Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO

Post od Misha »

Xepoj87 napisao:
Ogi napisao:Mogu. Ako je uvozno (kao sto bi trebalo da je BMB 98), znaci ako se proizvodi bilo gde osim u Srbiji - sigurno je bolje.
Odakle ti to?
Ne znas ni kako na trotoar da se popnes,a znas proizvodne i aditivne procese u rafinerijama sirom Evrope i kod nas?
Ajde bre,stvarno preterujes.
:kezo:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Rezervoare sve teže punimo
Izvor: Novosti

Beograd -- Vozače u Srbiji očekuje još jedno poskupljenje goriva. U veleprodaji su uu utorak cene pojedinih naftnih derivata porasle za 1,5 dinara.

Samo od početka ovog meseca na pumpama je litar poskupeo u proseku za pet dinara.

I bez obzira na kretanje cena nafte na svetskim tržištima, izvesno je da će se rezervoari u Srbiji sve teže puniti.

Na novim cenovnicima Naftne industrije Srbije u veleprodaji evrodizel je u odnosu na pre četiri dana, poskupeo za 1,5 dinara, baš kao i dizel D2.

Koliko je skuplji i motorni benzin. Bezolovni BMB 95 je dostigao 150,51 dinar za avansno plaćanje, a evropremijum BMB 95 - 155,75 dinara. Za oko dinar skuplji je i tečni naftni gas.

Pre samo 15 dana u velikoprodaji NIS evrodizel je koštao 135,20 dinara u utorak 140,96. Dizel D2 je "skočio" u ovom periodu sa 130,79 na 137,15 dinara po litru. Za skoro sedam dinara skuplji je i bezolovni benzin BMB 95 i staje 150,51 dinar.

I BMB 95 evropskog kvaliteta je pratio trend. Sa 148,82 dinara dogurao je do 155,09 dinara po litru u velikoprodaji.

Za ovaj "skok" nisu zaslužni samo slabi dinar i blagi rast cena nafte na svetskom tržištu, već i odluka Vlade Srbije od 5. avgusta, da "vrati iznose akciza na zakonski nivo" od pre 1. maja za 1,5 dinara i za dizel goriva i za motorne benzine.

Narednih dana gorivo će na benzinskim stanicama u Srbiji biti "korigovano" najverovatnije za dinar ili dva po litru.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ma koliko gorivo bio skupo, vidim na ulicama sve manje automobila. Kad bi se zajebavali.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Hm.... pa i nije tako. Kod mene na poslu 20% kolega vise ne vozi, a kad je rec o komsijama, dvojica su presla na skutere (posto rade relativno blizu), a neki odavno koriste prevoz... Sto znaci da vec u mom okruzenju vidim da jedno 20% ljudi koji su redovno koristili auto (isli na posao) to ne rade zadnjih godinu dana sigurno. Voze samo kad moraju.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja moram da vozim, koliko košta da košta, nema druge... Inače, otišao i plin ovih dana za jedno 2 dinara gore, nema nigde ispod 67.90...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Ne znam meni je firma na Novosadskom putu, ovde brate zvrji po ceo dan.

Ne znam za ostala mesta, ali Vukovic u Veterniku vec duze vreme ima najjeftiniji gas. Pre neki dan odem da sipam kod doticnog u sluzbeni auto ED, umal' se ne slogirah, benzin 149.2 a ED 150....
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Danas sam preuzeo Euro Petrolovu klub karticu uz koju se dobija popust na sve derivate iz ponude. Konkretno, auto-gas je pre neki dan koštao 65,90 dinara, a sa karticom je bio 64.50 dinara. Za benzin i dizel nisam gledao, ali bude i tu par dinara uštede na svakom litru. S obzirom da su inače među jeftinijim pumpama, ako zanemarimo male privatnike, može da ispadne lepa ušteda na godišnjem nivou. Za dobijanje kartice nije potrebno ispuniti određene uslove, samo se plati 100 dinara za izradu kartce. Važi dve godine.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

A sta imaju od goriva ? NISTA ! Bruka i sramota od pumpe. BMB 98 nemaju vise (kod njih sam sipao sa karticom dok su imali), Evro BMB 95 nikada nisu ni imali. :besan:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Kod njih sam prešao zbog auto-gasa. Uvek je najpovoljniji, bar 2-3 dinara u odnosu na Lukoil, OMV i NIS, gde sam ranije sipao. Uvoznik gasa, inače njihova druga firma Euro Gas je vodeća što se tiče gasa pa im teško drugi pariraju sa cenom. Kvalitet je ok, ako je neko merilo ponašanje motora i broj pređenih kilometara sa određenom količinom gasa. Inače, mislim da na ovoj pumpi na koju idem imaju Euro 95. I kod njih asortiman i cene variraju u odnosu na lokaciju pumpe pa je teško generalizovati.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pumpe sa najnižim cenama gasa u Novom Sadu - Knez Petrol (Rumenački put), Avia - (Veternik), Piramida (Sajam) i pomenuti Europetrol (kod železničke stanice)... Po pravilu imaju uvek iste cene, kao da prate jedni druge - trenutno je čini mi se 67.90 din
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Danas na NIS-u EuroBMB 158,5 din/l. Na OMV-u 162,9. :trljamoci:
Širim haos!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

:rofl: smesno
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Saša napisao:Pumpe sa najnižim cenama gasa u Novom Sadu - Knez Petrol (Rumenački put), Avia - (Veternik), Piramida (Sajam) i pomenuti Europetrol (kod železničke stanice)... Po pravilu imaju uvek iste cene, kao da prate jedni druge - trenutno je čini mi se 67.90 din

I Vukovic takodje
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Da, i Vuković, zaboravih na njega. On i Avia su na par stotina metara pa drže iste cene... :)

Pretpostavljam da nisku cenu drži i ona mala pumpa kod Metroa (oni valjda pripadaju Eurogasu) pošto su baš zavučeni, no nisam odavno točio tamo pa nisam siguran...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ogi napisao::rofl: smesno
Tek će ti biti smešno kad vidiš pošto je BMB98 koji sipaš. :kezo:
Širim haos!
Odgovori