Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Pa za taj cuveni AP i merenje proseka se godina prica da postoji tzv bela lista.
A ovo za kamere i represiju, vrlo je vazno ko to kaze i kakva je % rasporeda kazni po brzinama. Ako uglavnom normalni vozaci budu kaznjavani za sitna prekoracenja onda jeste punjenje budzeta.
Ko i za alkohol, ovo za 0 promila samo osiguravajuce kuce mogu da zele jer ce mnogo cesce imati osnova za regres, a sa realnom bezbednoscu nema veze da je sad neko sa 0,11 opasan.
A ovo za kamere i represiju, vrlo je vazno ko to kaze i kakva je % rasporeda kazni po brzinama. Ako uglavnom normalni vozaci budu kaznjavani za sitna prekoracenja onda jeste punjenje budzeta.
Ko i za alkohol, ovo za 0 promila samo osiguravajuce kuce mogu da zele jer ce mnogo cesce imati osnova za regres, a sa realnom bezbednoscu nema veze da je sad neko sa 0,11 opasan.
Siguran sam da postoje te bele liste, pogotovo što ljudi pod rotacijama baš brzo voze autoputem.. Juče me obišlo par njih, samih u autu sa nekim prosečnim autima (Karoq npr), ali su uredno blinkeri uključeni + ablendovanje sa kilometar udaljenosti..
Ja bih častio da u BG uvedu fiksne radare na Mostu na Adi.
Vrlo često dok prelazim preko tog mosta pored mene neko proleti sa "300".
- Grujic
- Moderator
Koliko je tu udesa bilo?
A koliko npr kod sajma?
Zar nije onda sajam bitniji jer tu s vremena na vreme sranje bude. Za sam most mozda sam propustio al se ne secam nekih velikih udesa
A koliko npr kod sajma?
Zar nije onda sajam bitniji jer tu s vremena na vreme sranje bude. Za sam most mozda sam propustio al se ne secam nekih velikih udesa
Pa stisni ga i ti , jednom se zivi .pedalaš napisao: 24 Okt 2025, 10:22 Ja bih častio da u BG uvedu fiksne radare na Mostu na Adi.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Na mostu na Adi su loše urađena uključenja, iz pravca sajma vrlo nepregledno a ulaziš odmah u voznu traku. Iz Jurija Gagarina malo bolje ali opet posle penjanja odmah dolazi deo gde nemaš prednost. Posle toga na samom mostu bi slobodno moglo i već ograničenje, odvojeni su pravci, nema drugih uključenja... Bolje da svi voze 80 nego ovako sa većim razlikama u brzinama.
Ograničenja treba da budu bar u nekoj meri prilagođena percepciji vozača. Ako se percepcija i ograničenje bitno razlikuju, uvek će jedan deo da vozi po znacima a drugi po osećaju i onda imaš veliku razliku u brzini što je odmah i rizik. Zato je suludo da imaš 50 gde su tri trake, nema pešaka, odvojeni smerovi, recimo kao od Pupinovog mosta prema Borči ili ovde kod mosta na Adi.
Ograničenja treba da budu bar u nekoj meri prilagođena percepciji vozača. Ako se percepcija i ograničenje bitno razlikuju, uvek će jedan deo da vozi po znacima a drugi po osećaju i onda imaš veliku razliku u brzini što je odmah i rizik. Zato je suludo da imaš 50 gde su tri trake, nema pešaka, odvojeni smerovi, recimo kao od Pupinovog mosta prema Borči ili ovde kod mosta na Adi.
Aha, to je znak života, ako se preko tog mosta opali 200-300 pored svih ostalih.
Interesantno, onda tim mostom uglavnom kao da voze razni mrtvaci i lešine, a samo povremeno pored njih bljesne neka iskra života.
Trebaju tu radari, trebaju.
Interesantno, onda tim mostom uglavnom kao da voze razni mrtvaci i lešine, a samo povremeno pored njih bljesne neka iskra života.
Trebaju tu radari, trebaju.
Ja znam ljude koji nemaju veze sa državnim institucijama, a na listi su za koje se ne beleži brzina. Tako da ko zna koliki je to spisak.Momčilo napisao:Siguran sam da postoje te bele liste, pogotovo što ljudi pod rotacijama baš brzo voze autoputem.. Juče me obišlo par njih, samih u autu sa nekim prosečnim autima (Karoq npr), ali su uredno blinkeri uključeni + ablendovanje sa kilometar udaljenosti..
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Smanji malo.
Na „Gazeli“ je ograničenje 80 ( i često se vozi i brže od toga ), ali ja nisam doživeo da me sa leve ili desne strane neko pretekne takvom brzinom da mi zaljulja kola. Zašto ? Pa, postoje radari.
Ali, zato na Mostu na Adi se često nadju neki „trkači“ koji te pri preticanju zaljuljaju gore nego da je naišao udar tornada. Na tom mostu se baš mnogo divlja, posebno u smeru ka N.BG.
Ali, zato na Mostu na Adi se često nadju neki „trkači“ koji te pri preticanju zaljuljaju gore nego da je naišao udar tornada. Na tom mostu se baš mnogo divlja, posebno u smeru ka N.BG.
Ne postoje radari koji salju kazne na gazeli da ja znam.
Kada sam išao pešaka preko Gazele ( 01.10. ), u traci u smeru ka ZG, na onom portalu na oko polovine mosta, jasno sam video instalirano nešto što mi vizuelno liči na radare ( vizuelno je isto kao i ono što postoji na portalu na prilazu Brankovom mostu od kružnog toka na N.BG ).
To što si išao peške preko gazele je opasnije nego da na đilasovom mostu voziš 150 na sat 
Neki tip radara postoji odavno, al automatsko slanje kazni nikad nije najavljeno za gazelu.
Neki tip radara postoji odavno, al automatsko slanje kazni nikad nije najavljeno za gazelu.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Video si brojace saobracaja. Takodje, nemoj ici preko Mosta na Adi.
- Grujic
- Moderator
Nema nikakvih radara na Gazeli niti je bilo.
Mnogo samopouzdano izvjavis nesto...
Mnogo samopouzdano izvjavis nesto...