Dobro veče
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: CL203 C160, PUG Expert 2.0hdi
Re: Dobro veče
I to je tacno. Migranti bez dokumenata imaju vise prava od nas koji hocemo da potrosimo novac u EU.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Njih su uvezli da dignu natalitet
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Mi smo krivi za ovo što nam se dešava, tu nema pravdanja. Ali moram da krivim i EU. 10 godina smo se zajebavali da skinemo Slobu, i onda smo imali 12 godina ipak demokratije i napretka. Moralo je da bude jasno nekome u vrhu EU da je to istorijska šansa, i to šansa do koje se uopšte nije lako došlo i da ako nas budu previše i predugo drndali da može da se ispusti. Da su tad celom Balkanu napravili olakšane uslove, pa i da se bar ranije krenulo sa nekim "light" članstvom koje se od skora pominje, stvari bi se drugačije razvijale. Niko ne može da me ubedi da su Rumunija i Bugarska bile idealne kad su ulazile i da mi nismo bili na tom nivou bar u nekom trenutku. Ne verujem ni da EU odgovara ovakva rupa na karti.
U stvari nervozu mi dižu postovi na twiteru od juče i danas, "za to ste glasali, ko vas j...". Pa jbg mnogo nas ceo život glasaju kontra od ovoga i za približavanje EU. Meni je već 35 godina od prvih izbora.
U stvari nervozu mi dižu postovi na twiteru od juče i danas, "za to ste glasali, ko vas j...". Pa jbg mnogo nas ceo život glasaju kontra od ovoga i za približavanje EU. Meni je već 35 godina od prvih izbora.
Bez da ulazimo dublje u politiku, ali imaju 2 osnovna razloga zašto se sve tako odigralo.
1. Rešavanje Kosova
2. Otklon od Rusije
Pa to ni Djindjić nije hteo da ispuni ta 2 uslova.
Ima tu još jedna dodatna stvar, a to je da će Hrvatska uvek redovno bušiti ulazak Srbije u EU.
1. Rešavanje Kosova
2. Otklon od Rusije
Pa to ni Djindjić nije hteo da ispuni ta 2 uslova.
Ima tu još jedna dodatna stvar, a to je da će Hrvatska uvek redovno bušiti ulazak Srbije u EU.
Eno polomiše se predstavnici EU da ubrzaju našu integraciju...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
Dzoni_m
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Apsolutno smo mi krivi. To prvo.Heinz napisao: 11 Apr 2026, 19:12 Jeste, samo mi smo krivi. EU pustila milione raznih iz Azije i Afrike bez dokumenata.
Migranti koji su usli su problem EU ne Srbije i njenih gradjana. Whataboutisam na delu. Sta to briga Srbiju koliko su oni uvezli izvezli ili sta vec rade sa njima? Eto vise su im dragi nego mi. Sad zadovoljni? Sad ce cuveno e onda ce da propadnu. Super. Propasce, sta se onda bunimo? Sedi i cekaj u redu, kad se krene u Grcku. Dok ne propadne EU. Pa kad propadne, e onda ce brze.
I ne, apsoultno se ne slazem da su trebali i da trebaju da nam daju clanstvo “sa popustom”. Bugarska i Rumunija nisu bile idealne to je tacno, ali su uradile sto im je naredjeno. Oni su kriminal i korupciju drasticno smanjili a bili su gori od nas. I dalje je to mnogo iznad proseka EU, ali je mnogo bolje nego sto je bilo.
Mi nismo, jer necemo. Inatimo se. Sve dok ne naucimo da moramo, da imamo obaveze a onda prava, tada ce biti bolje. Za sve nas. A lako mozemo ostati pokazna vezba sta se desi kada pishash uz vetar. Koji ce im krasni jos jedna Madjarska?
I niko ne treba da ubrzava. Vec kada drustvo dovoljno sazri da ukapira da to treba, onda ulazak. Ja garantujem da danas odrzimo referendum o pristupanju EU da ne bi prosao. Vecina ljudi tako hoce. I ne znam zasto bi neko sad tu pokusavao nesto kada je jasno da nema podrske.
Jos gore je to sta taj deo koji jeste za EU ocekuje od pristupa. Nemacke plate i penzije i njihov standard. U roku od par meseci, molim lepo.
- grujicd
"Vec kada drustvo dovoljno sazri da ukapira da to treba, onda ulazak."
Samo bi ovo prokomentarisao. Društva kao ukupna masa je nešto na šta se utiče, može da se kultiviše, obrazuje, usmeri u dobrom pravcu, da se promovišu prave vrednosti, da se populaciji objasni šta bi bilo bolje za društvo. A može i sve suprotno od toga, baš kao što i radi SNS. Dovoljno smo svedoci kakvu moć imaju mediji. U ovakvoj konstelaciji, nema šanse da će društvo sazreti za bilo šta, u stvari idemo u kontra smeru.
