Letnje gume
Re: Letnje gume
Hajde u pravoj temi...
Jel vredi kupiti LL gume i voziti do novembra (rotirati ih jula) i onda ih baciti?
Ne bih da ih čuvam za sledeću sezonu jer pređem i 30k km od Aprila do Novembra.
Nisam dinamičan vozač - bukvalno većina kilometraže se napravi na auto-putu i otvorenom...
Cena im je takva da deluje kao idealan izbor za ovo
Jel vredi kupiti LL gume i voziti do novembra (rotirati ih jula) i onda ih baciti?
Nisam dinamičan vozač - bukvalno većina kilometraže se napravi na auto-putu i otvorenom...
Zasto da ne. Ja imam kolegu koji dnevno prelazi 120km. Godisnje predje minimum 30000km, od toga je AP 90% voznje. Svake godine kupi polovne gume, odvoza ih tu godinu, baci ih, i opet polovne i tako vec 10 godina. I to uvek zimske kupuje 
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Gledam cena jedne LL sport master je 7300 u mojoj dimenziji..
Ja sam bukvalno sezonu ipo vozio Fulda Sport Control 2 (iste gume ko i Sava UHP2) i morao sam da ih bacim jer su popicale i iskrivile se (imam jos jednu koja je skroz okej jer je menjana od strane Atlas-a - iskidao sam na ivičnjak).
Cena Fulde je oko 17k rsd.
Bukvalno za 28k rsd imam četri nove gume, koje (ako izdrže celu sezonu) su super za tu 'jednokratnu upotrebu' - retko koja će izdržati 3 pune sezone, a da zadrži kakve takve performanse
Ja sam bukvalno sezonu ipo vozio Fulda Sport Control 2 (iste gume ko i Sava UHP2) i morao sam da ih bacim jer su popicale i iskrivile se (imam jos jednu koja je skroz okej jer je menjana od strane Atlas-a - iskidao sam na ivičnjak).
Cena Fulde je oko 17k rsd.
Bukvalno za 28k rsd imam četri nove gume, koje (ako izdrže celu sezonu) su super za tu 'jednokratnu upotrebu' - retko koja će izdržati 3 pune sezone, a da zadrži kakve takve performanse
Pa za razliku od 40000 din, isplati se probati.
U tu računicu samo treba dodati i otpor kotrljanju koji je kod nje prilično veliki ako se dobro sećam testova. Ja bih je svakako probao, zašto da ne.
Sent from my 2407FPN8EG using Tapatalk
Sent from my 2407FPN8EG using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Na jednom autu sam imao Triangle, skroz fina guma i ponasanje na kocenju suvo/mokro. Ono gde nisam bio zadovoljan je stabilnost, tacnije upravljivost. Pri brzinama preko 120km/h sam osecao da auto nije zalapljen za put, stvara utisak lebdenja. Tad sam imao A6 2015 za prodaju,pa sam zato stavio jeftiniju novu gumu, dimenzija je bila 245/45R18.Dzona napisao:Hajde u pravoj temi...
Sad kad si i ti napisao da vozis dosta AP, probaj ali obrati paznju. Ja licno ih ne bih stavljao, zato sto vozim brze i volim tu direktnost na volanu i sto brze idem da sam sigurniji, da se "lepi za asfalt".
Mozda LL nije takav, ali sa druge strane ne mere sve za male pare. Ipak je kocenje da kazem najbitnije, a za ostalo mora kompromis sa jeftinim gumama kao i sa autima ili bilo cim drugim.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja ne vozim brzo, ali nisam ni penzioner. Moja deonica je Surdulica - Niš - Beograd.
AP je, osim kroz Grdelicu, dosta prav i brzine su od 130-150kmh (tj od Niš jug ide 130-140kmh jer se meri do Bg-a)...
Gde su krivine, obavezno usporim na 'komfornu' brzinu (pre svega kada imam nekog sa sobom, kada sam sam držim neku konstantnu brzinu celom deonicom).
Ali nikada, baš nikada, ne vozim ekstra brzo i dinamično.
Ono šta me privlači jesu performanse kočenja, ono što me 'odbija' jeste trajanje - ali kao što rekoh samo da izguraju sezonu i idu u kantu (bukavalno su cenom skoro 10k jeftinije od Fulde u mojoj dimenziji) - a Fulda mi nije izdržala pune dve sezone
AP je, osim kroz Grdelicu, dosta prav i brzine su od 130-150kmh (tj od Niš jug ide 130-140kmh jer se meri do Bg-a)...
Gde su krivine, obavezno usporim na 'komfornu' brzinu (pre svega kada imam nekog sa sobom, kada sam sam držim neku konstantnu brzinu celom deonicom).
Ali nikada, baš nikada, ne vozim ekstra brzo i dinamično.
Ono šta me privlači jesu performanse kočenja, ono što me 'odbija' jeste trajanje - ali kao što rekoh samo da izguraju sezonu i idu u kantu (bukavalno su cenom skoro 10k jeftinije od Fulde u mojoj dimenziji) - a Fulda mi nije izdržala pune dve sezone
A da uzmes neke koje izdrze 2 sezone a ne kostaju duplo? Mislim ako postoje takve pod prvo a drugo i trosak zamene nije zanemariv. Kod nas je lagano 60 + evra.
Nemam drugi set felni
zamena sve četri sa balnsiranjem kod mene u Sc je 2k rsd - dok je u gradovima 4k verovatno
zamena sve četri sa balnsiranjem kod mene u Sc je 2k rsd - dok je u gradovima 4k verovatno
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
4k možda za 15-16". Drugar za 19" u Kemoimpeksu platio 8.000, doduše sa fiskalom.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Ja sam danas namontirao LL sport master, videću ovih dana kako se ponašaju. Danas sam ih samo na kratko provozao.
koja je dimenzija guma