Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od sebekkg »

Gaginh0 napisao:Malopre predstavljen:

https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_s ... -14320.php

I sad nek me neko ubedi da zamenim S23 Ultra. Treba da ih je sramota, 3-4 godine ništa promenili nisu...
Za sve što su zajebavali iphone sve sada isto rade, pa i gore.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Možda rade u dosluhu, nešto kao HDZ i SNS :opustanje:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Pojačali bateriju, za početak dosta. :)

Inače, ja bih stvarno voleo da mi svi koji pljuju običan S ili obične ajfone na osnovu veličine, objasni praktičnu prednost telefona od -neznamnijakolkoinča-. Svaki dan koristim uporedo telefone od 6.1 i (valjda 6.8) i apsolutno ni jednu prednost ne vidim većeg telefona, a mane vidim redovno. Na terenu ih koristim jelte uporedo, ni jedan dwg ili pdf koji mi je hitno trebao, gde mi nije računar pri ruci mi nije bio lakši za videti na većem nego na manjem telefonu, a to treba da mu bude prednost. Rekoh već, za duže gledanje videa (film, utakmica i sl.) je i laptop mali. A s obzirom da sam uglavnom u pokretu, puno više mi znači kad telefon komotno odložim u džep/torbicu i sl. nego kad moram da se svađam sa njim da ostane tu gde sam zamislio.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ja bih najviše voleo da imam manji telefon ali mi se nije davala lepa cifra za exynos i premalu bateriju. Da je s24 običan imao 5000mah bateriju i sd ne bih gledao s24u.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Od kad su krenuli smart telefoni menjao sam ih u proseku na 3 godine. Ne što sam tako propisao već što bi udario u ograničenja sa prethodnim telefonom - postao bi spor za novije aplikacije, nije bilo dovoljno storidža, kamera je bila bitno bolja, baterija je popustila, itd.

Sad se napredak usporio, možda bi najveća revolucija bila da izađe neka nova tehnologija baterija, ostalo je sve dosta dobro i ovako kako je.

Trenutno mi izgleda da ću s23 koristiti još 2 godine, dok kraja softverske podrške. Ni baterija mu nije nešto propala za 3 godine, verovatno zahvaljujući pametnom punjenju koje ga ne drži celu noć na 100%.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

elMaestro napisao: 25 Feb 2026, 21:33 I ja mislim da ih je tih 2.5mm dijagonale ekrana delilo od normalnog telefona, toeto, sad su kompletni.
Pa sad tom logikom i za telefon koji je 5mm debeo mozes da kazes sta je jos 3mm debljine, a svakako ces osetiti razliku u rukama. Ili recimo telefon moze da bude tezak 180 ili 200 grama, sta je jos tih 20 grama fazon kasika kafe.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

I ja sam se razmišljao o zameni, ali mislim da će S24U bez ikakvih problema da gura i dalje.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

A170T napisao: 25 Feb 2026, 22:05
elMaestro napisao: 25 Feb 2026, 21:33 I ja mislim da ih je tih 2.5mm dijagonale ekrana delilo od normalnog telefona, toeto, sad su kompletni.
Pa sad tom logikom i za telefon koji je 5mm debeo mozes da kazes sta je jos 3mm debljine, a svakako ces osetiti razliku u rukama. Ili recimo telefon moze da bude tezak 180 ili 200 grama, sta je jos tih 20 grama fazon kasika kafe.
Ako je telefon deblji 3mm od onog od 5mm, onda je on deblji 60%. Ovo je razlika malo manje od 2%. Valjda razumeš razliku.
Имам једно потпитање...
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Ja sam jedno vreme gledao Xiaomi 15, tačnije hteo sam da ga kupim. Njegov direktni konkurent je bio S25 i pogledao sam jedno milion klipova poređenja. Xiaomi 15 mi je bio mali (6.36), ali prihvatljivo mali. S25 (6.2) je bio baš primetno sitniji i od X15. Mnogo kasnije je izašao 15T Pro koji je bio veći telefon (6.83), i nudio je drastično bolje iskustvo displeja nego Xiaomi 15. Kako su oba telefona bila skupa (oko 90.000) i nije bilo akcija odustao sam od oba i na kraju završio sa S25 FE (6.7) koji sam kupio za pola cene Xiaomija 15.

Sent from my SM-S731B using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

TheWickerMan napisao:Zato lepo pređete kao carov i ja na One Plus, nema olovku ali radi kao zmaj :)
Taj brend je ugasen
trojanac napisao:A toliko ste me ubeđivali da kupim Samsung.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Pa to sto lice jedan na drugi ne znaci da su losi.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

elMaestro napisao:Pojačali bateriju, za početak dosta. :)

Inače, ja bih stvarno voleo da mi svi koji pljuju običan S ili obične ajfone na osnovu veličine, objasni praktičnu prednost telefona od -neznamnijakolkoinča-. Svaki dan koristim uporedo telefone od 6.1 i (valjda 6.8) i apsolutno ni jednu prednost ne vidim većeg telefona, a mane vidim redovno. Na terenu ih koristim jelte uporedo, ni jedan dwg ili pdf koji mi je hitno trebao, gde mi nije računar pri ruci mi nije bio lakši za videti na većem nego na manjem telefonu, a to treba da mu bude prednost. Rekoh već, za duže gledanje videa (film, utakmica i sl.) je i laptop mali. A s obzirom da sam uglavnom u pokretu, puno više mi znači kad telefon komotno odložim u džep/torbicu i sl. nego kad moram da se svađam sa njim da ostane tu gde sam zamislio.
90% vreman se ljudi voze sami u automobilima od tacke A do tacke B, kupe 4 , 5 metara lima a voze se sami. Zasto ne kupe auto od 3 metra?

Ja ne volim velike dijagonale, al imaju svoje prednosti. Primera radi, cesto koristim podeljen ekran, na maloj dijagonali je neupotrebljiv.

A170T
Reactions:

Post od A170T »

Pa recimo niko neće kupiti 4K OLED TV u veličini od 32 inča. Rezolicija televizora ne bi došla do izražaja sa malom dijagonalom.

Sent from my SM-S731B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kod mobilnog par milimetara više može drastično da utiče na ergonomiju - da ne možeš palcem da dohvatiš ćošak ekrana gde je obično meni ili nešto slično. I onda tih par milimetara pravi razliku da li možeš da radiš sve iz ruke ili moraš da menjaš položaj, da ga držiš u drugoj ruci... Mala razlika u veličini a velika u korišćenju. A split screen koristim i na S23, kako malo veći ekran da napravi bitnu razliku? I dalje je to budževina koju koristiš ako baš moraš. Ajde da je Flip sa duplo većim ekranom pa i da pričamo nešto.

Ono gde priznajem prednost malo većem ekranu je veća tastatura, manja šansa za greške. Inače ne koristim ništa od onih predikcija i autocorrecta, ne rade mi dobro za srpski.
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Barem na samsungu sa vecim ekranom jednim potezom smanjis ekran u ugao gde ti je palac kojim tipkas i dohvatis sta hoces.

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider

Post od TheWickerMan »

BigMazzy napisao: 25 Feb 2026, 23:53
TheWickerMan napisao:Zato lepo pređete kao carov i ja na One Plus, nema olovku ali radi kao zmaj :)
Taj brend je ugasen
Nije ugašen, radi i dalje, za neki dan izbacuju 15T model.
Odgovori