Stranica 4311 od 4604
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 11:03
				od ftj
				Kabal napisao:Sto ne treba jesti domace?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Pola dzema je cist secer.
 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 11:07
				od Gaginh0
				To neće smetati nikome ko je zdrav. Jedno je pojesti 1-2 parčeta hleba ili 2 palačinke sa njim, a drugo je odvaliti celu teglu od 600 grama. 
Svakako populacija nije debela od džema i slanine.
			 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 11:23
				od ftj
				Od slanine nije al od previse slatkog jeste.
			 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 11:25
				od Xepoj87
				Zato je pekmez bolji, ide malo ili nimalo secera.
Sent from my iPhone using Tapatalk
			 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 15:23
				od OMP
				i keva i tasta (nekad i babe) prave domaci dzem, mahom kajsija i sljiva, nekad jagoda, realno ne pojedemo ni 2-3 tegle godisnje, ja ga jedem samo u palacinkama, retko kad namazem na hleb i po nekad zahvatim kasicicu dve ovako, kupovali smo i kupovne marmelade ali to zena mahom koristi kad pravi kiflice jer je tvrd pa se ne razlova kao domaci prilikom pecenja.
			 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 15:26
				od sebekkg
				Pekmez je najjači. To mi je baka pravila kad sam bio mali. Koliko sam samo mlečnih zuba ostavio tako 

. Dugo nisam našao ni sličan po kvalitetu i ukusu. Tek sam skorije kod jedne žene što to pravi i prodaje našao da valja. 
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 16:40
				od Kabal
				ftj napisao:Kabal napisao:Sto ne treba jesti domace?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Pola dzema je cist secer.
 
Aha nismo se razumeli, mislio sam o pekmezu je rec. Nikad nisam kupio teglu u radnji, pravimo domace bez grama dodatog secera.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 20:28
				od OMP
				sad ste me naterali da dovatim par kasika domaceg od sljiva  

 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 21:09
				od Heinz
				Od šljiva mi bljak. To treba u rakiju sve dide 
 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 21:17
				od OMP
				ja ga nisam voleo kao dete, ali zadnjeih godina sam ga zavoleo, zavisi i kako se spremi, ne volim ni ja svaki....secam se kao klinac drugarova keva pravila dzem od siljva ali ubacivala i cokoladu za kuvanje u njega, to je bilo bas dobro, keva probala par puta da ga pravi ali nije bio tako dobar.
			 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 30 Apr 2023, 21:19
				od Kornjaca Rade
				Najbolji bre od sljiva 

 . I to dzem, ne pekmez!
 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 01 Maj 2023, 09:20
				od trojanac
				Ne pravim pitanje od čega je. Više volim domaći ali može i kupovni da prođe. A vi što vam ističu rokovi, delite malo.
			 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 03 Maj 2023, 08:26
				od Geza
				
			 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 03 Maj 2023, 09:00
				od OMP
				ovo sa usisavanjem poda uz pomoc slajferice odavno radim, stvarno dobra fora, neverovatno koliko prasine istera
			 
			
					
				Re: Dobro veče
				Poslato: 03 Maj 2023, 10:59
				od grujicd