Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od Geza »

Nisam video tablice do sada na njima.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja nisam obraćao pažnju, ali s obzirom da mogu da idu 25km/h i imaju mesto za tablicu palo mi na pamet da pitam.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ima ovakvih vozila kod nas. U principu ova sa kojima sam ja imao susreta su kategorije L2 (laki tricikli) i mogu da se registruju. E sad, koliko znam, u Subotici se vozi dosta tih elektro vozila koje narod ne registruje. Kako policija na to gleda ne bih znao. Rekao bih da je siva zona.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ma ova će se voziti po selu, neće ni videti većeg mesta, nego čisto pitam da znam.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Videh pre neki dan lika na običnom bajsu sa onom elektro konverzijom, išao 45km/h ispred mene.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ma idu ti električni,.još ako ih tjuniraju....

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Jos samo da znaju da ukoce na vreme. Nije problem nabaciti bateriju i povezati. Treba i sve ostalo da prati to sto sumnjam da vecina radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Markoni napisao: 26 Apr 2025, 11:05 Ima ovakvih vozila kod nas. U principu ova sa kojima sam ja imao susreta su kategorije L2 (laki tricikli) i mogu da se registruju. E sad, koliko znam, u Subotici se vozi dosta tih elektro vozila koje narod ne registruje. Kako policija na to gleda ne bih znao. Rekao bih da je siva zona.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Vidjam bas dosta tih mini elektricnih skutera po Zajecaru. I to uglavnom ih starije zene voze :) , sve neregistrovano.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Užas. Kultura u saobraćaju nam je nula. U zadnje vreme viđam da su najluđi i najbrži ljudi sa nekim krševima koji se raspadaju stari 15-20 god i gastabajteri sa stranim tablama, pretiču u krivini, u punoj, na crveno prolaz, stanem na pešački oni sviraju u fazonu šta staješ pešacima. Bukvalno se svodi da čekaš kada će neka budala da te udari, pa se iskontroliši kada izađeš iz kola. Kod nas je jedino rešenje kada te neko udari po džpu, svuda neka instaliraju kamere i tu je kraj, automatska detekcija preškršaja i čestitka da stiže. Kako mogu preko da voze po propisima, nikad preko auto sa našim tablicama ne vidim da divlja, voze ko po jajima, velike kazne jbg, tako mogu i ovde.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

noob napisao: Kod nas je jedino rešenje kada te neko udari po džpu, svuda neka instaliraju kamere i tu je kraj, automatska detekcija preškršaja i čestitka da stiže
Bukvalno jedino tako može da se nešto promeni. A onda ide ono naše standardno..."pune budžet".
Merenje prosečne brzine je jedno od boljih stvari koje su uradili, ali naravno i tu je problem punjenje budžeta i oni koji voze po propisima jer voze krševe ili štede gorivo.

Zanimljiv je taj fenomen kako volimo da se selektivno poredimo sa razvijenim zemljama.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nikad više kamera i nikad više merenja brzine i generalno represije policije a rezultati nikad gori. Kako misliš ds će dodavanje još represivnih mera poboljšati situaciju, možda je negde drugde problem?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mogli bi višestruko bolje da pune budžet samo da su kompetentni i da se bave svojim poslom. Ne zanima njih punjenje budžeta na neke komplikovanije načine, kada mogu da ga pune neograničeno od zaduživanja.

Srbija je trenutno raj za bahaćenje u saobraćaju. Verovatnoća kazne je skoro nepostojeća, uz minimum pažnje. Poskupljenja su množenje sa nulom ili veoma malim brojem. Rezultat uvek u toj matematici bude skoro ništa.
Poslednja izmena od nidza u 24 Okt 2025, 09:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Realno ne odgovara nikome da se primenjuje zakon, prvo bi te budze iz skupstine fasovale kazne. Ja znam mnogo ljudi koji budu dobro nacugani do podne i tako se vozikaju ceo dan tj. od kafane do kafane. Verujem kad bi bio dreger i danju da bi se to pokazalo i ‘u praksi’. O ostalim prekrsajima da ne pricam.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mislim da to nije razlog, ljudi povezani sa vlasti ovde nikad nisu snosili bilo kakve posledice. Završe oni to na licu mesta telefonom, a ako naprave teške posljedice završe posle.
Odgovori