Jos krajem 1993. u BGD je pustena u rad celijska mreza, eksperimentalna licenca (SRJ-Panic premijer) sa Mercury/Motorola opremom. Pre toga koriscen je Glenayre za bazne stanice i hub radio za infrastrukturu.Saša napisao:Bell Pagete je 1994. prvi u Srbiji dobio licencu za postavljanje mreže mobilne telefonije, a onda ih je Karić zajašio i na kraju i preuzeo. Ovde ima ponešto o tome:Grujic napisao:Bese jako bitna za nastanak mobtela?Saša napisao:Bell Pagete, seća li se iko više te firme?Vladapetr napisao:Koga je to Karić sahranio da bi razvio biznis?
http://www.vibilia.rs/dokument_new.php? ... 94&lang=sr
TT
Posto znam iz prve ruke, ne moram da citam i slusam "price" a narocito redosled dogadjaja.
O nasilju koje je primenjivano se naravno nece nigde procitati detaljno, a vecinu ljudi iz te Karic sage, znam licno. A upoznao sam i vlasnika Bel Pagette Corp iz Kanade cija je BGD filijala u osnovi cerka firma.
Prva simulcast radio digitalna mreza je pustena u rad u leto/jesen 1991. kada je to bio pojam u kontinentalnoj Evropi (UK je imala).
Danas je u opticaju digitalizacija javnog emitovanja, a te davne godine smo bili bukvalno lideri u Evropi gde su drugi dolazili ovamo da se obucavaju a mi izvozili know how.
Pre nego sto je Karic&Co preimenovao BP u Mobtel (i uzeo skoro komplet ekipu BP).
Inace naziv firme je Bel Pagette, mala korekcija.