Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Post od 123456 »

Dzoni_m napisao: Odes na Mazdin sajt npr i na dnu ti sve pise. Cak i bolidiranim slovima: "Pažnja! Pozajmljivanje novca košta."

I opet, ja da sam toliko siguran da je cena kostanja vozila prevara, ja bih tuzio svaku AK/Uvoznika u SRB i razbio tu bandu. Pogotovu ako bi mi to bilo u nekom reonu mog profesionalnog delovanja. Ne bih pisao po forumu i zalio se sto nisam dobio popust jer placam kesom ili imam svoju kreditnu liniju.
Suština te poruke je upravo suprotna od onoga što misliš. Nije to nikakvo upozorenje i otvorene karte s njihove strane, nego još jedan vid obmane, kako pozajmljivanje košta, ali oni daju bez ikakve kamate i preuzimaju sav trošak na sebe.

A koga konkretno misliš da tuži kada su svi umreženi, od najnižeg do najvišeg u lancu. Ne bi ni mogli da rade to što rade, da svako nema svoj procenat. Svako svakoga štiti jer svako ima direktnu korist.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Leckov napisao: 20 Mar 2026, 08:22 U Evropi nisam viđao nižu cenu, bile su neke slične ovoj pre godinu dve u Slovačkoj i Češkoj.
Pitanje je na čemu su uštedeli. Ja za svoj auto kad ukucam broj šasije u Elcats on mi napiše tačno da je auto pravljen za Srbiju i izbaci gomilu opcija za koje nisam ni znao da spadaju u doplatne stavke. Očigledno je diler sastavljao listu za naše tržište pa se i ne navode jer ih ima od osnovnog paketa. Tu spada dodatna antikorozivna zaštita, tip plastike unutra i spolja i još puno, puno sitnica. Postavlja se pitanje šta je sve izostavljeno, a fabrika je nudila.

Tako da su možda i ovi dileri Toyote izbacili neke stavke koje se ne vide i tako dobili nižu cenu.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Kada vidim opštu epidemiju tog (kao) „beskamatnog finansiranja“ u Srbiji u skorije vreme, meni prosto skoro bude neverovatno da neko kao sajamsku akciju ( i kao posebnu pogodnost ) još reklamira lizing sa kamatom, kao, recimo, ovo na sajtu BMW-a:

„Vaša sledeća avantura počinje ovde – iskoristite ekskluzivnu sajamsku ponudu uz specijalnu kamatnu stopu od 3,49%.”

Ali, tako to i treba da glasi kada je u pitanju finansijski proizvod. Bez skrivenih bitnih činjenica u reklami i bez pokušaja dovodjenja potencijalnih kupaca u moguću zabludu po pitanju povoljnosti ponude. I svaka čast uvozniku BMW-a za Srbiju za to ! A i ostalim brendovima koji na slično transparentan način oglašavaju finansijske proizvode za nabaku vozila tih brendova.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Urotila se tojota protiv Srbije, sve uz podrsku domacih izdajnika-dilera

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
bookmaker
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 02:34
Garaža: Ford Fiesta 1.1 70ks 2019.

Post od bookmaker »

Dzoni_m napisao: 20 Mar 2026, 11:38
Dzona napisao: 20 Mar 2026, 10:38 Definitivno je obmana potrošača - naročito ako je cena "za keš" niža u odnosu na "beskamatno" finansiranje (u koje ni ja ne verujem).
To je upravo i problem koji muci Pedalasa, sto mu nece daju popust sada kao tada. Nema popust za kes, nema popust za sopstveno finansiranje. To je bila dobra volja prodavca da ti spusti cenu, kao sto moze a razlog ne mora biti nacin placanja vec eto drugari ste, kupujes vec ko zna koji auto od njega i sl. To sto je njemu u jednom slucaju neko rekao ok necete nase finansiranje evo popust ne znaci da ce to svaki put uraditi.

Zato sam mu i rekao da mu je pocetna premisa problem. Cena kostanja vozila je ono sto hoce da predstavi kao prevaru. A tu prevare nema. Moze AK da prodaje auto za onoliko para za koje misli da treba i da obracuna ili neobracuna troskove kako god zeli. Onda se on prebacio na uredbu o oglasavanju za sta je onda sam nasao da nije da nema specifikacije i nije da nema primera finansiranja. Ja sam mu jedino to dao za pravo jer prosto cela uredba je toliko u sitna crevca tako da moze da se desi da nesto nije po pravilu, ali daleko od toga da izbegavaju, varaju, da nema reprezenativne kalkulacije, navedene kamate i sl. Odes na Mazdin sajt npr i na dnu ti sve pise. Cak i bolidiranim slovima: "Pažnja! Pozajmljivanje novca košta."

Kao sto rekoh, auto-industrija je odavno svoj model prebacila na finansijske proizvode oko kupovine njihovih vozila. Mahanje kesom i trazenje popusta zbog tog nacina placanja vise ne pali. A to je problem u njegovom slucaju.

I opet, ja da sam toliko siguran da je cena kostanja vozila prevara, ja bih tuzio svaku AK/Uvoznika u SRB i razbio tu bandu. Pogotovu ako bi mi to bilo u nekom reonu mog profesionalnog delovanja. Ne bih pisao po forumu i zalio se sto nisam dobio popust jer placam kesom ili imam svoju kreditnu liniju.
Lepo objašnjeno. Ja bih samo povukao paralelu sa kupovinom na rate karticama banka Intesa. Isti proizvod, ista cena, a povoljniji uslovi za one koji imaju karticu određene banke. Ja nisam do sada čuo da se neko žalio da je obmanut, prevaren, drugačije tretiran i tome sl. Možda bi trebalo, ja nemam račun u Intesa banci. :D
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

pedalaš napisao:Kada vidim opštu epidemiju tog (kao) „beskamatnog finansiranja“ u Srbiji u skorije vreme, meni prosto skoro bude neverovatno da neko kao sajamsku akciju ( i kao posebnu pogodnost ) još reklamira lizing sa kamatom, kao, recimo, ovo na sajtu BMW-a:

„Vaša sledeća avantura počinje ovde – iskoristite ekskluzivnu sajamsku ponudu uz specijalnu kamatnu stopu od 3,49%.”

Ali, tako to i treba da glasi kada je u pitanju finansijski proizvod. Bez skrivenih bitnih činjenica u reklami i bez pokušaja dovodjenja potencijalnih kupaca u moguću zabludu po pitanju povoljnosti ponude. I svaka čast uvozniku BMW-a za Srbiju za to ! A i ostalim brendovima koji na slično transparentan način oglašavaju finansijske proizvode za nabaku vozila tih brendova.
Nije li ovo identicna situacija kao kod tojote, samo sto ovde kamata nije 0 nego 3,49 sto je svakako ispod kamate koju bilo gde danas mozes da dobijes?
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Evo kako izgleda „posebna ponuda“ Toyote u Sloveniji kada je u pitanju finansiranje putem lizinga:
• obrestna mera: 4,75 % p.a. je fiksna
• efektivna obrestna mera: 5,3058 % na dan 19.1.2026
Nema u Sloveniji reklamiranja „lizinga bez kamate“ ... ili „kredita bez kamate“, a da stvarnu cenu tavog „finansijskog proizvoda“ faktički ubaciš u cenu vozila (kao osnovicu za obračun lizinga). Samo probaj u EU da tako obmanjujuće reklamiraš finansijski proizvod.
Odgovori