Pa vec tu bi se skupilo dosta novca za te plate i penzije...
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
A zamislite koliko bi bilo priliva novca u drzavnu kasu od poreza, da svi ugostiteljski objekti, diskoteke itd "kucaju na belo"?
Mudar dečko gos'n predsedniče, ja bi njega za savetnika.methane.master napisao:Čekajte predsedniče, kako još, pa ako bude još pola birača će zaspati dok budu slušali manifest.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ne mogu ti objasniti koliko si daleko od istine... Ukupan PDV na sve zivo u zemlji u budzetu za 2012-u je oko 3 milijarde, a samo penzije su ti rashod od 4.2 milijarde eura, pa ti vidi. Moralo bi mnooooogooo pica da se kuca da pokrije plate i penzije...Gaginh0 napisao:A zamislite koliko bi bilo priliva novca u drzavnu kasu od poreza, da svi ugostiteljski objekti, diskoteke itd "kucaju na belo"?![]()
Nije toliko daleko od istine...
Slažem se da ipak nije stvar u naplati dažbina, već u tome što nema ko da plaća, jer nema ko da radi...
Poenta je da onaj ko plaća sve uredno i na vreme jedino što ima od toga jeste da se oseća kao magarac. Vrlo lako može da se dođe do duplo veće cifre, ali očigledno retko i teško.Ministarstvo finansija objavilo je ove nedelje da su tokom prošle godine najveći prihodi budžeta ostvareni od PDV-a - 296,9 milijardi dinara, a u decembru je naplata od PDV-a bila 24,9 milijardi dinara, što je za 938 miliona manje nego u novembru .
Međutim, decembarski prihodi državne kase bili su 62,4 milijarde dinara, što je 5,9 milijardi dinara više nego u novembru.
Slažem se da ipak nije stvar u naplati dažbina, već u tome što nema ko da plaća, jer nema ko da radi...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa dobro, ali bi i to pomoglo na neki nacin, a ne ovako kako jeste...
Najobicniji primer, jednog objekta u NS sto izbaci ~500-700 hiljada za jedan vikend, a kuca sa maksimum 40.000, znam iz pouzdanih izvora...
Pa 4-5 vikenda mesecno, pa oko 200 takvih klubova u zemlji...
Najobicniji primer, jednog objekta u NS sto izbaci ~500-700 hiljada za jedan vikend, a kuca sa maksimum 40.000, znam iz pouzdanih izvora...
Pa 4-5 vikenda mesecno, pa oko 200 takvih klubova u zemlji...
- Rakhil
Obojica ste u pravu, ali niste
Tacnije, ne pricamo bas o istome. Ja sam se nastavio na Gagijevo da bi naplata poreza u potrosnji namakla za plate i penzije, sto nema teorije. Em sto nijedna zemlja na svetu nema 100% naplatu svega, em sto kad napravis mehanizam naplate koji ubija kako radi, ljudi reaguju prosto tako sto prekinu da rade - porezi se mogu uterivati, ali samo ako su razumni, a nasi porezi (pod taj izraz cu ovde pezorativno ukljuciti SVA davanja drzavi) su sve sem razumni.
Slazem se sa ovim potpuno - placam sve uredno na vreme i osecam se kao magarac, konstantnofq400 napisao:Poenta je da onaj ko plaća sve uredno i na vreme jedino što ima od toga jeste da se oseća kao magarac
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ne znam za vas ali meni ove i ovakve teme ne prijaju na forumu o automobilima.
I svakako ste u pravu da ako mi ne prijaju ne moram ni da ih čitam ili učestvujem u njima.
I svakako ste u pravu da ako mi ne prijaju ne moram ni da ih čitam ili učestvujem u njima.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Meni ovo nije "forum o automobilima", meni je ovo samo "forum".
Kada kazem "forum", mislim na ovaj jer niti na bilo kojem drugom ne ucestvujem. Kada bismo pricali samo o automobilima, dobili bismo jedan sterilan forum na kojem bi u kratkom roku ostalo svega par aktivnih clanova.
Kada kazem "forum", mislim na ovaj jer niti na bilo kojem drugom ne ucestvujem. Kada bismo pricali samo o automobilima, dobili bismo jedan sterilan forum na kojem bi u kratkom roku ostalo svega par aktivnih clanova.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Rakhil
Ako raspravljamo o zimskim gumama leti, prvoj pomoci, korupciji u policiji i ostalom vezanom za saobracaj, mozemo malo da se dotaknemo i nekih zajebanijih tema, nije na izmet 
Tex je u ozbiljnoj kampanji.

Apsolutno tačno.Texonja napisao:Meni ovo nije "forum o automobilima", meni je ovo samo "forum".
- Rakhil
Predlazem da maznemo ovaj slogan za kampanju:

Rakhil napisao: Slazem se sa ovim potpuno - placam sve uredno na vreme i osecam se kao magarac, konstantno
mozda nije do toga?
Hm, tema za razmišljanje. 
- Rakhil
Nexte, sto se ne drogiras ko sva normalna deca?