Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Koji je Vas sledeci auto? [realne varijante]

Post od crni »

realano, fiat panda...nova, naravno
manje realno, ali nikad ne reci nikad, ford kuga...polovna, naravno
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Evo šta bi meni bilo privlačno kod rentacara. Jedan gradski auto mi je obavezan, te svakodnevne potrebe ne može da mi zameni ni rental ni taksi. Ali zato drugi auto... Uzeo sam CRV kao najbolji allrounder za moje potrebe i u tom budžetu. Ali kao i svaki allrounder, ne briljira ni u jednoj ulozi. Leti bi za par vikenda uzeo kabrio zezanja radi. Za jedan ili dva odlaska na planinu ima i boljih 4x4 pogona od Hondinog. Za produženi vikend do Beča ili Italije bi limuzina bila bolja, a kad krenem na more možda karavan. Kad krenem u CG najviše bi mi odgovarao neki minivan sa 7-8 sedišta jer tamo uvek vozimo još nekog sa nama. A za par vikenda u proleće ili jesen neki HH za malo adrenalina.

Rentiranje bi bio idealan izbor da je procedura laganica, bez cimanja, da mi je iza ćoška, da uvek imaju auto koji mi odgovara i da je taj auto sa ok opremom i motorizacijom, da mogu da izlazim iz zemlje bez cimanja i da auto nije izakan i da ne moram da razmišljam da li će da me ostavi negde na putu. Ili da li će da me smaraju posle ako mi neko ogrebe auto na parkingu. To bi imalo smisla i da je ukupna cifra veća nego što me košta vlasništvo auta. Ali nešto ne verujem da su sve ove stavke sa spiska realne.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

nidza napisao:Zašto volan na desnoj strani?
Kupio stan na Kipru pa hoću da imam i auto tu kad dolazim da ne uzimam rent a car, jeftinije je dosta uzeti neki auto.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zasto se tamo uopste vozi levom stranom?
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Bio pod Engleskom šapom u prošlosti.
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Moj plan je za neke 2 godine da se Clio zameni Fiatom 500L 1.6 multijet. Kasnije, za još recimo godinu dana, Punta bih zamenio, recimo novom Fiat Pandom, multijet.
Ako budu finansije dozvolile.
Naravno, ko zna šta će tad biti još u ponudi, po kojim cenama i uslovima plaćanja...
Kao moguća varijanta, umesto 500L, tu je i Škoda Octavia karavan.

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

grujicd napisao:Evo šta bi meni bilo privlačno kod rentacara. Jedan gradski auto mi je obavezan, te svakodnevne potrebe ne može da mi zameni ni rental ni taksi. Ali zato drugi auto... Uzeo sam CRV kao najbolji allrounder za moje potrebe i u tom budžetu. Ali kao i svaki allrounder, ne briljira ni u jednoj ulozi. Leti bi za par vikenda uzeo kabrio zezanja radi. Za jedan ili dva odlaska na planinu ima i boljih 4x4 pogona od Hondinog. Za produženi vikend do Beča ili Italije bi limuzina bila bolja, a kad krenem na more možda karavan. Kad krenem u CG najviše bi mi odgovarao neki minivan sa 7-8 sedišta jer tamo uvek vozimo još nekog sa nama. A za par vikenda u proleće ili jesen neki HH za malo adrenalina.

Rentiranje bi bio idealan izbor da je procedura laganica, bez cimanja, da mi je iza ćoška, da uvek imaju auto koji mi odgovara i da je taj auto sa ok opremom i motorizacijom, da mogu da izlazim iz zemlje bez cimanja i da auto nije izakan i da ne moram da razmišljam da li će da me ostavi negde na putu. Ili da li će da me smaraju posle ako mi neko ogrebe auto na parkingu. To bi imalo smisla i da je ukupna cifra veća nego što me košta vlasništvo auta. Ali nešto ne verujem da su sve ove stavke sa spiska realne.
ne traži leba preko pogače, sve to već imaš
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

srdjanyo napisao:Bio pod Engleskom šapom u prošlosti.
Imaju englezi i dalje ovde (na Kipru sam) svoju teritoriju.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

