Grujic napisao: 26 Nov 2020, 17:39
Sada je najgore, ti odnosi ne govore tako prosto jer ima dosta promenljivih kroz vreme.
Menjala se praksa da ne kazem prag za hospitalizaciju i kucno lecenje, ono stonse sada leci kuci u nekom trenutku je bilo u bolnici,, onda odnos respirator/hospitalizovani takodje sam po sebi se moze tumaciti razlicito. Npr skok u septembru je zato sto je tada talas prosao, ali su teski pacijenti nedeljama bili na respirstoru i nakon sto se stanje smirilo, zato je % tu visok, a gledajuci samo to covek bi pomislio da je tada bio haos.
Drugo, ko sto rekoh, nije samo to parametar, broj onih na granici je problematicniji a ne vidi se tako lako.
I trece, ono sto ovde uopste ne pise je stanje zdr radnika, koji su sada vec jako umorni, a dosta i bolesni.
Zakljucak, sada jeste najozbiljnije, pamet u glavu i ne idite nigde gde ne morate.
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Da ne ulazimo dalje u priču, nema potrebe.
Slažem se da ima faktora koji se moraju uzeti u obzir i koji ne spadaju u statistiku (ako gledamo umor i broj lekara, onda s druge strane treba uzeti u obzir i faktore bolje opremljenosti i većeg stepena znanja u postupanju, npr...)
Čuvajte se i ne paničite. Treba sačuvati i zdrav duh i i razum - i to je zdravlje. Sada je veća šansa da dobijete virus, ali je manja da baš najebete kada ga dobijete.
Za specijalni narod, specijalni tretman, Hratima moze da bude utesno da im se sezona nije obila o glavu, tj isto im se vata ako pogledaju na nas.
Da se vratim na svoju mini analizu, ako nekome mora da da udari kolektivni imunitet vetar u ledja, to je CG oni su presli polovinu pandemije po broju mrtvih, oko 500 ljudi je preminulo, sad bi morali da imaju negativni korigujuci faktor kroz drugu polovinu, ako opet ponavljam zanemarimo vakcinu.
Ako u CG ne dodje do skretanja brojeva na druu stranu, vazece pretpostake o smrtnosti i imunitetu krda, nisu tacne.
U CG su polako na silaznoj liniji. Brojke su se povećale posle Amfilohijeve sahrane - ali to nije krenulo da raste posle te tačke dalje eksponencijalno već da stagnira. I sada su gori od nas po broju mrtvih u odnosu na broj stanovnika, ali sam se ja plašio da će to biti još gore. Doduše imaju i strožije mere, npr. vratili su policijski čas.
Pa pazi, vakcina sa prima kad si zdrav, očekivano je da postoje slučajevi koji ne treba da ih prime iz zdravstvenih razloga, a i da su ti i završili na pulmologiji kod Nestorovića. Zato je bitno da ostatak populacije bude vakcinisan, da zaštite i ove koji ne mogu. Pričamo za ove obavezne dečije vakcine. A za Covid nam neće ni trebati vakcina kako je krenulo. Ludilo koliko je zarazan virus. Pisao sam već, znamo 7-8 porodica koje su zahvaćene u ovom talasu, ako je jedan član bio pozitivan ubrzo su bili i ostali, pa sad kako ko prođe.
Primetim juce i danas u NS daleko manje vozila na ulicama, manje šetača. Prosetah se po centru popodne i kafici isto prilicno prazni. Sve mi to govori da se narod generalno uplasio ili shvatio ozbiljnost situacije.
Darko napisao: 26 Nov 2020, 20:37
Primetim juce i danas u NS daleko manje vozila na ulicama, manje šetača. Prosetah se po centru popodne i kafici isto prilicno prazni. Sve mi to govori da se narod generalno uplasio ili shvatio ozbiljnost situacije.
Radi se do 17h, nema kad da se ode u provod jer nista ne radi. Zato je i manje ljudi na ulicama.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”