Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od DukeNS »

Sad već mesec dana koristim nov telefon, pa da podelim koji utisak... Pisao sam već da retko menjam telefone i to je uglavnom bilo zbog dotrajale baterije. Imao sam običan iPhone 14 i uz budžet koji sam dobio od provajdera, reših da uzmem 17 Pro. Dilema je samo bila da li Pro ili Pro Max. Ispitivao sam i vas ovde, otišao par puta do prodavnice i na kraju se odlučio za manji. Mislim da nisam pogrešio.

Sve u svemu, ja ne vidim neku razliku u odnosu na 14. Osim pizdarije od zuma (stvarno neverovatno) i (logično) nove baterije, ja kao običan korisnik nisam uopšte primetio neku razliku. Žena je prešla sa 13 mini na običan 17 i tu je već evidentna promena na bolje. Ko hoće da fura novi iPhone, a budžet mu to ne dozvoljava, rekao bih da komotno može uzeti neku od prethodnih verzija.

p.s. Stalno sam slušao kao manu iP-a to što nema Always on opciju i nisam uspeo da shvatim zbog čega je to toliko bitno. Terao sam ga tako dva dana i isključio, jer je počelo da me nervira.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja imam običan Iphone 15, i baterija mi je oslabila što me nervira. Ako bih menjao, to bi bio jedini razlog. Sva sreća ima po meni dovoljno brzo punjenje, da mogu uvek brzo da dopunim, čak i u autu puni dovoljno brzo..
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Zameniš bateriju i teraj dalje. Na dobrom i skupom telefonu koji traje dugo se to itekako isplati.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Možda je tu ajfon u boljoj poziciji. Kad sam za prethodni Samsung S10e tražio novu bateriju sve su bile neke kineske noname. Na kraju kad su mi u lokalnom servisu rekli da su nabavili original, ali ako i jeste bila original ta je tad stalaja par godina u magacinu pa sa njom ni iz bliza nije bilo kao kad je telefon bio nov.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Apple se ne kupuje da bi se menjao na 2-3 godine :kezo: Meni je ta njihova dugotrajnost jedan od glavnih kriterijuma sto sam presao sa Androida. Evo 13 mini furam vec 3 godine, battery health mi je 81, ako mi se i sljusti u toku dana tu mi je brzi punjac da ispegla stvar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

I za Android postoji brzi punjač, ali on nije rešenje za lošu bateriju. To je kao da ti istrule rubovi na novom autu, ali ti je ok jer je kum limar. :D
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Brzi punjač je najkorisnija stvar uvedena u zadnjih deset godina. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mini je inace bio poznat po slaboj bateriji, no meni to stvarno nije bilo presudno. Kad dodje vreme za zamenu, zamenice se (baterija).

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori