Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Ne brže od života!

Post od Paja »

Nema pravila kda će umor da pukne.

U CG am krenuo u 23:30 i pratila me kiša do Priijepolja. Noć i kiša su gadni uslovi za vožnju. Do pred Nikšić mokar asfalt. Dole stigao u 8. Realno vozio u vreme kad spavam inisam imao neku veću krizu.
Pauza kod Kokinog broda od 5 minuta, u Prijepolju sipanje goriva od 10 minuta, posle Pljevalja i pre Žabljaka dete povraćalo pa stali na po 5 minuta da je sredim.

U povratku krenuo oko 16:30, pauza pred Šavnikom 20 minuta, sledeća u Prijepolju na pumpi isto 20 minuta i do Beograda bez pauze. Stigao kući oko 1:30 - u vreme kada sam uglavnom budan. Poslednjih sat vremena mi baš teško palo.

Logično bi bilo da me umor spucao u zoru nakon nekoliko sati vožnje noću po kiši, a desilo se da me spuca na kraju potpuno rutinske vožnje u vreme kada sam normalno budan.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ne znam u kojoj temi da pišem, ako postoji bolja, nek modovi prebace.
U zadnjih 24h sam prošao solidnu turu, NS-Banjaluka-Ljubljana-BG-NS. Sve u svemu, ništa posebno sem jedne vrlo važne stvari- ubedljivo, ali zaista ubedljivo najgori vozači su vozači sa SRB. Tablicama! Na bilo kojoj od od ovih relacija... Npr. Koridorom od Bijeljine pa napred: makazice, izbacivanje dok pretičem, i još štošta čega se sad ne mogu setiti... Sve su bili automobili sa SRB tablicama. Ja nisam mogao da verujem sta ljudi rade. Samo sam gledao da ih što pre prodjem i bežim dalje. Ok, magistrala. Ali na autoputu su se dešavale još gore stvari... Npr. Spavanje u levoj traci sa 100kmh, preticanje šlepera traje 5minuta, vožnja medju trakama, malo levo malo desno, bacanje otpada kroz prozor na AP. I ima jos gomila stvari, ne mogu se sad svega sjetiti. I sve to su naši! Tablice BG, NS prednjače, a bilo je i ostalih. Kakvo nemanje takta za voznju i bezobzirnost, ja se divim da mi i nemamo toliko mnogo nesreća s obzirom kako ljudi voze :(
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ogi napisao:@Next. Elantra.
iZvinjavam se :)

Najgori su "profi" vozaci, kad imaju los dan ili ih stigne umor, a on siluje do destinacije jer "1000 puta sam vozio tu kilometrazu, mogu ja to"...

Nebitno da li je neko sezonac ili stalno vozi duge relacije, bitno je samo da bude realan sa sobom i svojim mogucnostima.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sad kad sam putovao za lefkadu zadnja 2 sata(od 13) mi je bas bilo kriticno al bio sam u fazonu daj da odradim jos ovih 200 km sta je to - nista. Razmisljao sam da stanem sa strane i odspavam al na kraju popih redbul i teraj dalje. U sustini mozda sam trebao bar pola sata al kao imam sistem da kad bas osetim da mi se spava uzmem ostrije da vozim i razbudim se. U svakom slucaju u povratku spavam na pola puta tako da tesko da cu vise da praktikujem te voznje preko 12 sati iz komada. Apsolutno nema potrebe za tim jer mi je trebao ceo dan da se oporavim, da sam podelio na pola ne bih ni osetio.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

U nedelju dok sam se vracao iz KV, na AP mi izleti magarac u 406 i pretice auto sa 110km/h. Posto sam morao naglo da kocim, pocnem da mu blicam, blica mu BMW iza mene i lik mrtav ladan pocne da mi se nesto krevelji. Preteknem ga, usporim, posto mi je blicao, krenem da stanem u zaustavnu da vidim sta batici nije jasno, kad pederko pretece i ode... :besan:
Posle ni da pogleda kad sam dosao u ravan s njegovim prozorom.
Vozac ameba...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:kezo:

DW, strah i trepet na autoputevima :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Ne brže od života!

Post od Day Walker »

Ma nije, al jbte ako me iseces i dovedes me u opasnost, hebacu ti sve po spisku :D
Da je mahnuo il nesto, iskulirao bih, al kad mi se pritom prokurci u fazonu: š'a o'š, analno bih ga penetrirao nekim kolcem :kezo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Dobro je, Marione, popi pivo iskuliraj :mrgreen:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Valjda prvo prebiješ a ne da ga obeščastiš... :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Zajebani ovi sa astrama kada ubace u sport mod :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Kaze se kocem :mrgreen:.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa možda GA on zove tako, šta ti znaš.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Dva puta u poslednjih 10ak dana su moji poznanici imali situaciju da im na auto putu izleti srna, imali su sreću da su oštećenja bila minimalna. Prijatelj koji me je jutros pozvao mi je rekao da je na mestu udara našao rupu probušenu u ogradi taman dovoljnu da prođe divljač, sa žicama tako savijenim da se ne izgrebe prilikom prolaska. Saobraćajci su mu rekli da to rade šlep službe i serviseri. Da ne pričam da se šlep u ovom slučaju pojavio za 5 min na mestu udara. Budite oprezni.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

gde?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Slicna prica je bila i sa kamionskim gumama, kamenjem...

Ivane, to za sport mod ne razumeju svi :)
Odgovori