Dobro veče
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Dobro veče
Dobar dan.
Nafta ispod 40$ ali zato gorivu u Srbiji 140 dinara 
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ima li ovde knjigovođa? 
Zanima me da li preduzeće za izradu i popravku softvera i hardvera može da ima teretno vozilo bez pdv i da dobija povraćaj pdv za naftu?
Znam da transportne firme mogu. Ne znam za ostale.
Zanima me da li preduzeće za izradu i popravku softvera i hardvera može da ima teretno vozilo bez pdv i da dobija povraćaj pdv za naftu?
Znam da transportne firme mogu. Ne znam za ostale.
Au, koje opravdanje imam za teretno vozilo, za profesionalni prevoz softvera 
Pa hardware neki 
Šta ja znam, biznismeni registruju djipove, jer nemaju sirotani za registraciju. Ja čak ne bih ništa ni prepravljao
Šta ja znam, biznismeni registruju djipove, jer nemaju sirotani za registraciju. Ja čak ne bih ništa ni prepravljao
Poslednja izmena od nikaragva u 24 Avg 2015, 14:41, izmenjeno 1 put ukupno.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Dobro veče
Naravno da moze ako je u PDV sistemu.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Ako si u Pdv-u imas ulazni od nafte i ostalih troskovi itd, a izlazni na tvojim izlaznim racunima. Tako da se ta dva otprilike potiru, da se tako naroCki izrazim.
Klasican povrat ne postoji ali ti ulazi u troskove, tj smanjuje dobit na koju na kraju godine placas 10% u zavisnosti od struke.
Zakljucak samo udri po iskazivanju troskova.
Poslato sa Lumia 925
Klasican povrat ne postoji ali ti ulazi u troskove, tj smanjuje dobit na koju na kraju godine placas 10% u zavisnosti od struke.
Zakljucak samo udri po iskazivanju troskova.
Poslato sa Lumia 925
povracaj je povracaj, da li ces ga koristi kao odbitnu stavku prilikom placanja tvog pdva ili ces traziti da ti poreska uplati taj pdv na racun apsolutno je nebitno.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Bitno je
, pri trazenju para od poreske, automatski ide finansijska inspekcija. Bolje je biti u pretplati sa PDV-om 
Pa sad da je automatski i nije tj. bar nama nisu dolazili prosle godine a imali smo solidno velike povracaje.
-
Dzoni_m
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Zavisi od branse. Za IT nece dolaziti. Nisu ni nama jer smo outsourcing i nismo im interesantni. Trgovina, e pa tu dolaze 100%. Uvek mogu nesto da nadju.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Pogotovo gde su male valute placanja. Recimo u mom poslu se retko sta placa za 7 dana, uglavnom sve odmah ili sutradan.
Sta su male valute placanja ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .