Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Ne brže od života!

Post od Day Walker »

Pre sat vremena, kod zgrade ministarstva finansija, lik pokupio zenu na pesackom i spucao se u zgradu. Nadam se da ce biti sve ok sa zenom.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Strasno :srbin:
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/574855 ... njeg-unuka

Opet ljudi zaspali. Prosto neverovatno da tako olako uzimaju san.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Zato se ja nadrogiram kofeinom da me drži dok vozim, ne popušta. Jeste da se posle lečim nedelju dana, ali bar ne zaspem.
Nije za šalu naravno, treba voditi računa o svemu. Napisacu moje iskustvo kad uhvatim vremena.

From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ma ja stanem negde na livadu i zavalim sedište, 10 minuta, posle izađem, ako je planina, a uglavnom jeste (:D) i kiseonik me rasturi, plus hladnoća, posle toga sam miran 3,4 sata :)
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Post od Neo »

Ja vozim brzo, otvorim prozore i ne treba mi nista vise. Jeste da je kratka deonica ali u subotu predvece sam se vracao iz NS a pre toga sam spavao u cetvrtak uvece, nekih 5h, i nije mi se prispavalo uopste.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Blackshadow napisao:
Iz mog ugla.
Slika
Ja sam prolazio u suprotnom smeru i mogao sam da se zakunem da je ispod Astre neka sipka. Ali je to bio branik izgleda. Potpuno mi je neverovatno da bez pomagala i40 ovako uleti ispod.

I da, glupi narod koji je napravio guzvu i prema Gazeli jer su svi gledali sta se desava. :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:

Sto se tice spavanja za volanom, ko nije navikao na duze relacije, to je sasvim moguc scenario.
Mnogo ljudi ne ume da se ponasa u tim situacijama i dokazuje sebi ili ne znam kome da moze dalje. Cesto vozim po 1000+ km dnevno, i ne postoji nista sto mozes da uradis, pojedes, popijes, a da ti zameni san.
Desavalo mi se neplanirano da moram na put i tu mi nije problem da izguram 400-500km, ali obavezno odspavam u povratku. Kada osetim da mi stize kriza, prva pumpa je moja. Ako je nema (cesto se desi preko da su na po 40-50km), onda stanem na parking na 5 minuta, pa nastavim do pumpe.

Bitno je samo da ne lazete sebe, pogotovo kad vozite porodicu. Onog momenta kad pocne da pada glava, vec moze da bude kasno.
To sto ce putovanje trajati pola sata ili sat duze, ne znaci nista. Apsolutno mi nisu jasni ljudi koji rizikuju kad idu na odmor, kao da obaraju rekord.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mnogo lakše podnesem put ako stajemo na 2.5-3.5h. Ne vozim često duge relacije, ali obavezno pravim pauze.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Mislim da je poenta price da vozis u periodu kada obicno i jesi budan, tj da se ne remeti neki uobicajen rezim funkcionisanja organizma i potrebe za snom.

Bar mi koji ne putujemo svaki dan mozemo to da organizujemo na taj nacin.

Pauze su bitne, ali po meni ne bi trebalo da budu predugacke. Ja sam doduse na povratku iz GR u MK napravio duzu pauzu i rucao, ali mi je prijala, jer nemam dnevnu potrebu za snom (tj tokom dana).

Voznja bez pauza po meni utice na period koji je kasnije potreban za odmor. Bolje ovako kako je Heinz opisao, na 2 do 3 sata stati na kracu pauzu. Posto vozim na tng svakako moram da stanem u tim intervalima :)
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Zasto ne praviti pauze?

Da bi sebi ili nekom drugom dokazao da mogu da odvezem 1000 km bez stanjanja i za sto krace vremena, sem ako moram da sipam gorivo.Ili nesto slicno. GLUPOST! Verujte da mogu, ali nemam potrebe za tim. Za mene odmor pocinje kada sednem u kola u zaputim se tamo gde zelim da provedem isti. Ne zurim nigde, niti se vucem. Vozim normalno. Kada imam potrebu da stanem, ma iz kog razloga, stacu, napravicu pauzu koliko je potrebno i nastavljam. Volim da uzivam u voznji. Ali kao sto nije uzivanje ni voznja vrhom gasa na auto-putu, nije ni pun gas bez pauze.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pisano 100x, koliko ljudi toliko ćudi. Neko vozi noću i ne staje nigde, neko žuri da bi se hvalio kako je stigao za 6h vožnje na more.
Meni je 11h putovanja OK, volim da stajem usput, lakše podnesem put, svi protegnu noge, doručkuje se normalno, ruča, pojede se užina, sladoled, popije se kafa, poseti se toalet...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne putuju se uvek duže ture kad se ide na odmor. Neko pređe 500-600 i više km u danu, službeno. Pa se žuri kući ili ko zna gde.

From HTC wia TT
Posetite www.garaza.rs !
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

@Next. Elantra.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

trojanac napisao:Ne putuju se uvek duže ture kad se ide na odmor. Neko pređe 500-600 i više km u danu, službeno. Pa se žuri kući ili ko zna gde.

From HTC wia TT

da, ali ti vozaci imaju vise iskustva i kondicije. veci problem smo mi sezonci.
Odgovori