Kakvi su pojedini delovi od kolktraga, da bog sacuva. Svaka cast ljudima koji mogu da peglaju po kisi, a bilo ih je kad sam se i ja vracao kuci. Ja bas nesto ne vidim kad padne kisa, zato vozim sporo.
Heinz napisao:Postoji drugi problem sa SF. Ne treba da postoji
Baš danas razmišljam, posle prolaženja kroz x zemalja, kako nigde nisam video znak "naseljeno mesto", ovaj što je kod nas uveden pre x godina. I onda mi pada na pamet da je to bila ideja nekog sa SF, da je pisao radove za konferencije o tom znaku, kako je možda izlagao i na međunarodnim kongresima... Ukratko, da je bio vlažni san nekog sa SF da uvede svoj znak u saobraćaj i da je to kruna karijere i celog života. A da li to sve ima smisla, manje je bitno.
Naš zakon prepoznaje naselje i naseljeno mesto, to gde je taj znak je zapravo podskup naselja i deluje mi da je samo opisnog karaktera, nikakva nova pravila nema u odnosu na ona koja važe za naselje. Naselje se definiše kao skup više kuća pored puta i zato često može biti diskutabilno da li je nešto naselje ili ne, pogotovo sa nama koji volimo da gradimo spored puta.
Poenta je da smo mi jedna od retkih zemalja gde SF kao takav postoji. Saobraćaj čine put i vozilo. A SF je naša izmišljotina. Zamisli građ.inž. kome neko sa SF ucrtava znakove u projekat autoputa. Od ograničenja do table "Miloš Veliki" npr.
^^
Ne znam o cemu pricate, imate milion primera gde nema tog znaka a vaze pravila iz naselja. Sa tim znakom samo nema diskusije da ce se taj deo 100% tretirati tako.