Super su gume, samo se jos nisam privikao. Ionako ce uskoro letnji set nazad, pa taman da se opet iznenadim negde u novembru..
Da li je vreme da se vraćaju letnje gume?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Da li je vreme da se vraćaju letnje gume?
Pa i bile su na 2.3, o tom ti pricam
Super su gume, samo se jos nisam privikao. Ionako ce uskoro letnji set nazad, pa taman da se opet iznenadim negde u novembru..
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Bile su na 2.1 kako je fabrički propisano, a sve je provereno dan pred polazak. Inače, ovo je primetio Bax, malo testirajući, brže ulazeći u krivine kad je bilo prostora. Ja to nisam primetio jer sam vozio umerenije. Tako da, poenta je upravo ono što Sloba kaže:dag81 napisao:Ma nije Trojancu do guma, odlicno znam kako se ta guma ponasa Dunlop WS 3D. Jedino ako ih je izduvao, inace drze po ovim temperaturama bolje nego 60% letnjih.
EDIT: I da, jutros krenem na posao, sva stakla zaledila. Da menjam letnje gume? Ne još, hvala.Sloba napisao:znam da imam zimske gume na kolima i gde im je granica i tako se i ponašam.
Posetite www.garaza.rs !
trojanac
Problem je bio u pritisku, koji ti je bio nizak za M+S i kolovoz bez snega. Na ovkvim sunčanim i suvim danima, nemoj voziti M+S posebno dalje ili autoputem, bez pritiska od min 2.3bar napred a nazad u zavisnosti od opterećenja 1.9-2.3, neoptrerećen - opterećen maksimalno.
Problem je bio u pritisku, koji ti je bio nizak za M+S i kolovoz bez snega. Na ovkvim sunčanim i suvim danima, nemoj voziti M+S posebno dalje ili autoputem, bez pritiska od min 2.3bar napred a nazad u zavisnosti od opterećenja 1.9-2.3, neoptrerećen - opterećen maksimalno.
Poslednja izmena od MAD MAX u 04 Mar 2012, 10:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Preporučeni pritisak u gumama
Fabrički, pritisak treba da bude isti napred i pozadi. Staviću na 2.2 jer uglavnom vozim sam ili sa još jednom osobom.
Posetite www.garaza.rs !
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Lele, kad hoces da ti bude smecara ududbna onda cuti. Zato si u uzeo UG.Rakhil napisao:Pa i bile su na 2.3, o tom ti pricam![]()
Ja sam navikao da se ljuljam na GY 
Ljulja se on i na 16icama letnjim, al jedno 50% manje nego sad
Ljulja se on i na 16icama letnjim, al jedno 50% manje nego sad
Zuje li vam zimske gume sada kada je otoplilo pri nekoj malo većoj brzini? 
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Zuje i bruje!!!!
Ja planiram krajem meseca da menjam gume, juče ujutru sam kretao za BG i morao sam da koristim odleđivač stakala....tako da ću sačekati još tri sedmice.
Ja planiram krajem meseca da menjam gume, juče ujutru sam kretao za BG i morao sam da koristim odleđivač stakala....tako da ću sačekati još tri sedmice.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Joj bas bruje i huce, jedva cekam da ih skinem 
danas sam mislio da cu da poletim kako mi se cuo auto na 140 km/h... Al zato, kad se vozi po gradu, ne oseca rupe, neravnine, lezece... Kao dzip 
Zuje i bruje 
Da vidite jednog kolegu koga sam potpalio da mu majstori nisu stavili zvucnu izolaciju posle popravke branika. Haos
Da vidite jednog kolegu koga sam potpalio da mu majstori nisu stavili zvucnu izolaciju posle popravke branika. Haos
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja vratio juce, i vozio se danas ceo dan, super drze, na onim zimskim sam se vec poceo ljuljati bas lepo...
A jutros minus 2. Strugao sam led sa soferke. Neka zimskih jos malo, ne smeta nista.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Jutros sam otisao da operem auto,kada sam video kako se sija a stoji na zimskim 185/60/15,odmah sam otisao do garaze i montirao letnji set 195/50/16. Nisam vise mogao da cekam. 
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Beograd, prognoza za mart.

Po ovome, tek krajem meseca se očekuje osetno otopljenje i u noćnim/jutarnjim satima, tako da bi svakako trebalo sačekati još 10tak dana ako vozite noću ili ujutru rano na posao, kao u mom slučaju.

Po ovome, tek krajem meseca se očekuje osetno otopljenje i u noćnim/jutarnjim satima, tako da bi svakako trebalo sačekati još 10tak dana ako vozite noću ili ujutru rano na posao, kao u mom slučaju.
Posetite www.garaza.rs !