Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Dobro veče

Post od Vladapetr »

Nema odgovarajuće teme, otkako je "Zašto je Srbija tu gde jeste" zatvorena :mrgreen: pa moram ovde.

Burazer ima situaciju, pre nekog vremena je unajmio ženu da mu čuva klince jer je ovaj mlađi nešto bolestan pa ne može još da ga da u vrtić. Ženu je uzeo na preporuku, čuvala je kod dvoje ili troje njihovih prijatelja i svi prezadovoljni. Žena je stvarno dobro radila taj deo sa decom i malićani je obožavaju.
Pre nekog vremena mu se učini da mu neke stvari nedostaju (neki nakit), pošto su se nedavno preselili prvo je pomislio da se tada negde zaturilo. Onda mu je zafalilo novca, i da skratim priču: ispostavilo se da ih žena na finjaka krade, svako malo nešto drpi. Pre 2 dana je postavio kamericu da snima dok nisu tu i ima je snimljeno kako mu uzima neke evriće.
Zvao je kumu koja je neki faktor u supu, ova proverila i ispostavilo se da je žena prevarant i višestruki povratnik u krađama.

Pitanje je šta činiti? Ustanovio je da mu je maznula neke dukate koje su klinci dobili prilikom rođenja, pa je primarno da se to kako god vrati. Ja sam za varijantu maksimalnog hebanja majke, a burazer bi da proba neku kulturica varijantu ali ne zna čime da joj preti jer bi ova vrlo lako mogla znati da se taj divča snimak neće priznati na sudu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Preuzmi slučaj od burazera
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Šta god radio, za dukate se bojim da ako već nije kasno da će uskoro biti jer se to lako i brzo proda tako da treba biti brz
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Videćemo, zakazao joj je da dođe u petak sabajle a do tad ćemo nešto smisliti.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

A po cemu taj snimak nije legitiman dokaz, u cemu se to razlikuje od npr. video nadzora po zgradama?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Evo pizdim već 3 dana. Ćerki istekao pasoš i moramo napraviti novi. Neki dan poljubismo uveče šalter i nalevo krug jer nismo rezervisali unapred termin (a prazna šalter sala). A da bi rezervisao termin za neki dan moraš opet doći sledeći dan u neko nebulozno prepodnevno vreme (čitaj: moraš uzeti slobodan dan samo zbog toga). Pokušavam da tu jebenu rezervaciju napravim preko MUP-ovog Intenet portala, ali avaj - po njima je prvi slobodan termin 30. juna ali ne možeš ni njega zakazati jer sistem dozvoljava najranije 14 dana. O zemljo Srbijo, rupo nad rupama. Pa mora li se za svaku jebenu sitnicu ovde tražiti i potezati veza? Ima li neko kakvo pametno rešenje dok nisam otišao tamo sa par Molotovljevih? Grrrrr!

TT
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pročitao sam negde danas da ako sam vadiš sve papire treba 10 dana za pasoš kao i pre, a ako ideš elektronski onda im treba mesec dana.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

A kad potegnem sutra vezu (što mrzim najviše na svetu) - sve može za 10 minuta i bez ikakvih dokumenata? :twisted: Može li išta u ovoj zemlji da se uradi redovnim i normalnim putem?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Kornjaca Rade napisao:A po cemu taj snimak nije legitiman dokaz, u cemu se to razlikuje od npr. video nadzora po zgradama?
Nemam pojma, tako mu reče kuma iz supa. Svakako bi radije da se sve reši bez tolikih komplikacija i procedure, ali ako i onda zna da se taj snimak vrlo lako može odbaciti kao dokaz onda može postati komplikovanije.

Saša napisao:A kad potegnem sutra vezu (što mrzim najviše na svetu) - sve može za 10 minuta i bez ikakvih dokumenata? :twisted: Može li išta u ovoj zemlji da se uradi redovnim i normalnim putem?
Čitam pre neki dan mnogo dobar fazon, neki bilder bio sa klincem na bazenu i ovaj padne i iseče se. Odjure u hitnu, ovi mu kažu da ne mogu da ga prime bez overene zdravstvene knjižice. Drugar ga pita:
Pa šta si uradio? Ja bih poludeo.
- I ja sam tamo poludeo.
Pa kako se završilo?
- Kad sam poludeo, ispostavilo se da može i bez knjižice.
Poslednja izmena od Vladapetr u 15 Jun 2016, 22:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Neka je veže kablom od pegle i čupa nokte polako.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Odeš ujutru u 7, zakažeš za 5 popodne, zašto treba slobodan dan?

Probaj SMS minut posle ponoći. Ja se to nisam setio da uradim. To valjda radi dan za dan, da ne ustaješ ujutru.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ne može u 7 jer rade od 8. Plus, zakazuje se valjda od 10.00 do 12.00 ili tako nešto, i još ne može za isti dan. Neverovatno, kao da su napravili sistem da ne rade nego da eto sede na šalterima i važno se gledaju. A i ovaj "Portal e-Uprave" je očigledno najobičnija sprdnja.
Poslednja izmena od Saša u 15 Jun 2016, 22:56, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

A jbg onda. Mozda da se ta kuma raspita kod nekih inspektora tamo, mozda imaju nesto pametno da predloze.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Snimak se ne moze koristiti kao dokazni materijal na sudu ali moze kao materijal u istrazi. Tako da kad bi se slucaj prijavio policiji i predao snimak nadleznom inspektoru, kontam da bi on mogao da odradio ostatak posla.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ahahah, carski. :kezo:

Vlado, sud odlučuje koji dokaz će da prihvati a koji ne. Naravno da će svaki snimak biti samo plus, a suprotna strana može da obara svaki dokaz, pa i recimo ja kao suprotna strana mogu za tvoj iskaz da tvrdim da je laž. Edit: Suprotna strana može da se protivi izvođenju bilo kog dokaza, kao što ti možeš da predložiš saslušanje mačke kao svedoka npr. Sud daje konačnu odluku o tome koji će se dokazi izvesti na pretresu. Ne postoji ništa što bi zabranilo korišćenje snimka kao dokaza. Štaviše, to je odličan, jak dokaz.

Više puta smo koristili snimke na suđenjima u vidu dokaznog materijala, dok sam bio u sudu, i tu uglavnom nema spora, čak se ni ne pokušava osporavanje video snimaka od strane suprotne strane.

Mislim da može da se pozdravi sa dukatima, ta ih je sigurno instant zavalila negde.
Odgovori