Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Brisači

Post od Bax »

Meni su ti Mitoyoyo bili bacene pare, posle par meseci linije i tako dalje, sad je na tom auto Bosch aero EKO, pa videcemo....
Uglavnom uzmem Valeo u Kit komercu, i rade solidno neko vreme i jeftini su, pa posle novi set istih.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam ih koristio na Astri G i za te pare odrade sezonu. Sada na J koristim Bosch i ne vidim neku vecu razliku u kvalitetu. Izguraju celu godinu i to je to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Upoređivanje koliko su nekome trajali brisači je kao da se upoređuje potrošnja u gradu.

Nemaju svi iste kriterijume što se tiče "kada su oni za zamenu", niti svi vozimo u istim uslovima, niti prelazimo isto kilometara godišnje, niti ih svi koristimo podjednako često.

Možda je najbolje da se porede kada su novi, tu mogu da se vide najbitnije stvari.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Meni su na bmwu fabrički, znaci 8+ godina stari i od skoro sam primetio da mrljaju dok se malo ne zagreju, što će reći mogli bi da se zamene. Sećam se da sam za e60 uzeo bosch oem zamenu i da nisu radili kao fabrički i sad se dvoumim da li da opet uzimam bosch ili da dam 3x više za fabričke koji su takođe bosch ali sa boljom kontrolom kvaliteta i verovatno boljim zamesom gume.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Trazio Bosch pre par godina, nisu imali i kupim Valeo. Par 3000din tada bio. Tri godine brisu perfektno, nebitni uslovi.
Sad za drugi auto isto hteo da uzmem Valeo (boach nisam hteo jer su poceli fushare), medjutim nema par u kompletu za moj auto, a pojedinacno nema jedna dimenzija.
Uzmem BEAR brisace, oba oko 1500 dinara, neka nasa firma ih zastupa, al su kinezi. Za sad su ok. Vodecu na duze staze kako ce de pokazati.
Zanimljivo je da kopca koja ide na nosac brisaca ima quickrelease, pa brisac jednim klikom moze da se skine i odvoji od kopce . Dobro je posluzilo kad je padala ledena kisa , bukvalno skinem brisace u sekundi i ubacim u auto.Slika

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

edit: zapravo je valeo prva ugradnja na bmwu ako je verovati internetu tako da sam naručio sa brisaci.rs za 3k dinara pa šta bude.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Ja sam u novembru uzeo za Sportidža prvi put Aerotwin da probam.
Kratko je vreme, ali za sad imam utisak da su bolji od originala :)
Preživeli i onaj sneg i santu leda preko šoferke, bukv prva liga.
Uzeo komplet za prednju šoferku u jednom pakovanju, bilo oko 3.200 čini mi se.

A što se tiče Boša i proizvodnje u Srbiji, kvaliteta i sl:

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

A što se tiče BOSCHA u Srbiji, pogledajte dekleraciju na pakovanju brisaca. Videcete da je zemlja porekla,izmedju ostalog, i Kina, Belgija
...
A sto se tice proizvodnje istih u Srbiji, to je posebna prica. Poznavajuci sta se i kako radi tamo poslednjih godinu dana, ovo kako su bosch predstavili u SATu je jedna lepa placena bajka.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Odgovori