Niko nije rekao da si mrtav , nego da se jednom zivi , probaj nekad i ti da stisnes auto , prijace i tebi i autu .pedalaš napisao: 24 Okt 2025, 11:48 Aha, to je znak života, ako se preko tog mosta opali 200-300 pored svih ostalih.
Interesantno, onda tim mostom uglavnom kao da voze razni mrtvaci i lešine, a samo povremeno pored njih bljesne neka iskra života.
Trebaju tu radari, trebaju.
Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Na Gazeli su česta sustizanja, što nema veze sa Vmax prelaženja mosta.
Išao sam peške preo Gazele 01.10. ( i napisao sam "01.10." ) jer je tada bila komemorativna šetnja povodom 11 meseci od tragedije u Novom Sadu ( a trasa te šetnje je išla i preko Gazele ).ftj napisao: 24 Okt 2025, 12:29 To što si išao peške preko gazele je opasnije nego da na đilasovom mostu voziš 150 na sat
Neki tip radara postoji odavno, al automatsko slanje kazni nikad nije najavljeno za gazelu.
Ja nemam pojma kako ti voziš, kojom brzinom i kada ( niti to mogu da znam ), a ti nemaš pojma kako ja vozim ( pa ni preko Mostra na Adi ). Tako da ti je takva vrsta komentara potpuno neprimerena i promašena ( bez namere da te uvredim ).Milos napisao: 24 Okt 2025, 12:46Niko nije rekao da si mrtav , nego da se jednom zivi , probaj nekad i ti da stisnes auto , prijace i tebi i autu .pedalaš napisao: 24 Okt 2025, 11:48 Aha, to je znak života, ako se preko tog mosta opali 200-300 pored svih ostalih.
Interesantno, onda tim mostom uglavnom kao da voze razni mrtvaci i lešine, a samo povremeno pored njih bljesne neka iskra života.
Bas
Kao reci skoci sa zgrade samo jednom se leti 
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Komentar je očigledno u šaljivom tonu, nema potrebe za tako ozbiljnim shvatanjem i obrazloženjem.pedalaš napisao:Ja nemam pojma kako ti voziš, kojom brzinom i kada ( niti to mogu da znam ), a ti nemaš pojma kako ja vozim ( pa ni preko Mostra na Adi ). Tako da ti je takva vrsta komentara potpuno neprimerena i promašena ( bez namere da te uvredim ).Milos napisao: 24 Okt 2025, 12:46Niko nije rekao da si mrtav , nego da se jednom zivi , probaj nekad i ti da stisnes auto , prijace i tebi i autu .pedalaš napisao: 24 Okt 2025, 11:48 Aha, to je znak života, ako se preko tog mosta opali 200-300 pored svih ostalih.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Svakodnevno vozim tom obilaznicom prema Pupinu, jeste suludo ograničenje 50, sad je nezvanično 80, jer radar zaustavlja samo one koji boze preko 90, ali, nakon velikog broja neareća na potezu Borča-Pupin, shvatite zašto je i 80 previše.grujicd napisao: Zato je suludo da imaš 50 gde su tri trake, nema pešaka, odvojeni smerovi, recimo kao od Pupinovog mosta prema Borči ili ovde kod mosta na Adi.
Elem, 90% sudara, se desilo na prilazu onom nadvožnjaku sa naglim menjanjem pravca i nakon istih tih nadvožnjaka gde ljudi ne znaju šta je iza a priđu velikom brzinom i odjednom vide ispred sebe auto , kamion sa sva 4 kako stoji i nema mestu za pravovremenu reakciju. Nekolicini sudara sam bio i očevidac i sve po istom šablonu, ostalih 10% sudara je preticanje krajnje desnom trakom i slalom vožnja jer masa vozi 80-100 i onda nailaze likovi sa preko 150km/h.
Lično. Masu puta sam vozio tom deonicom brzo, ali uglavnom u noćnim satima kad je minimalni saobraćaj.
Nakon par incidentnih situacija sam vrlo oprezan tu.
