Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Dobro veče
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Dobro veče
Često se on pojavljuje. Jednom je na tvrdjavi bio sa Tadićem i Pajtićem, realno, on je najviše simpatija pobrao
Šta je tu čudno kad je pun NS njegovih 
Mjetalci iz Vjeternika 
Kao da je bitno šta će biti sa železarom za 3 mes. Uzećemo je opet za 1$ plus 10 milki mesečno, Kinezi će verovatno da prodaju zalihe, sirovine, dobiju subvencije, menadžment će da tuče po 10ak k $ mesečno...
TT
TT
S druge strane, ako Kinezi hoće ozbiljno da rade, prvo što bi trebalo da naprave je pogon za cinkovanje čeličnog lima. I onda da snabdevaju Fiat u Kragujevcu. To je država mogla da uradi pre milion godina, zapravo to je oduvek bio nedostatak železare u Smederevu.
Ђенерал Јанковић
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Cena gvozdja iz zelezare u Kini je 220$/t, a u Evropi 320$/t.
Jedina sereca je sto se zatvorila zelezara u Sr. Mitrovici. Ako cenom budu parirali turcima onda ce raditi punom parom i ako budu korektni sa placanjem. Smederevo je do sad imalo sulude valute i nikakve garancije placanja, tj ovih poslednjih meseci je bila vista pljacka i pranje love.
Poslato sa Lumia 925
Jedina sereca je sto se zatvorila zelezara u Sr. Mitrovici. Ako cenom budu parirali turcima onda ce raditi punom parom i ako budu korektni sa placanjem. Smederevo je do sad imalo sulude valute i nikakve garancije placanja, tj ovih poslednjih meseci je bila vista pljacka i pranje love.
Poslato sa Lumia 925
Zar se cinkovanje ne radi u fabrici, nakon što se zavari cela školjka? Ako se dobro sećam iz posete FAS, cela školjka bućne u rastvor gde se zašćuje iz komada. Tim načinom se zaštite i varovi, ne samo lim.
Tapatalk
Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Nešto mi je čudno da u FASu rade elektrolitičku galvanizaciju gotove sklopljene šasije? To je obično rezervisano za baš skupe automobile.
Nisam znao da se zatvorila u SM.
TT
TT
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne znam nazive šta i kako, ali nije to skupa metoda, tako se i Logan štitio, potope ga celog, barem je bila pričaUroš S. napisao:Nešto mi je čudno da u FASu rade elektrolitičku galvanizaciju gotove sklopljene šasije? To je obično rezervisano za baš skupe automobile.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Što sam video bilbord danas umro sam, Zvuci s kamena, 70 godina od doseljavanja

- nmaric1993
- Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
- Garaža: Volvo v40 1.9 TD
Pa nije samo cinkovanje lima dovoljno da bude kvalitetan lim koji se koristi u danasnjoj autoindustriji. U novije vreme ima mnogo vrsta limova od celika povisene cvrstoce (TWB,HF, PFHT, TRIP itd itd...) koje oni ne mogu praviti, a da bi ih pravili treba mnogo mnogo para... Sad mogu da prave k'o i do sad, limove za serpe, bojlere, limenke, i ostalu metalnu industriju.
Nije lud amerikanac( USSS) sto ih je ostavio...
Nije lud amerikanac( USSS) sto ih je ostavio...
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Dobro jutro.
Smederevski glavni prouzvod je betonsko gvozdje. Ima tu jos nekih profila i sina. Ameri su rasprodali svu imovinu, najveca pljacka. Mada sa ex-yu prostora zelezara Niksic ima najbolju tehnologiju ali eto isto propada.
Poslato sa Lumia 925
Smederevski glavni prouzvod je betonsko gvozdje. Ima tu jos nekih profila i sina. Ameri su rasprodali svu imovinu, najveca pljacka. Mada sa ex-yu prostora zelezara Niksic ima najbolju tehnologiju ali eto isto propada.
Poslato sa Lumia 925
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
"Zavetnici", SPS i SNS na bilbordu prekoputa moje zgrade. Ko razume shvatiće.
Tesla 6.1
Tesla 6.1
Mislim da je to standard za sve krštene automobile danas. Vozila da dalekog istoka su dosta kasnila po tom pitanju, ali mislim da su sad i oni usvojili.Uroš S. napisao:Nešto mi je čudno da u FASu rade elektrolitičku galvanizaciju gotove sklopljene šasije? To je obično rezervisano za baš skupe automobile.
Fiat to svakako ima odavno, od vremena Tipa na primer, možda i ranije.
Obično je garancija na koroziju najmanje 12 godina.
Tapatalk