Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Dobro veče

Post od BigMazzy »

Šta mu je ?

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Zet bi da kupi pa me interesuje kako su se pokazali pogotovo na većim km tipa 150+ hiljada km
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Provereni 1.4 (95ks)fire fiatov motor starije generacije, isao u mnoge modele jos od polovine dvehiljaditih. Motor kao motor je raga. Prelazi bas dosta. Nema neke performanse, 6 brzina, trazi dosta saltanja, pogotovo pri preticanjima. Servisi su medju jeftinijima, komplet za mali servis sa najskupljim uljem 6000 dinara. Nema majstora koji ga ne zna.
Ono sto "krasi" taj motor, pogotovo nakon euro5 normi je da zavisno kako mu zapadne moze da trosi ulje od o.1dl do 0.5l na 1000km, i to je jednostavno tako zavisno od stila voznje. To je nesto na sta su vlasnici tih motora navikli. Nema dima, nema problema, jednostavno troskari ulje neprimetno.
Limarija izdrzljiva, vesanje isto, enterijer zavisi od opreme.
Ja sam imao Tipa Cross 2021, 1.0, u najjacoj opremi, izgledao je lepo, cak je bio i udoban a enterijer je bio dobar. Generalno, sa 150000km bi pokazao vec nedostatke u enterijeru ako je los.
Gepek je solidan, u kabini ima prostora, pogotovo zbog "izbocenog" krova.

Bas pre neki dan je moj drugar kupio Tipa hatch 1.4 2021 godiste.

Sve u svemu narodni auto, jeftin za odrzavanje, da se ode od tacke A do tacke B , sa tim motorom, penzionerski, al sve ima svoje.

Ja imam taj motor u Lancia Musi , 2005 godiste, malo je startniji jer je manji auto. Na satu je oko 240000km. Dusu mu vadim. Za 3000km je potrosio oko 0.3l ulja, al opet ja ga teram u crveno i do maksimalnih 170.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pomolis se Bogu pre preticanja.

Bravo i 500L su tragedija sa tom motorizacijom. Vozio sam oba vise puta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Atmosferac i to male zapremine je uvek bio da se vozi kao na trkama ako hoćeš da "ide". Sad se ćale žali na 1.4 od 108ks da je lošiji od fabije od 90 tdi konja. Kaže benzin je lošiji. Rekoh razmazio te obrtni i turbina. Uzmi 1.4 tjet ili 1.3 renoov pa da vidiš kako ide

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

@BigMazzy

Hvala :doubleup:
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Dolazim malopre kući, izlazim na terasu da ispalim cigaru, nigde nikog nema (danas pao sneg napravio kolaps), pritom najobicnije moguće naselje, najveća egzotika je komšijin Kamiq, prođe auto jaaako čudan nisam ni stigao da vidim šta je. Onda izađoše komšije ispred, petak veče, zovu na pivo/gemišt/šta ko pije, ja kažem šta sam video, jedan se smeje kaže sačekaj malo. Posle pola sata ista priča, jedan tu iz kraja radi u Rimcu, brat tera Neveru, ovi kažu da dođe tako s vremena na vreme i vozi je baš onako muški.

Tera ga brat ovuda kao da je, u najmanju ruku, 10cm viši od zemlje, ne hebe sistem.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Druzio sam se neko vreme sa firminim tipom 1.4 sedan. Dobra, proverena atmo klasika ali brzine izuzetno kratke. Na 50kmh je na 3000rpm u 3. brzini. Unutrasnjost tvrda plastika ali deluje da ce trajati. Nece mnogo pogresiti ako ga uzme.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori