Nov automobil - budžet 25k

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Nov automobil - budžet 25k

Post od Saša »

Covid i inflacija su učini svoje, a takođe i nametanje raznih ekoloških i bezbedonosnih regulativa od strane EU, da cene i novih i polovnih automobila odu znatno gore, zato sada automobili vrede koliko vrede. I to se nažalost nastavlja progresivno i dalje. Za sumu novca koju sam ja dao 2022. (a to nije bilo tako davno) sada može da se dobije za broj i klasu manji auto.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Nisu to te pare što su nekad bile.

Ljudi se tripuju oko automatika. Ni moja žena nije htela automatik pa sad "ne zna" više manuelni da vozi. Moj kum nije hteo ni da proba mog Passata (kad sam ga kupio još početkom decenije) zato što je automatik pa sad kad dođem u Srbiju uvek on vozi Passata kad idemo negde. To je samo efekat kao kad smo trebali da pređemo sa tastature na touch telefone.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam se na srecu prvi put susreo sa automatikom kao svez vozac i rekao sam sebi da cu ga jednog dana uzeti. To sto taj dan jos nije dosao, to je neka druga stvar :kezo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Snovi najčešće vrede tek kad s tobom osede :kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Samo AT

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24
Garaža: Tiguan

Post od noob »

Gaginh0 napisao: 14 Feb 2026, 08:40 Nisu to te pare što su nekad bile.

Ljudi se tripuju oko automatika. Ni moja žena nije htela automatik pa sad "ne zna" više manuelni da vozi. Moj kum nije hteo ni da proba mog Passata (kad sam ga kupio još početkom decenije) zato što je automatik pa sad kad dođem u Srbiju uvek on vozi Passata kad idemo negde. To je samo efekat kao kad smo trebali da pređemo sa tastature na touch telefone.
Istina. Moja žena sedne u auto sa manuelnim na jedan dan dok je njen auto u servisu i zaborvila da menja brzine, a pre toga se plašila autoamtika. Za ćaleta da ne pričam, on voli ručno da menja, stara škola, to je najbolje, a sad ne mogu da ih prepoznam, kao da su su oni mene ubedili da je automatik olakšanje i užitak u vožnji a ne ja njih. Isto je i sa okolinom.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Post od Dzona »

Slažem se sa svima sve ima presnosti i mane

Nov auto je nov auto. Najpouzdanija varijanta (ne uvek) i u najboljem stanju koje može automobil imati.
Na žalost, zbog garancije si osuđen na ovl servise, koji su užasni za pojedine marke automobila - plus dobrano su skuplji. Takođe i rešavanje nekih problema u garanciji može postati košmar (imamo primera).
Ljudi moraju shvatiti da se i nov auto može 'pokvariti' i biti van upotrebe značajno vreme dok se problem ne reši...

Ja i supruga uopšte nemamo problema da li je automatik ili manuelac. Samo ako je manuelac iole dobar i dobro uparen sa motorom.
Meni se XTrail (koji je manuelac) bolje vozi po gradu od Arteon-a. Ladno ti treba samo druga/treća i to žustro povlači od 1k obrtaja
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja sam namerno uzeo manuelca jer ne želim ni da razmišljam o skupim kvarovima menjača. Em platiš auto par hiljada evra više, em te sačeka kvar par godina kasnije sa još nekoliko dodatnih hiljada. Nema tu kvaliteta više kao nekada. Čitav život vozim manuelce i neće mi smetati ni da nastavim tako. Da je Renault možda imao eCVT kao Toyota - uzeo bih ga glatko, ali ovako ipak ne, hvala.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Vozio sam razne automatike ali ih nisam posedovao i licno nemam nista protiv AT menjaca cak ga cesto pozelim u gradskim guzvama mene jedino odbija odrzavanje ili popravka istog, drugar je skoro rasturao jedan AT na audiju mislim neko 2015. godiste i slao ga na reparaciju, ceo ceh njegove ruke i reparacija oko 1500e, sad mi se zali da i na svom audiju izgleda mora da ga skida, ima neke trzaje pri polasku koje nije resio zamenom ulja i filtera, konsultovao tog lika sto radi raparaciju kaze zna sta je problem, 900e popravka obzirom da ce drugar sam da ga skida i vraca na auto, znam jes neke koji su radili reparaciju na automaticima mahom vw grupacija, naravno nije to cest slucaj ali jbg desava se zato bih ja AT kupio samo od nekog proverenog ko je odrzavao auto a inace sam vec fan manuelaca kad je rec o nekoj dinamicnijoj voznji tu automatik ne moze da mi se svidi nikako, ali za grad je zakon.
Odgovori