kako vas dvojica niste dobili rezervne gume (makar copavce)? ja sam narucio auto i kad sam pitao za rezervni tocak lik mi je rekao da cu dobiti copavca kao standardnu opremu (sto je po meni ok)...
koliki vam je bio rok isporuke za auto? Jaka, da li je i tvoj auto u LX paketu opreme, koji motor si uzeo?
Uh, pa nije moj, ja se civica ne bih tako lako i skoro odrekao hvala u svakom slučaju.
Auto je kupio brat, a oprema je lx dynamic. Rok isporuke je bio odmah, sa stanja.
Sad sam proverio, nema rez točka u specifikaciji opreme, samo repair kit.
Pomozite mi, da ne pogrešim negde:
Kia i Hyundai imaju isti navoj na zavrtnjima tj sigurnosni šrafovi od Hyundaija odgovaraju za Kia ceed (12x1,50 ?) i generalno, točkovi sa i30 i ceed su istih dimenzija?
Dimenzije točkova su 6J R16 ET51, centralna rupa 67,1 mm?
Po meni, beli sa alu felnama i srebrnim nosačima na krovu je sasvim ok.
Kupljeni i montirani hyundai sigurnosni šrafovi, traži se ćopavac, novi i30 su fabrički opremljeni sa 125 80 D15 95m. Inače, gledao sam danas novi i30sw, kia ceed sw je u estetskom smislu daleko lepši auto.
Isti, a lepši
I meni je Ceed lepši. Bio je i sa prvom generacijom, nastavio u istom stilu i sa drugom. Lep je ovaj beli, a pogotovo ja volim SW verzije, meni se baš sviđa.
Danas sam probao 1.4,dynamic paket.Prvo sve pohvale na racun sedista,izolacije,preglednosti,instrumentacije a posebno me je iznenadilao tiho ogibljenje i odlicna upravljivost.Auto je skoro besuman pri 120 km/h.Mogu reci da je u poredjenju sa 1.2 TSI G7 u baznom paketu ovo vrlo ozbiljan rival.
Sta mi je zasmetalo pomalo tanak obruc upravljaca ali u celosti auto je vise nego ODLICAN.Tih 100 ks sa oreciznim menjacem zapanjujuce lepo ide.
Ja sam opet u nekom filmu da bi menjao auto...
Dilema je 500 l 1.6 mjet bicolore,Ceed dynamic SW crdi 128 ks i I30 sw crdi.
Trenutno je ceed svetlosnim godinama ispred 500 l ali sta kvari srcu jeste kamata koja je 2000 eur za 5 god.
Par stvari koje mislim da su mogli bolje:
- plasticne unutrasnje rucice vrata krckaju kada se upeku, vidim na hrvatskim forumima da imaju isti problem. Auto u salonu je hladan i ne primeti se. Isto je i sa plastikom na oblozi vrata, gde su prekidaci za stakla.
- Nakon 2500 km tabla ume da krcne tu i tamo, ipak nije utegnut ka nemac.
- gepek je dugacak ali plitak u odnosu na hatchback, jer ima duplo dno koje meni nista ne znaci, ali bar moze zbog toga da se izbaci i stavi tocak punih dimenzija. Copavac sa Hyu i na njemu i Ceedu ima manji precnik i auto je nagnut. Ako i30 nema duplo dno, garant ima dublji prtljaznik. Ovo je kriticno kod mene jer mi knap staju u visinu kisobran kolica, koja su u puntu dblje ispod vrha.
Ostalo je super za te novce, mada sada Octavia i 500l Living mozda predstavljaju dobru kupovinu za slican novac.
Drago mi je da ti se auto svidjeo a sto se tice motorizacije imamo slicne zakljucke. Ok, ne treba ocekivati top gun auto sa motorom od 1400 ccm i 100 ks ali auto je sa tom motorizacijom daleko od "preslabog motora"...
Ljudi zaboravljaju da je prije samo 15 godina A8 prodavan sa 2.5 tdi motorom i 150ks a nama je danas malo 100ks u C segmentu. Ovakve stavove citam svuda, ne samo u komentarima za Kiu nego se to odnosi na vozace svih marki sem dijela VW fanova (ali oni su obicno malo vise subjektivni od drugih)...
Mislite li da je realno da ocekujem da mi 1.4 benzinac u gradu (NS) trosi cca 8.5-9 litara ili sam previse optimistican?
pa koliko tebi trosi u gradu a koliko na otvorenom (ako imas 1.4)?
ne znam kad bi ga vozio, zavisi koliko bi promijenio zivotne navike jer sam ovdje 5 godinu uglavnom bez auta a i tek sam poceo da radim tako da sam i tu promjenu upravo prezivjeo
meni se auto na relativno kratkoj probnoj voznji (mislim nije to bio krug oko salona ali ipak 10-ak kilometara nije dovoljno da osjetis auto u pravom smislu) cinio bas fino podesenim za voznju, kakvi su tvoji utisci? ima li jos nekih stvari koji te nerviraju, znas li mozda cijene servisa (meni su ispricali bajku o cijeni prvog servisa od 13500 rsd)?