Izvinjavam se što sam pominjao politiku, samo sam frustriran i osećam se kao Don Kihot u borbi protiv vetrenjača.
Samo bi ovo prokomentarisao. Društva kao ukupna masa je nešto na šta se utiče, može da se kultiviše, obrazuje, usmeri u dobrom pravcu, da se promovišu prave vrednosti, da se populaciji objasni šta bi bilo bolje za društvo. A može i sve suprotno od toga, baš kao što i radi SNS. Dovoljno smo svedoci kakvu moć imaju mediji. U ovakvoj konstelaciji, nema šanse da će društvo sazreti za bilo šta, u stvari idemo u kontra smeru.
Izvinjavam se što sam pominjao politiku, samo sam frustriran i osećam se kao Don Kihot u borbi protiv vetrenjača.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kazes necemo?
Ko smo to "mi" koji necemo?
Ja sam vise puta postavljao to pitanje, i nisam dobio odgovor
Ko smo to "mi" koji necemo?
Ja sam vise puta postavljao to pitanje, i nisam dobio odgovor
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Zvučite kao da svi svaki dan putujete u EU. Imamo 8 graničnih prelaza ka Hrvatskoj i isto toliko ka Mađarskoj. Nisu samo Batrovci, Šid, Horgoš i Kelebija prelazi. Kad su najveće gužve, na Bačkim Vinogradima i Bačkom Bregu nema nikoga. Razumem da ste ogorčeni, ali tako je već 40 godina, nije od juče. Milion drugih stvari treba rešiti u državi.
-
Dzoni_m
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ja se apsolutno sa tobom ovde slazem. Posebno sa delom oko Don Kihot price. Bukvalno si nemocan da objasnis. Opet, tema je dugacka (a i nije za ovaj forum) zasto su drugi uradili ovako ili onako a mi isli u nekom drugom smeru.grujicd napisao: 11 Apr 2026, 21:26 "Vec kada drustvo dovoljno sazri da ukapira da to treba, onda ulazak."
Ako je pitanje “koji su to mi” upuceno meni: Mi smo gradjani Srbije. Prosto. Ima nas toliko i toliko i na izborima biramo ovo sto smo izabrali. Nisu ovo vanzemaljci na vlasti ovo su nasi sugradjani. Meni se ne svijdja izbor i ali ja prosto sam ne mogu da promenim. Mogu da glasam i tu se moja “moc” zavrsava. I kao sto grujic_d rece samo mogu da pizdim i budem frustriran. Isto kao i verujem dosta ljudi.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Octa IV RS
- Kontakt:
Vinogradi su, da te ispravim, jedan od losijih prelaza u sezoni, uvek su guzve. U stvari, svi prelazi koji su blizu glavnoj liniji, a to su Horgos 1 i 2 su uvek ili skoro uvek losi u sezoni. Godinama sam prelazio granicu na nedeljnom nivou, pa se nakupilo iskustva. U zadnje vreme Kelebija mi se najbolje pokazala. Bas mnogo ljudi je otislo u zadnjih 15ak godina, narocito od davanja HU pasosa i ulaska HR u Uniju. Sad svi ti ljudi dolaze za praznike. Vrlo, vrlo tuzna prica. Najbitniji resurs je Srbija gubila desetinama, da ne kazem stotinama godina, i gubi i dalje, a to je ljudstvo. Da ne pricamo da je vec duzi period odliv i obrazovanog kadra, sto je bilo manje izrazeno do 90-ih.Gaginh0 napisao: 11 Apr 2026, 21:44 Zvučite kao da svi svaki dan putujete u EU. Imamo 8 graničnih prelaza ka Hrvatskoj i isto toliko ka Mađarskoj. Nisu samo Batrovci, Šid, Horgoš i Kelebija prelazi. Kad su najveće gužve, na Bačkim Vinogradima i Bačkom Bregu nema nikoga. Razumem da ste ogorčeni, ali tako je već 40 godina, nije od juče. Milion drugih stvari treba rešiti u državi.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- grujicd
Pri tom Vinogradi imaju ograničeno radno vreme, pa može da se desi da čekaš a ne dočekaš. Još sve to pričamo za vreme pre EES. Jesu bili strava prvih par godina dok nije više ljudi saznalo.
Za početak treba uvesti SRB kolone za ulaz u zemlju, i EU kolonu odvojiti (ostaviti im jednu).