Naravno, ljudi koji svaki dan tuda prolaze znaju za caku da upravo zbog tih kratkih nadvožnjaka na deonici do petlje sa Borčom nema radara i radar je na samoj petlji i zato masa uspori na 90 pre same petlje (odmah pre poslednjeg nadvožnjaka pre radara)
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Dva puta su me udarali od pozadi na Gazeli, jednom baš na maloj brzini u kreni stani, a drugi put jer je bilo oštrije kočenje koje ovaj iza nije ispratio. U stvari kad razmislim, za ovih 30+ godina vožnje samo je to i bilo ako ne računamo kačenja po parkinzima, da nisam nikad vozio Gazelom imao bi nula sudara do sada 
Zasto bih se osetio uvredjenim ? Ako neko kaze da je pored njega proleteo neko sa 200-300 ukazuje mi na to da bas nemas realnu percepciju brzine jer te je verovatno neko obisao sa 80-120 , stoga moj komentar probaj i ti da stisnes ponekad pa ces steci realnu percepciju koliko je realno isao auto . Isto i komentar kao da je tornado prosao .pedalaš napisao: 24 Okt 2025, 13:10 Ja nemam pojma kako ti voziš, kojom brzinom i kada ( niti to mogu da znam ), a ti nemaš pojma kako ja vozim ( pa ni preko Mostra na Adi ). Tako da ti je takva vrsta komentara potpuno neprimerena i promašena ( bez namere da te uvredim ).
Sjajna poentiranje , tacno u metu
Da je bio kruzni tok ne bi toga bilo dobri moj Grujicicugrujicd napisao: 24 Okt 2025, 13:25 Dva puta su me udarali od pozadi na Gazeli, jednom baš na maloj brzini u kreni stani, a drugi put jer je bilo oštrije kočenje koje ovaj iza nije ispratio. U stvari kad razmislim, za ovih 30+ godina vožnje samo je to i bilo ako ne računamo kačenja po parkinzima, da nisam nikad vozio Gazelom imao bi nula sudara do sada![]()
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Svakako, radar bi na tom mostu pomogao.
Problem se jasno vidi i zna. Saobraćaj nije izolovan - pogledajte kako se ophodimo prema drugima, prema okruženju, prema prirodi - tako da... Osnovna kultura ponašanja nam itekako nedostaje, a ponašanje u saobraćaju je samo "jedan od mnogih"ftj napisao:Nikad više kamera i nikad više merenja brzine i generalno represije policije a rezultati nikad gori. Kako misliš ds će dodavanje još represivnih mera poboljšati situaciju, možda je negde drugde problem?
A sve to kreće iz porodice i iz škole, čija je vaspitna uloga potpuno uništena. Deci je dozvoljeno sve, nastavnici ne smeju da zucnu. Odmah radi čuvena platforma Čuvam te, odmah ide prijava, procedura itd. Nedavno je jedna učiteljica suspendovana jer je detetu koje je zevalo negde okrenula prstom glavu ka monitoru.
Što se saobraćaja tiče, ja sam za kamere i radare na svakom ćošku u zamenu za uklanjanje ležećih policajaca. Ako si mangup, plaćaj bato pa divlaj, a ne da svi mi (koji vozimo normalno) cimamo svoja kola, kao da već nema dovoljno rupa svuda redom.
Što se saobraćaja tiče, ja sam za kamere i radare na svakom ćošku u zamenu za uklanjanje ležećih policajaca. Ako si mangup, plaćaj bato pa divlaj, a ne da svi mi (koji vozimo normalno) cimamo svoja kola, kao da već nema dovoljno rupa svuda redom.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Ja sam za to da se zakon primenjuje za sve jednako, a kazne prema primanjima. Uvodjenje ovih ili onih sankcija nista nece promeniti situaciju ako se primenjuju selektivno.
Nisam za radare i kamere svuda sem ako nece kaznjavati i presporu voznju i stvaranje kolone iza sebe sto je prilicno cesta situacija kod mene lokalno. Do te mere da se cak i moj otac od 77 godina zali na taj problem kada vozi.
Nisam za radare i kamere svuda sem ako nece kaznjavati i presporu voznju i stvaranje kolone iza sebe sto je prilicno cesta situacija kod mene lokalno. Do te mere da se cak i moj otac od 77 godina zali na taj problem kada vozi.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Onda treba i uvesti zakon o preklu imovine jer kad bi ove čačkalica biznismene stavili na tas, ništa im ne bi našli od primanja ili neku mizeriju, a pare ko zna odakle. Onda nek ide kao i norveškoj prema primanjima i ćao.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
To definitivno.
Being second is to be the first of the ones who loose...