Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od elMaestro »

Aj sad kad si već tu, pa kontam da možeš dati info detaljniji od operatera i onih na šalteru što znaju kako je u teoriji. Ako prebacujem novac sa svog računa u ino banci na svoj račun u srpskoj banci (Intesa je u oba slučaja), za koliko mogu da ga očekujem na računu? Ne koristim svoj srpski devizni u suštini ni za šta, pa me zanima da li je brže/jeftinije tako raditi transakcije kad mi treba novac na srpskom računu.
Имам једно потпитање...
Vukasin994
Reactions:
Pridružio se: 31 Jul 2018, 17:57
Garaža: Octavia A7 1.6 TDI Style

Post od Vukasin994 »

U principu to sa istim bankama u različitim zemljama nije baš kako ljudi zamišljaju, da je to običan interni transfer i da mogu očekivati pare na računu odmah. Sa druge strane kako nema korespodentske banke kao kod redovnih SWIFT transakcija, sama transakcija je brža (trebalo bi da se realizuje isti poslovni dan, naravno zavisi i u koje doba dana iniciraš transakciju i trebalo bi da bude povoljnija varijanta). Što se deviznih transakcija tiče instant i jeftine transakcije možemo očekivati tek kad krenu trans preko SEPA, spominje se maj ali se to uvek malo razvuče, a i neće krenuti sve banke u isto vreme.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

elMaestro napisao:Aj sad kad si već tu, pa kontam da možeš dati info detaljniji od operatera i onih na šalteru što znaju kako je u teoriji. Ako prebacujem novac sa svog računa u ino banci na svoj račun u srpskoj banci (Intesa je u oba slučaja), za koliko mogu da ga očekujem na računu? Ne koristim svoj srpski devizni u suštini ni za šta, pa me zanima da li je brže/jeftinije tako raditi transakcije kad mi treba novac na srpskom računu.
Skroz korektno preko Intese. Može da bude isti dan, može sutradan.
Odgovori