P8 Lite TT
Stigla zima...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Stigla zima...
A ja hteo da zapucam za Niš, sačekaću malo 
P8 Lite TT
P8 Lite TT
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Ako neko krene za Zaječar, neka žestoko vodi računa jer ovde od sinoć pada ledena kiša + sneg koji se nije otopio.
Snimljeno juče ujutru (naravno ispod ovog snega je moj Focus)

ali sad se lagano topi.
Snimljeno juče ujutru (naravno ispod ovog snega je moj Focus)

ali sad se lagano topi.
Poslednja izmena od maxer u 06 Jan 2016, 11:35, izmenjeno 3 puta ukupno.
Meni je klizaliste u dvoristu i oko kuce.
Led <10mm.
A auto, sav okovan ledom
Jedva sam ga otkravio. Moram spraviti onu tekucinu sa alkoholom, vodom i deterdzentom sa posudje
Led <10mm.
A auto, sav okovan ledom
Jedva sam ga otkravio. Moram spraviti onu tekucinu sa alkoholom, vodom i deterdzentom sa posudje
- maxer
Pošto ćeš teško naći čist alkohol tj. kupićeš već razblaženi (70%), onda izbaci vodu iz matematike ili izračunaj pa proporcionalno smanji njeno učešće u kombinaciji.
96 % etanol se može kupiti u prodavnicama i apotekama (samo što je relativno skup, oko 200 din/l, jer mora biti skuplji od benzina... kako se neko ne bi dosetio da ga koristi kao gorivo
). To je ujedno i najveća koncentracija koja se može dobiti destilacijom.
Postoji i 100 % etanol (tzv. "apsolutni"), ali se prodaje samo kao laboratorijska hemikalija ("pro analysi"). On je mnogo skuplji, ali za obične kućne i medicinske primene nije ni potreban.
Postoji i 100 % etanol (tzv. "apsolutni"), ali se prodaje samo kao laboratorijska hemikalija ("pro analysi"). On je mnogo skuplji, ali za obične kućne i medicinske primene nije ni potreban.
Ђенерал Јанковић
Kupio 96%.
124 dinara, sad ne znam, koliko, litra nije sigurno. Ili pola litre ili 750ml.
124 dinara, sad ne znam, koliko, litra nije sigurno. Ili pola litre ili 750ml.
Pena za brijanje...
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... CmgWiEEZwA
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... CmgWiEEZwA
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- maxer
Postoji zakonski propis o prometu etanola koji zabranjuje prodaju u apotekama i to bi trebalo da poštuju sve državne apoteke, ali kao i mnoge stvari - to se u privatnim apotekama ne poštuje.snork napisao:96 % etanol se može kupiti u prodavnicama i apotekama ...
Takođe tamo piše i da bi prodaja u litarskom pakovanju (ovaj 96%-tni), morala da bude u denaturisanom obliku, što podrazumeva da bude obojen a on to očito nije ... itd.
Radim u apoteci pa znam kakvi su propisi.
Hvala za info, nisam znao da je denaturisanje obavezno za velika pakovanja. Verovatno da se ne bi koristilo za proizvodnju pića. Nekada se praktikovalo denaturisanje dodavanjem malo metanola (naravno uz jasno upozorenje), tako da se ne može piti, jer je otrovan.
Ђенерал Јанковић
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Može "recept" ?nikaragva napisao:Jedva sam ga otkravio. Moram spraviti onu tekucinu sa alkoholom, vodom i deterdzentom sa posudje
TT
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Preksinoc videh tipa u Visnjickoj sa Insignijom i lancima
ZR table, a na putu samo ugazen sneg, moglo da se vozi najnormalnije, i cuje se kako klaparaju po asfaltu...
ZR table, a na putu samo ugazen sneg, moglo da se vozi najnormalnije, i cuje se kako klaparaju po asfaltu...