Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Dobro veče

Post od AcaKayak »

Blau, kakvih 5 minuta?

Medicina je sjajna stvar, ljudi sve duze zive a to sto ti baratas nekim ulicnim informacijama koje je neka baba koja pije olovo pokrenula, zaobidji me.

99% bolesti koje su bile smrtonosne su sada smesne, a ti se vrti oko sargarepe do sutra.

P.S. nisu iste vakcine kao pre 30 god, sada su bolje.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Koji vam je vrag sa farmaceutskom mafijom?
Izuzetno znacajna i korisna grana. Da, neke stvari se rade zarad profita (zapravo vecina stvari se radi zarad profita), povremeno cak i neke kontroverzne stvari, ali ukupno gledano sjajna grana industrije kojoj svi treba da budemo zahvalni.

Nema industrije gde nema sumnjivih radnji, pa tako i ovde, ali gledajte siru sliku i manite hejtovanja vez razloga.

A tek kakav se sprema proboj u medicini niste ni svesni. Umesto hejtovanja bacite pogled na progres levenja raka ovih dana o kome se slabi pise (crna hronika je ipak interesantnija), sto ce gomila uzasnih bolesti biti uskoro izleciva i sl... o tome nemate pojma, al o mafiji znate sve...
Poslednja izmena od Laki021 u 01 Apr 2016, 15:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Kako bez razloga? Rekla baba da ima razloga, a sta, sad si ti pametan kao? Znas bolje od nje da prorices sudbinu?

Pola direktrota iz farmaceutskih firmi, direktor najvece firme na svetu (apple) i princ Dubajia umrli od raka, ali nekom magijom i dalje se krije lek koji je odavno izmisljen.

Jbg Laki, zatupljen narod.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Cim neko krene sa tom pricom kako se krije lek za rak, dosta je samo pomenuti Jobs-a, on je mogao sam da kupi komplet ogromnu farmaceutsku formu tipa Novartis ili koju vec zeli ako imaju lek i da radi sta hoce, ali i on se kao i ostali ljudi lecio standardno(zapravo kazu da se lecio ovde u Cirihu...), na kraju neuspesno.

Inace npr leukemija postaje skoro pa 100% izleciva, limfom i slicni tecni rakovi takodje, rak koze, sto drugih stvari... bacite pogled na terapiju T celijama, imunoterapiju i sl koji ovih dana postaju zvanicno prihvacene, dokazane i revolucionarne metode.
Alchajmer, ALS lekovi u najavi, farmaceutske kompanije ogromne pare ulaze u lecenje demencije i sl strasnih bolesti, kontam da ce na kraju da kriju lek jer ne zele da ga dele, to cisto iz zabave trose milijarde (znam i tacne cifre ali necu da iznosim) da bi im posle lekovi stojali u podrumu.

Po meni je najveci problem sto im se ne da vise sloboe vec ih razna pravila i eticka pravila koce. Npr na pragu su da pronadju lek za neku 100% smrtonosnu bolest u roku od godinu dana, postoje hiljade ocajnih ljudi koji ce primiti eksperimentalnu terapiju, ali ih teraju da rade prvo testove na svinjama, potrose godine, desetine/stotine miliona eur dok ljudi umiru...
Poslednja izmena od Laki021 u 01 Apr 2016, 15:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Drago mi je da imas tako opsirno znanje, ali dzabe ti to pises ovde. Sad ce neki strucnjak da ti objasni da si glup i da ne gledas siru sliku.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Mozes da pricas do sutra, najbolje znaju babe, novinari i zaludne majke. :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa em sto pratim na netu sta se desava em sto imam i neke inside informacije, em znam ljude koji rade u svim tim zloglasnim firmama, i onda se jezim kad citam gluposti i zatucanost...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Medicina je bulja. Ja sam tu jako razocaran. A to o cemu ti pricas ce u Srbiju doci za 100 god a pitanje je ko ce to moci da koristi i za koju cenu. To o cemu ti pricas je naucna fantastika za Evropu jos uvek a za Srbiju je smesno pricati. Pa umiremo kao nikada, padamo kao pokoseni a vi govorite kako ljudi nikada duze nisu ziveli. Mene interesuje nasa statistika.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Sasvim je po meni i realno ocekivanje da ce neka od generacija koja se sada radja imati realne sanse da postane besmrtna. Ako uspeju na vreme da srede neke manje probleme, mozda to budemo i mi. Pacovi vec sada mogu da se srede da ceo zivot budu mladi i seksualno altivni, a jastog se ispostavio bioloski besmrtnim, sto daje tu sansu u buducnosti.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ogi napisao:Medicina je bulja. Ja sam tu jako razocaran. A to o cemu ti pricas ce u Srbiju doci za 100 god a pitanje je ko ce to moci da koristi i za koju cenu. To o cemu ti pricas je naucna fantastika za Evropu jos uvek a za Srbiju je smesno pricati. Pa umiremo kao nikada, padamo kao pokoseni a vi govorite kako ljudi nikada duze nisu ziveli. Mene interesuje nasa statistika.
To opet nije istina, vec urbana legenda, statistika kaze skroz druge stvari a to sto se medju ljudima prica drugacije je posebna tema.

