Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od Grujic »

Pa za taj cuveni AP i merenje proseka se godina prica da postoji tzv bela lista.

A ovo za kamere i represiju, vrlo je vazno ko to kaze i kakva je % rasporeda kazni po brzinama. Ako uglavnom normalni vozaci budu kaznjavani za sitna prekoracenja onda jeste punjenje budzeta.

Ko i za alkohol, ovo za 0 promila samo osiguravajuce kuce mogu da zele jer ce mnogo cesce imati osnova za regres, a sa realnom bezbednoscu nema veze da je sad neko sa 0,11 opasan.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Siguran sam da postoje te bele liste, pogotovo što ljudi pod rotacijama baš brzo voze autoputem.. Juče me obišlo par njih, samih u autu sa nekim prosečnim autima (Karoq npr), ali su uredno blinkeri uključeni + ablendovanje sa kilometar udaljenosti..
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ja bih častio da u BG uvedu fiksne radare na Mostu na Adi.
Vrlo često dok prelazim preko tog mosta pored mene neko proleti sa "300".
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Koliko je tu udesa bilo?

A koliko npr kod sajma?

Zar nije onda sajam bitniji jer tu s vremena na vreme sranje bude. Za sam most mozda sam propustio al se ne secam nekih velikih udesa
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

pedalaš napisao: 24 Okt 2025, 10:22 Ja bih častio da u BG uvedu fiksne radare na Mostu na Adi.
Vrlo često dok prelazim preko tog mosta pored mene neko proleti sa "300".
Pa stisni ga i ti , jednom se zivi .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Na mostu na Adi su loše urađena uključenja, iz pravca sajma vrlo nepregledno a ulaziš odmah u voznu traku. Iz Jurija Gagarina malo bolje ali opet posle penjanja odmah dolazi deo gde nemaš prednost. Posle toga na samom mostu bi slobodno moglo i već ograničenje, odvojeni su pravci, nema drugih uključenja... Bolje da svi voze 80 nego ovako sa većim razlikama u brzinama.

Ograničenja treba da budu bar u nekoj meri prilagođena percepciji vozača. Ako se percepcija i ograničenje bitno razlikuju, uvek će jedan deo da vozi po znacima a drugi po osećaju i onda imaš veliku razliku u brzini što je odmah i rizik. Zato je suludo da imaš 50 gde su tri trake, nema pešaka, odvojeni smerovi, recimo kao od Pupinovog mosta prema Borči ili ovde kod mosta na Adi.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Aha, to je znak života, ako se preko tog mosta opali 200-300 pored svih ostalih.
Interesantno, onda tim mostom uglavnom kao da voze razni mrtvaci i lešine, a samo povremeno pored njih bljesne neka iskra života.
Trebaju tu radari, trebaju.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Momčilo napisao:Siguran sam da postoje te bele liste, pogotovo što ljudi pod rotacijama baš brzo voze autoputem.. Juče me obišlo par njih, samih u autu sa nekim prosečnim autima (Karoq npr), ali su uredno blinkeri uključeni + ablendovanje sa kilometar udaljenosti..
Ja znam ljude koji nemaju veze sa državnim institucijama, a na listi su za koje se ne beleži brzina. Tako da ko zna koliki je to spisak.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Smanji malo.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Na „Gazeli“ je ograničenje 80 ( i često se vozi i brže od toga ), ali ja nisam doživeo da me sa leve ili desne strane neko pretekne takvom brzinom da mi zaljulja kola. Zašto ? Pa, postoje radari.
Ali, zato na Mostu na Adi se često nadju neki „trkači“ koji te pri preticanju zaljuljaju gore nego da je naišao udar tornada. Na tom mostu se baš mnogo divlja, posebno u smeru ka N.BG.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ne postoje radari koji salju kazne na gazeli da ja znam.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Kada sam išao pešaka preko Gazele ( 01.10. ), u traci u smeru ka ZG, na onom portalu na oko polovine mosta, jasno sam video instalirano nešto što mi vizuelno liči na radare ( vizuelno je isto kao i ono što postoji na portalu na prilazu Brankovom mostu od kružnog toka na N.BG ).
ftj
Reactions:

Post od ftj »

To što si išao peške preko gazele je opasnije nego da na đilasovom mostu voziš 150 na sat :)

Neki tip radara postoji odavno, al automatsko slanje kazni nikad nije najavljeno za gazelu.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Video si brojace saobracaja. Takodje, nemoj ici preko Mosta na Adi.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Nema nikakvih radara na Gazeli niti je bilo.
Mnogo samopouzdano izvjavis nesto...
Odgovori