trojanac napisao:CR-V 1.6 i-DTEC nisam vozio i jedva čekam da ga provozam. U principu mogu bilo kad da ga dobijem na test, ali sam kratak sa vremenom zbog obaveza, a stvarno bi voleo da ga provozam u svim uslovima. Mislim da je odličan po svemu, jedino nije za neko jurcanje po autoputu.
Vozio sam ga danas na onom otvorenom danu kod Delta Cityja. Nisam odusevljen motorom. Doduse kratka je voznja, ali motor u Qashqaiu 1.6 dci je tisi i dosta bolje povlaci. Ima manju zadrsku, ipak se oseca tezina samog vozila, mislim da nije toliko bas startan. Prosecna potrosnja kod ovog je bila 6,6.
Start-stop je, naprimer, malo grub. Kad se pali na semaforu kad stisnes kvacilo - malo kamionski osecaj. Inace, bio je zagrejan. I i II stepen su mi neubedljivi nekako, III odlican, a IV na 60kmh kad oces naglo ubrzanje - protestuje malo. U V stepen nije bilo prilike da ubacim. Inace menjac je super, sve pohvale, mnogo bolji nego kod Nissana. Pretpostavljam da bi na autoputu mogao tek da ocenim motor kako treba.
I malo je bucniji kad ubrzava. Mozda sam ocekivao vise od motora. Rupe se ne cuju, gume malo vise huce. Ali komfor voznje je odlican.
Sto se tice osecaja u voznji, odlican je, mekan je, komande su odlicne i veoma se lako vozi, kao perce - tu idu sve pohvale. Sto se tice komfora nemam zamerki, kao ni na ergonomiju. Malo je zdudaniji od RAV4 ali nista strasno. Ima dosta prostora, mozda malo krupnije osobe napred ce morati da se zdudaju ali boze moj.
Ustvari sve mi se dosta svidja, osim motora - sta znam, ostavio je na mene mlak utisak.