A ti ako imas neki zdravstveni problem (znam da si se zalio), treba najpre da nadjes dobrog doktora pa polako... Ja sam zadnjih meseci bio nacisto puko sa zdravljem, srecom imao sam dobrog i zainteresovanog doktora (iz Srbije je inace) i znam koliko to znaci. Prema tome to ako si se razocarao mislim da je vise problem do osoba na koje si naletao nego do same medicine i medicinske mafije. Uostalom, treba ja da te ucim, ili idi kod privatnog lekara ili podmazi drzavnog i imaces super tretman (ali to je problem Srbije a ne medicine).
Poslednja izmena od Laki021 u 01 Apr 2016, 15:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Od 1991. do 2012. life expectancy je porastao sa 71.5 na 75.23 godine u Srbiji.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Zatvoriti direkciju za puteve i domove zdravlja :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Uroš S. napisao:Od 1991. do 2012. life expectancy je porastao sa 71.5 na 75.23 godine u Srbiji.

Kako, kad baba mara kaze da svi redom umiru od raka kao nikada, ona ne pamti da je ikada bilo tako lose.

Statistika je surova, jedan od 4 coveka tokom zivota oboli od raka, pola recimo umre, ne samo u Srbiji vec celom svetu, Americi, Ch... To je ogroman broj i procenat ljudi, nista cudno sto svaki cas cujete da neko ima rak... tako je uvek i bilo, samo se manje sirile inofrmacije, losije se dijagnostifikoovalo, krace se zivelo... Srbija je skroz u proseku po broju ljudi obolelih od raka, problem je sto je lecenje lose pa ima veci procenat smrtnosti od mnogih drugih zemalja.
AcaKayak napisao:Sasvim je po meni i realno ocekivanje da ce neka od generacija koja se sada radja imati realne sanse da postane besmrtna. Ako uspeju na vreme da srede neke manje probleme, mozda to budemo i mi. Pacovi vec sada mogu da se srede da ceo zivot budu mladi i seksualno altivni, a jastog se ispostavio bioloski besmrtnim, sto daje tu sansu u buducnosti.

Starenje je bolest (100% smrtonosna) koju treba leciti i tretirati kao i bilo koju drugu... Ja takodje mislim da nema razloga da ljudi budu bioloski besmrtni. Inace kad smo kod toga, vec se rade klinicka ispitivanja sa onim lekom za dijabetes meta...in (nemam vremena da trazim moram krecem), znaju da usporava starenje i ocekuju da se sa njim moze vec ziveti i preko 120god...
Poslednja izmena od Laki021 u 01 Apr 2016, 15:21, izmenjeno 5 puta ukupno.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ogi napisao:Medicina je bulja. Ja sam tu jako razocaran. A to o cemu ti pricas ce u Srbiju doci za 100 god a pitanje je ko ce to moci da koristi i za koju cenu. To o cemu ti pricas je naucna fantastika za Evropu jos uvek a za Srbiju je smesno pricati. Pa umiremo kao nikada, padamo kao pokoseni a vi govorite kako ljudi nikada duze nisu ziveli. Mene interesuje nasa statistika.
Jesi li ti svestan koliko je ranije umiralo dece od velikog kašlja, dečije paralize...? Ljudi, od TBC-a, tifusa, dizenterije, sifilisa, kolere, ...
Medicina je bulja. Ja sam tu jako razocaran.
To ti pričaj za i30. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pa vidis da je sve i krenulo od i30 :mrgreen:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori