Akumulatori
Re: Akumulatori
Opet ja.
Bio sam u jednoj renault prodavnici na futoškom putu. Imaju renault akumulatore, prva ugradnja, 60Ah 600A recimo košta 9300. Ima tri godine garancije. Takav exide je preko 10,000din.
Ako je zaista prva ugradnja onda bi to trebalo da je dobra kupovina.
Bio sam u jednoj renault prodavnici na futoškom putu. Imaju renault akumulatore, prva ugradnja, 60Ah 600A recimo košta 9300. Ima tri godine garancije. Takav exide je preko 10,000din.
i ja videh da ih ima u prodaji, samo sam pomislio da su neki fejk, mada im je cena medju visim, samo exide je skuplji...
jedino je zanimljivo da su visine 190mm, bar ovi sto sam ja gledao, a kod renoa bi trebao 175mm accu, mada moram jos jednom proveriti...
jedino je zanimljivo da su visine 190mm, bar ovi sto sam ja gledao, a kod renoa bi trebao 175mm accu, mada moram jos jednom proveriti...
I kod mene u opelu je 175. Mislio sam da je to neki standard.
Možda je to za ove nove renoe :=)
Možda je to za ove nove renoe :=)
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U Malcomu si bio?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Mislim da je kod mene na Pezou ta veća visina s obzirom da za poslednja dva akumulatora stavljam stirodur od 2cm u kućište ispod akumulatora kako bi ovaj mogao lepo da dohvati kleme.
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Oni bas nisu nezni sa cenama, ali imaju dosta dobru robu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Šta vam kažu katalozi za dimenzije? Exide sajt i Varta su dosta tačni.
TT
TT
Pda, kontam da bi to moglo izboksovati malo niže 
Ali to su top karakteristike današnjih akumulatora, plus prva ugradnja u renault. Ne znam da li može bolje od toga.
Recimo u opelu su neke cifre za 1.9 (ne piše koja veličina akumulatora, ali meni je fabrički došao 60Ah) od 15 iljada sa popustom i slične gluposti. Što je baš baš puno.
Ali to su top karakteristike današnjih akumulatora, plus prva ugradnja u renault. Ne znam da li može bolje od toga.
Recimo u opelu su neke cifre za 1.9 (ne piše koja veličina akumulatora, ali meni je fabrički došao 60Ah) od 15 iljada sa popustom i slične gluposti. Što je baš baš puno.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Novi Sad
400din za 45Ah BHorseSloba napisao:Ako ideš iz pravca Bačke Palanke, 30 metara pre Vuković pumpe ti je ta firma.
Jesi li bio do akumulator shop-a tamo u Kisačkoj(pored BEX-a)...oni su imali baš veliki izbor akumulatora sa normalnim cenama.nikaragva napisao:Opet ja.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
-
Ogi
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Danas prilikom obilaska ovlascenog servisa receno mi je da ce da mi provere akumulator.
Bio sam iznimno veseo zbog toga jer mi akumulator traje vec punih 6 godina i iako nije zvanicno pokazivao znake zamora, plasio sam se da moze da me ostavi u nekoj vukojebini, sa sve zenom i decom u kolima. Svakako sam planirao da pre mora odem da ga provere.
Receno mi je da imaju neku cudesnu spravicu koja daje jedan od 3 rezultata: za zamenu, nije za zamenu i uslovno nije za zamenu (pokusati punjenje itd.)
Zvali su me da mi kazu da je za zamenu. Nekako sam bio radostan zbog toga, prosto volim da im ostavljam pare. Bolje spreciti nego leciti kazu nasi stari. Imaju TOPLA akumulatore. Kazu oko 6700-6800 dinara... ocekivao sam vise tako da sam im rekao da ga zamene. Stari sam rekao da mi stave u gepek, kao necu da im ostavljam, hocu sam da ga bacim u djubre, gust mi je. Videh da je 45 necega... ampera ? Kao fabricki...
Medju papirima koje su mi dali da potpisem video sam jedan mali isecak, kao fiskalni racun, to je ocigledno nesto sto je izaslo iz te spravice, tu nesto pise ali ja sam samo video nesto 12.x V i CHANGE BATERY.
36 meseci garancije.
Bio sam iznimno veseo zbog toga jer mi akumulator traje vec punih 6 godina i iako nije zvanicno pokazivao znake zamora, plasio sam se da moze da me ostavi u nekoj vukojebini, sa sve zenom i decom u kolima. Svakako sam planirao da pre mora odem da ga provere.
Receno mi je da imaju neku cudesnu spravicu koja daje jedan od 3 rezultata: za zamenu, nije za zamenu i uslovno nije za zamenu (pokusati punjenje itd.)
Zvali su me da mi kazu da je za zamenu. Nekako sam bio radostan zbog toga, prosto volim da im ostavljam pare. Bolje spreciti nego leciti kazu nasi stari. Imaju TOPLA akumulatore. Kazu oko 6700-6800 dinara... ocekivao sam vise tako da sam im rekao da ga zamene. Stari sam rekao da mi stave u gepek, kao necu da im ostavljam, hocu sam da ga bacim u djubre, gust mi je. Videh da je 45 necega... ampera ? Kao fabricki...
Medju papirima koje su mi dali da potpisem video sam jedan mali isecak, kao fiskalni racun, to je ocigledno nesto sto je izaslo iz te spravice, tu nesto pise ali ja sam samo video nesto 12.x V i CHANGE BATERY.
36 meseci garancije.
Olovni akumulator je opasni otpad i ne sme da se baca u kontejner. Bolje da si ga njima ostavio u reciklažu i da su ti smanjili cenu za 400-500 din.
-
Ogi
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
To mi je tek kasnije palo na pamet, ali nema sanse da oni vrse staro za novo varijantu kod akumulatora.
Pa kako onda da ga bacim, ili cu morati da ga stavim u podrum ?
Zapravo nisam ni hteo da ga bacim jer je moj cale kao hrcak, samo skuplja djubre i cuva na raznim mestima, nosi u vikendaju itd. pa sam bio u fazonu sto posto ce da mi kenja sto sam ga bacio a nisam ga njemu dao.
Pa kako onda da ga bacim, ili cu morati da ga stavim u podrum ?
Zapravo nisam ni hteo da ga bacim jer je moj cale kao hrcak, samo skuplja djubre i cuva na raznim mestima, nosi u vikendaju itd. pa sam bio u fazonu sto posto ce da mi kenja sto sam ga bacio a nisam ga njemu dao.
Možda spustiš pored kontejnera i odnosu ovi što "recikliraju"