Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Dobro veče

Post od trojanac »

Ima nas raznih, što bi se reklo. Ljudi imaju različite navike. Pa i nek isto zarađuju, ne znači da isto hoće i vole da potroše. Neko gleda da prođe jeftinije makar i minimalno. Jakna ne mora biti brendirana, bitno da ne propušta vodu, naprimer. Neko drugi mora da pokaže šta nosi i to je tako. Makar sutra za hleb nemao.

Ja trošim dok imam, pa i preko toga. Nek smo živi i zdravi, zaradiće se, a nas večno biti neće. Uspomene se ne kupuju već stvaraju. Ne mora tri puta letovanje i zimovanje i tri obroka u restoranu, ali koliko možemo da priuštimo. Da se malo više obiđe i da deca jedu šta im se jede, sladoled kad požele i slično.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Davnih godina, moj drugar, vrlo je vredan, posten, poprilicno nacitan i skolovan, da kazem jedan bas dobar i kvalitwtan covek, ozenjen, ali nema decu.
I malo po malo, kroz pricu, dodjemo do istine zasto nema decu. Jednostavno ceo zivot zivi u strahu od "sutra"! On radi, zena radi, zivi u kuci na Vracaru, pomazu ih i njeni i njegovi ako nesto treba, al on ima strah da ce biti uvek biti gora situacije nego sto jeste.
Cak je isao dotle da i svojoj i zeninoj familiji kaze da oni ne mogu imati decu prirodnim putem, sto je naravno laz, samo da ih vise ne bi smarali kad ce unuci.
Nakon te njegove ispovesti, svi smo ostali bez teksta, i od tad me vise nista necudi zasto se pojedinci odlucuju na ovakve ili onakve korake.
Meni nista od toga ne smeta, nije moja stvar nit me licno dotice.
A realno, on je tada bio u boljoj materijalnoj situaciji i sa svojim krovom nad glavom od svih nas koji smo ili planirali ili dobili decu.

PS tad jedan iz drustva rece" sta god da se desi finansijski, kakva god kriza da ti se desi, ta kuca na Vracaru je dovoljna da ti deca zive do kraja zivota bez dana staza".

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

A deca su najveće bogatstvo. Ne kaže se to tek tako.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Strah od sutra mnoge blokira. Zeznuta stvar. Teska vremena tesko izlaze iz coveka, sto je i dobro. Gledam moju decu. Cerka sa 18 godina napravila na kreditnoj kartici (Klarna) 700 eur da nije trepnula. Ko jos daje deci kreditne kartice - strasno :) A da ne kazem da preko drzave moze da uzme 50k Eur da ne trepne kao studensko finansiranje - a ja kao roditelj ni u jednom slucaju cak necu ni biti obavesten ....
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

BigMazzy napisao: 14 Apr 2026, 11:11 Davnih godina, moj drugar, vrlo je vredan, posten, poprilicno nacitan i skolovan, da kazem jedan bas dobar i kvalitwtan covek, ozenjen, ali nema decu.
I malo po malo, kroz pricu, dodjemo do istine zasto nema decu. Jednostavno ceo zivot zivi u strahu od "sutra"! On radi, zena radi, zivi u kuci na Vracaru, pomazu ih i njeni i njegovi ako nesto treba, al on ima strah da ce biti uvek biti gora situacije nego sto jeste.
Cak je isao dotle da i svojoj i zeninoj familiji kaze da oni ne mogu imati decu prirodnim putem, sto je naravno laz, samo da ih vise ne bi smarali kad ce unuci.
Nakon te njegove ispovesti, svi smo ostali bez teksta, i od tad me vise nista necudi zasto se pojedinci odlucuju na ovakve ili onakve korake.
Meni nista od toga ne smeta, nije moja stvar nit me licno dotice.
A realno, on je tada bio u boljoj materijalnoj situaciji i sa svojim krovom nad glavom od svih nas koji smo ili planirali ili dobili decu.

PS tad jedan iz drustva rece" sta god da se desi finansijski, kakva god kriza da ti se desi, ta kuca na Vracaru je dovoljna da ti deca zive do kraja zivota bez dana staza".

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Iako bih za takve ljude imao da kažem štošta negativno, nekako mi je sebičnost na vrhu liste epiteta. Mada jelte, sada je u društvu generalno usađeno mišljenje da se prvo mora ispuniti "to, to, to i to", pa tek onda porodica tj. deca. Ja sam sina sa 22 godine dobio i apsolutno ne mislim da sam propustio nešto što mi se nije vratilo kroz njegovo rođenje, niti smatram da oskudevam ili da on oskudeva u bilo čemu niti bih mu više nečega priuštio da sam ga dobio sa 42 npr. Takođe, upravo što @trojanac reče kako su deca najveće bogatstvo, ljudi očigledno više gledaju kao obavezu nego kao bogatstvo, ali, kao što rekoh, za mene je to samo sebično razmišljanje i ništa više.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

U bližoj okolini imam baš dosta takvih ljudi. Uglavnom su to stariji muški 60+ godina.
Evo nekoliko priča na tu temu. Jedan od njih ima prihode od izdavanja nekretnina 50.000eur mesečno, da ja znam , a verovatno ima i mnogo više, ima 0 kredita i dugovanja, i vozi raspalu Škodu Oktaviju. Ja mu kažem što ne uzme nešto novije, Kodiaq ili nešto slično, ako ništa zbog sigurnosti, led farova itd.
On kaže "Znaš ti koliko to troši". ? Isto ko taj matori Janković.
Drugi primer: takodje ima veliko bogatstvo. Može da živi u hotelu. Ali i dalje živi u kući koju je gradio 80-ih uz pomoć kredita. Kuća potpuno nefunkcionalna, plače za renoviranjem. Kuća ima unutrašnje stepenice koje su strme, redovno se lomi kada silazi dole. Ali kaže :"Neka tako, meni se to svidja". Nije išao na more 20 godina.
I takvih primera ima još mnogo. Ja ih razumem, tako su setovani od detinjstva.
Ali tu su ćerke i zetovi koji će to da reše :)

Više su mi nejasni ovi mladji koji se ubijaju od hrane,alkohola.
Nedavno mi je drugar bukvalno crko, otreslo ga srce. Masnih 130kila, imao više opomena, ali on je terao po svome dok nije umro. Taj stil ne kapiram.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

DjanSr napisao klick byte post :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Mogao je odmah da napiše da je ušao u lovu, da ne piše onoliki tekst.
Odgovori