom reziimu razna oprema (tel centrale, Cisco mrezna oprema, satelistki risiveri, LAN svicevi itd). Nema mogucnost kontrole protoka.
Koristi 2.8V nivo za HI ali moze direktno kao TTL da posluzi. U vecem broju slucajeva oprema kazu radi korektno.
Telefon mora da ima u Kernelu ugradjenu podrsku.
Kada povezem tlfon na sat risiver probacu kako funkcionise update firmware na ovaj nacin.
Za sada mi deluje dosta obecavajuce po mogucnostima primene.
Tapatalk Pro
Imam netbook i laptop sa 2 prava COM porta, vise bih hteo radi edukacije da istestiram sta moze, kako moze, koje su mane i zamke. Da zavirim ispod povrsine obicne upotrebe telefona.
Danas sam na Android povezivao BT misa, hardversku USB tastaturu, USB-RS232 konverter, probao da nateram solarni BT handsfree da postane izvor napajanja iz svoje baterije, probao head up display funkciju, rad sa USB flasovima. Povezao DVD-RW opticki drive ali nisam uspeo da ga pokrenem, telefon ima u meniju CD-ROM pa izglda da je na to ogranicen.
Nasao sam jedan fles, sa kojim ne radi tj ne moze da ga ocita. (neka Motorola koju sam od njih dobio pre par godina).
Sutra cu da se igram sa antenom za FM radio, posto ima neka opcija da se koristi druga antena umesto kabla od slusalica. I da vidim kako se kalibrise GPS, tj koriguje greska algoritma pozicije koja se prikazuje. Danas sam ocitao da postoji greska pozicije u horiozntalnoj ravni od 22 K jedinice, od 72 metra. E sada jos da nekako prevedem sta je ta K jedinica i na koju se stranu koriguje greska, u plus ili u minus od postojece brojke.
Juce sam trazio u nekih 7 radnji Miracast HDMI dongle-adapter, solarni punjac mobilnog, i OTG kabl.
Kao da sam trazio opremu za Space Shuttle. Jedva sam nasao OTG kabl, mrzelo me da ga pravim a skoro je doslo do toga. Ostalo ni u tragovima.
Zato ima sarenih torbica, navlaka, futrolica na tone u svakoj radnji.
Volim da tehnicke stvari razlozim i rastavim do detalja i upoznam kako nesto radi, eto zato sam se upustio u avanturu.
I tako, svasta ima u tom Androidu da se pronadje, mislim na sakriveni inzenjerski mod kada je toliko toga dostupno.
Danas sam na Android povezivao BT misa, hardversku USB tastaturu, USB-RS232 konverter, probao da nateram solarni BT handsfree da postane izvor napajanja iz svoje baterije, probao head up display funkciju, rad sa USB flasovima. Povezao DVD-RW opticki drive ali nisam uspeo da ga pokrenem, telefon ima u meniju CD-ROM pa izglda da je na to ogranicen.
Nasao sam jedan fles, sa kojim ne radi tj ne moze da ga ocita. (neka Motorola koju sam od njih dobio pre par godina).
Sutra cu da se igram sa antenom za FM radio, posto ima neka opcija da se koristi druga antena umesto kabla od slusalica. I da vidim kako se kalibrise GPS, tj koriguje greska algoritma pozicije koja se prikazuje. Danas sam ocitao da postoji greska pozicije u horiozntalnoj ravni od 22 K jedinice, od 72 metra. E sada jos da nekako prevedem sta je ta K jedinica i na koju se stranu koriguje greska, u plus ili u minus od postojece brojke.
Juce sam trazio u nekih 7 radnji Miracast HDMI dongle-adapter, solarni punjac mobilnog, i OTG kabl.
Kao da sam trazio opremu za Space Shuttle. Jedva sam nasao OTG kabl, mrzelo me da ga pravim a skoro je doslo do toga. Ostalo ni u tragovima.
Zato ima sarenih torbica, navlaka, futrolica na tone u svakoj radnji.
Volim da tehnicke stvari razlozim i rastavim do detalja i upoznam kako nesto radi, eto zato sam se upustio u avanturu.
I tako, svasta ima u tom Androidu da se pronadje, mislim na sakriveni inzenjerski mod kada je toliko toga dostupno.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Taman kad sam pomislio da G2 ne moze bolje, stigne novi update (20b -> 20f firmware). Dva najveca poboljsanja koja sam primetio bez gledanja changelog-a: kamera mnogo brze slika (narocito nocu), baterija ludilo, jos bolja nego sto je bila (38h od skidanja sa punjaca, 2h screen on, trenutno 72%). Ima jos par software-skih izmena, al pored ovoga gore nije vredno paznje.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Super za G2 
ja jos nisam dobio
Послато са Tesla_Tablet_785 уз помоћ Тапатока
ja jos nisam dobio
Послато са Tesla_Tablet_785 уз помоћ Тапатока