Jesmo li mi na tim snimcima igde videli konkretan dokaz da je ono otislo u proizvodnju?
Ja nisam, videli smo gomilu kontejnera punih robe za otpis i unistavanje ali robe koja mozda stvarno nekim preradama moze za nesto i da se upotrebi (npr za zivotinjsku hranu). Jesmo li igde videli konkretan dokaz kako to ulazi u proizvodnju odredjenog proizvoda koji se koristi za ljudsku ishranu?
Sve se vrti oko snimaka pokvarenog mesa za koje snimatelj tvrdi kako se dalje vraca u proizvodnju, a caka je upravo u tome sto on samo tvrdi a ne pruza dokaze.
Pritom, ja ne tvrdim da to nije istina, vec samo da su snimci suvise naivni i mogu posluziti samo za podizanje tenzija naivnog naroda na prvu loptu.
Realno, svi mi znamo da se u toj industriji (ne mislim samo na Matijevica vec vecinu velikih mesnih industrija) radi sve i svasta, ali ne treba ni od totalno glupavih snimaka praviti senzaciju kada nista ne pokazuju.
I na kraju njegovo izvinjenje samo jos vise govori o kakvom se coveku radi. Ko zna sta je jadnicak doziveo, mozda su ga posetile cike iz drzavnog resora da ga opomenu kako nije lepo to sto radi, mozda je i sam Matijevic organizovao neke privatne posete, mozda se nasao izmedju 2-3-5 vatri i nije znao sta da radi, mozda je dobio lovu da sve ovo objavi pa kasnije dobio jos vecu lovu da se izvini.... ma i nebitno. Poenta je da je ispao gnjida od coveka kako god okrenes. Ako si krenuo u nesto onda budi covek i istraj do kraja, ovako je ispao samo smesan posto mu materijal ne dokazuje nista, i gnjida zbog izvinjavanja...