ona ga ni gasila nije(citaj:"ma nije mu nista"), mada stvarno mu nista nije bilo
Dobro veče
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Re: Dobro veče
devojci iP 6s upao u kadu, proveo 10-20 sekundi potpuno potopljen, isto tako zvucnik i mikrofon tripovali dok se nije osusilo sve, posle toga normalno 
ona ga ni gasila nije(citaj:"ma nije mu nista"), mada stvarno mu nista nije bilo
Sve baterije su zamenjive, samo je razlika u konektoru. Te nezamenljive imaju kratak kablic na sebi sa konektorom a ove zamenljive imaju fiksirane kontakte na samom kucistu baterije.grujicd napisao: 11 Sep 2017, 23:20
Pored toga sa svakodnevnim punjenjem baterije, posle 2-3 godine će joj opasti kapacitet. A telefon ako nije oštećen ili pokvaren može da traje još toliko, u najmanju ruku da ga dam detetu, kevi, nekom kome je bolji od prethodnog. Do sad sam uvek tako radio, i realno što bi pravio elektronski otpad samo zato što je baterija nezamenljiva? A ako moraš u servisu da je menjaš onda je upitna ekonomska opravdanost "nasleđivanja" telefona.
Dnasnjoj Bbteriji ne sme da opadne kapacitet nakon 2-3 godine, minimum je 5 godina ako iole valja. Tako kratko je bilo za NiCd/ NiMH koje nisu imale ovako dobru kontrolu punjenja pa su se pregrevale cesto.
Ocekivani radni vek baterije je 8-10 godina za Li Ion kada pocinju prvi znaci opadanja kapaciteta.
Da znam, da ih ima sa kratkim radnim vekom i imao sam takve koje su izgubile kapacitet posle samo 2 godine. Los kvalitet.
Za zamenu baterije ti ne treba servis, sve sto treba je da skines zadnji poklopac i otkacis 3polni konektor (veoma slican konektoru ventilatora u laptopu), Bateriju izvadis i po zelji zmenis ili vratis.
Sve zajedno minut posla uz uslov da za konkretan telefon znas (pogledas u uputstvo) kako se skida poklopac odnosno gde se zapocinje otvaranje.
Imam takav telefon sa nezamenjivom baterijom i jednom sam morao da je vadim jer se blokiralo punjenje nakon potpunog praznjenja. Prosao kroz celu proceduru "zamene", vrlo jednostavno i da ponovim za to nije potreban servis.
Jel to važi i za Apple uređaje? Bilo je reči da su njihove baterije bukvalno zalemljene (nisam otvarao, pa ne znam da li je tačno).
Ђенерал Јанковић
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ako ti za otvaranje kućišta treba servisno uputstvo i specijalan alat onda je za običnog korisnika isto kao i da ne može da se otvori van servisa. I plus takve baterije ne možeš tako lako da kupiš. Poredim to sa kupovinom baterije iza ćoška i zamenom za minut.
Na rok trajanja baterije utiče i broj ciklusa. Moja stara Nokia 6310i je još uvek u funkciji kod tašte, sa originalnom baterijom starom 12-13 godina. Ali taj telefon se puni jednom nedeljno a moderan smartfon obično jednom dnevno, nekad i češće.
Na rok trajanja baterije utiče i broj ciklusa. Moja stara Nokia 6310i je još uvek u funkciji kod tašte, sa originalnom baterijom starom 12-13 godina. Ali taj telefon se puni jednom nedeljno a moderan smartfon obično jednom dnevno, nekad i češće.
Zavisi i od telefona, neke ne mozes otvoriti a da ih ne ostetis, za mnige ti treba poseban alat.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ali 8 godina radni vek Li-Ion baterije? Pa nema dalje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
-
Ogi
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ne moze Duki nista duradi.mića napisao: 10 Sep 2017, 22:12Idi kod duletaOgi napisao:Jedva vidljivo.mića napisao: 10 Sep 2017, 19:53Moze, mozes i sam. Treba ti jak fen da zagrejes to mesto, moze i spolja bez skidanja branika ali sa daljine, i treba ti vakum, moze ti posluziti i vakum za otpusavanje umivaonika. Da te razocaram, u 90%slucajeva pukne boja jer je na tom mestu istegnuta plastika, normalno kad se vrati u prvobitni polozaj da ce da pukne. Da se ogradim, zavisi koliko je udubljenje, ako je bas malo onda moze sve da prodje ok.Ogi napisao:Da li servisi poput Dukija masera mogu da izvuku blago udubljenje na braniku ili rade samo lim ?
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk![]()
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Ajfon se jos i otvara lakse nego vecina, ima dva srafa na dnu koji drze displej, odsrafi se to, digne ekran i eto baterije ispod...snork napisao:Jel to važi i za Apple uređaje? Bilo je reči da su njihove baterije bukvalno zalemljene (nisam otvarao, pa ne znam da li je tačno).
Naravno da je zamenjiva. Samo je vise pipav posao.
Mala cena za platiti s obzirom na to da su telefoni tanji za vise od pola cm samo zato sto nemaju poklopac i bateriju koja se lako menja
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ih, pretera ga sad sa pola cm.
Beznacajno je tanji, mozda do 2mm. Meni baterija nece izdrzati ni 2-3 god a telefon ce biti savrseno dobro ocuvan. Steta sto ce da ode u reciklazu ako zamena te baterije bude preskupa ili nemoguca. Nije bas da svaki moze da se otvori u domacoj radinosti, alcatel idol 2 sam pokusavao da otvorim i nije bilo sanse, nosio u servis, drndali tamo nesto i kao uspeli ali je trajalo tri dana. Smor
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Covece kad se setim bivseg samsunga x820, koliko je to tanko bilo. Mislio sam da je to prolazna moda i da ce cigle jos dugo biti dominantne.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Vadila se baterija? Ma teraju te da menjas telefon na dve godine, to je u pitanju.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Na tom malom cudu je mogla normalno da se izvadi baterija, retko ko je tad imao integrisanu bateriju.
Uzeo sam od sbb-a mini d3 za drugi tv (matori 37cm sa katodnom cevi) i jedini nacin da dobijem sliku na tv-u jeste da d3 uredjaj povezem sa tv-om sa dva kabela, jedan je klasicni koaksijalni kabel + dodatni AV kabel koji se povezuje sa tv-om preko skarta.
Prakticno koristim dva razlicita izlaza signala iz d3 uredjaja (i 2 razlicita ulaza u tv) kako bi imao sliku na tv-u.
Bilo koji od ova dva kabela da raskacim iz uredjaja ili tv-a, nestaje slika.
Na koju foru? Zar nije logicno da bi bio dovoljan samo npr. klasicni koaksijalni kabel od uredjaja do tv-a za dobijanje signala tj. slike na tv-u (tj. samo preko skarta)?
Btw, ne znam da li ima veze, ali iz glavne uticnice imam razdelnik (sa dva izlaza), jedan je za kablovski net a drugi kabel za tv signal, s tim sto se dalje taj kabel za tv racva pomocu jos jednog razdelnika na dva kanala (da bi imao signal na postojecem tv-u, standardni d3 uredjaj, on je nakacen na led tv preko hdmi i sve radi ok, i ovaj novi mini d3 sto ide na 37cm).
Prakticno koristim dva razlicita izlaza signala iz d3 uredjaja (i 2 razlicita ulaza u tv) kako bi imao sliku na tv-u.
Bilo koji od ova dva kabela da raskacim iz uredjaja ili tv-a, nestaje slika.
Na koju foru? Zar nije logicno da bi bio dovoljan samo npr. klasicni koaksijalni kabel od uredjaja do tv-a za dobijanje signala tj. slike na tv-u (tj. samo preko skarta)?
Btw, ne znam da li ima veze, ali iz glavne uticnice imam razdelnik (sa dva izlaza), jedan je za kablovski net a drugi kabel za tv signal, s tim sto se dalje taj kabel za tv racva pomocu jos jednog razdelnika na dva kanala (da bi imao signal na postojecem tv-u, standardni d3 uredjaj, on je nakacen na led tv preko hdmi i sve radi ok, i ovaj novi mini d3 sto ide na 37cm).