Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
- Eskimko
- Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
- Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
NGK u ovlascenom bespotrebno bacanje para
Preporuka za Denso k16 tt Oko 280 din komad
Preporuka za Denso k16 tt Oko 280 din komad
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_20190731-224827_Adobe Acrobat.jpg (90.12 KiB) Pogledano 3854 puta
- Eskimko
To je zamena za bkr5ez, ja ih montiram u punta 1.2 8v 2004 god
Da tu su negde zamenili glave na novijom Punticima, u njih ne idu te svecice, kao ni u Z10.
Kad je teško - Bax !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Samo fabrička preporuka. Niko me ne može ubediti da su te svećice za 2.5-3x puta manje novca jednako dobre kao NGK.
Jedino sto Bosch jeste fabricka preporuka, pogledaj naputak.
Kad je teško - Bax !
- Eskimko
Bitno je da svecica bude iste toplotne vrednosti kao i ta sto je propisana fabricki.
Imate i ulja koja su mnogo bolja nego selenia a nisu fabricki propisana za punto
Imate i ulja koja su mnogo bolja nego selenia a nisu fabricki propisana za punto
Svecica nije skupa investicija, te sam misljenja da ne treba uvek gledati kako jeftinije da prodjemo
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
- Eskimko
Slazem se. Konkretno meni su se bolje pokazale ove denso pri paljenju i zato ih koristim a ne zbog cene. Sa ngk mi je auto duze verglao, sad ce neko da kaze da nije do svecica al ajderage_man napisao: 26 Sep 2019, 18:26 Svecica nije skupa investicija, te sam misljenja da ne treba uvek gledati kako jeftinije da prodjemo
Al da dam 800 din za NGK sa fiat znakom na njima umesto 400 za istu svecicu bez fiat znaka to mi je bacanje para
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Te NGK i bez Fiat znaka koštaju isto toliko - ako uspeš da ih nađeš negde. I da, ne vergla ti duže zbog originalnih NGK svećica sigurno. Problem je negde drugde.
Istina je donekle sta pise, ima brdo svecica po 300rsd, pa i te za starijeg Punta, nije mi jasno sto taj NGK za Punta klasika kosta toliko, kad su te iste svecice dosta jeftinije u inostranstvu. Nego su to specijalno za Fiat radjena domenzija, pa aj da klepaju domaci trgovci.
Ps. Denso je prva liga svecice.
Ps. Denso je prva liga svecice.
Kad je teško - Bax !
- Eskimko
Kako se onda paljenje odjednom popravilo nakon ugradnje denso svecica.Saša napisao: 26 Sep 2019, 21:43 Te NGK i bez Fiat znaka koštaju isto toliko - ako uspeš da ih nađeš negde. I da, ne vergla ti duže zbog originalnih NGK svećica sigurno. Problem je negde drugde.
Kad sam kupio punta u njemu su bile beru ultra x titan svecice sa 4 elektrode palio sto puta bolje nego taj vas hvaljeni NGK
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_20190927-113542_Samsung Internet.jpg (31.21 KiB) Pogledano 3761 put
Ja nikad nisam ni stavljao nista drugo osim NGK i nikad nisam imao problema sa njima
Meni je recimo receno da su na mom prvom Zorou bile pre jedno godinu dana zamenjene FIAT NGK, u radnom roku, jer je auto lose radio.
I da je uoceno da je jedna svecica pukla prilikom zamene sa novim setom, mozda je lagao majstor...
NA kraju je ispalo da je riknuo motorni komp i bobine, pa je pitnaje sta se tu stvarno izdesavalo, ali ako tako dobro rade, skoro svima rikne motorni komp na 100k, gde su svecice direktan moguci uzrok...
I da je uoceno da je jedna svecica pukla prilikom zamene sa novim setom, mozda je lagao majstor...
NA kraju je ispalo da je riknuo motorni komp i bobine, pa je pitnaje sta se tu stvarno izdesavalo, ali ako tako dobro rade, skoro svima rikne motorni komp na 100k, gde su svecice direktan moguci uzrok...
Kad je teško - Bax !
- Saša
Zato što su te svećice pre njih bile neispravne odnosno verovatno matore.Eskimko napisao: 27 Sep 2019, 11:36Kako se onda paljenje odjednom popravilo nakon ugradnje denso svecica.
Kad sam kupio punta u njemu su bile beru ultra x titan svecice sa 4 elektrode palio sto puta bolje nego taj vas hvaljeni NGK
I izbegavaj te ultra-mega-giga svećice, sa 16 eletroda i mesečevom prašinom između, nema potrebe, zaista....
p.s. I ja sam poslednju zamenu svećica odradio nažalost na preko 45.000 km i pre toga sam imao trzanja motora pri skretanjima i naglom puštanju gasa... isto takođe i malo duže verglanje pri paljenju... Čim sam ih zamenio i stavio sveže/originalne NGK trzanje je nestalo a i paljenje se vratilo u normalu posle nekog vremena. Verovatno se zbog loših/matorih svećica i neadekvatnog sagorevanja sve tamo u motornom kompu "ispomera" (mapa, podešavanja), paljenje, ubrizgavanje i ko za šta još jer nemaš sagorevanje kakvo treba, pa sonde šalju takve informacije ECU-u, on to koriguje... i eto problema. Laički rečeno i objašnjeno (bolje ne umem