Opel Astra H XER 1.6 116 ks mesa vodu i ulje

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Opel Astra H XER 1.6 116 ks mesa vodu i ulje

Post od Bax »

Sad sam testirao njegov stari u dzezvi, ovaj sto mu se raspala gumica, nista se ne desava kad voda kljuca, znaci ne otvara na 100 stepeni, tj. ni ne pocinje da otvara.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Arogan
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2019, 18:57

Post od Arogan »

Konkretan motor se u saobraćajnoj vodi kao A16XER (red D.3 u saobraćajnoj), 1598 ccm3 (red P.1), 85 kW (red P.2), od ranije znam da je Euro 5, Astra H je 2011. godište, klasik, termostat je nabavljen na osnovu broja šasije i nešto je skuplji od nekih sličnih za Opel, i na njegovoj kutiji i na računu stoji oznaka 105 stepeni Celzijusa.
milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

Bax napisao:Sad sam testirao njegov stari u dzezvi, ovaj sto mu se raspala gumica, nista se ne desava kad voda kljuca, znaci ne otvara na 100 stepeni, tj. ni ne pocinje da otvara.
Samo ti kuvaj al' bolje da si ručak skuvao. Termostat u Astri H je i elektronski kontrolisan pa ti je eksperiment nepotpun. Evo, kao što autor napisa, na kutiji piše 105 stepeni što eksplicitno znači da je potpuno otvoren na toj temperaturi. A, već sam napisao, počinje da otvara mnogo ranije, na oko 80 i kusur ako se dobro sećam.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

a gde to pise, imas li neki konkretan izvor, nema sanse da se otvara na 80 stepeni, a da ventilatore pali na 110, to bi onda znacilo da radna temperatura osciluje 30 stepeni, to mu dodje kao da je neki fica u pitanju......
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

Čitaj kao što sam napisao, počinje da otvara na toj temperaturi. Počinje. Vrlo malo. Kasnije elektronika održava njegov položaj za održavanje optimalne t. motora. Gde piše, ne mogu sad da tražim, a ti ako ti nije teško, malo proguglaj.
Odgovori