crni napisao:
grujicd napisao:Evo šta bi meni bilo privlačno kod rentacara. Jedan gradski auto mi je obavezan, te svakodnevne potrebe ne može da mi zameni ni rental ni taksi. Ali zato drugi auto... Uzeo sam CRV kao najbolji allrounder za moje potrebe i u tom budžetu. Ali kao i svaki allrounder, ne briljira ni u jednoj ulozi. Leti bi za par vikenda uzeo kabrio zezanja radi. Za jedan ili dva odlaska na planinu ima i boljih 4x4 pogona od Hondinog. Za produženi vikend do Beča ili Italije bi limuzina bila bolja, a kad krenem na more možda karavan. Kad krenem u CG najviše bi mi odgovarao neki minivan sa 7-8 sedišta jer tamo uvek vozimo još nekog sa nama. A za par vikenda u proleće ili jesen neki HH za malo adrenalina.

ne traži leba preko pogače, sve to već imaš
Uvek treba biti zahvalan na onome sto imas, ali u isto vreme i teziti ka boljem.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Xepoj87 napisao: Uvek treba biti zahvalan na onome sto imas, ali u isto vreme i teziti ka boljem.
Apsolutno se slazem sa ovim! :doubleup:

Ne razumem ljude koji zivot podredjuju stednji samo zarad stednje. Ako ta stednja nema neki visi cilj (skolovanje dece, obezbedjivanje nekih krucijalnih zivotnih pitanja poput krova nad glavom, poslovni projekti...) onda ona gubi smisao sa moje tacke gledista.
Medjutim ima ljudi koji lepo zaradjuju ali jednostavno su odabrali da zive skromno, da vode racuna o svemu, da iako imaju mogucnosti i zelju za necim jednostavno se ne upustaju u nepotrebne troskove posto se takvo trosenje kosi sa njihovom ekonomskom filozofijom. Meni je to neshvatljivo ali boze moj, svako zivi svoj zivot kako misli da je najispravnije i sve dok me ne ugrozava neka zivi ko kako hoce.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Neki ljudi vide u životu nešto više od materijalnog. Slažem se da je ispravno težiti boljem, ali insistiranje na boljem materijalnom je ozbiljna bolest današnjeg sveta.

Kola jesu materijalna stvar, ali ne trebaju biti bitan deo finansijske konstrukcije u životu. Kod nas je takva materijalna situacija da kola zapravo to jesu.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Naravno da zivot ne treba podrediti materijalnim stvarima i da su najvaznije stvari u zivotu svake normalne osobe ustvari one koje nisu vezane za nista materijalno.

Medjutim, zivimo u takvom sistemu da su materijalna dobro bukvalno postala jedan do bitnijih cinilaca srece, a primera je koliko hoces.

Sa moje tacke gledista, svako treba sebi i svojoj porodici da pruzi komoditet u skladu sa svojim mogucnostima. A nije dobro ici u nikakvu krajnost koja nije u skladu sa ekonomskim statusom.
Pa tako mi je nerazumljivo da neko "lepo" zaradjuje a npr. porodicu salje na more u najjeftinije aranzmane, ne zeli da ulozi u kucu, vozi stari auto... ima mogucnosti da priusti visi standard svojoj porodici a to ne zeli iskljucivo zbog stednje bez cilja. Sve bi bilo OK da sve to radi da mi im omogucio nesto prioritetno, ali ako to postaje stil zivota, onda mi je to neshvatljivo.
Isto tako mi je neshvatljivo kada ljudi trose ogroman novac na kupovinu automobila a nisu resili neka osnovna zivotna pitanja ili moraju da grcaju u lizingu da bi vozili odredjeni auto koji jednostavno nije u skladu sa njihovim mogucnostima.
Jednostavno treba imati meru i sve raditi skladno.

Ali isto tako mi uopste ne smeta kad milioneri kupuju po 10 automobila, piju sampanjce od 10.000e, kupuju satove od 100.000e....... Ako njima to predstavlja zadovoljstvo a pritom imaju mogucnosti za takve troskove, pa zasto da ne?
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Meni je ubedljivo najgore to sto u Srbiji ima toliko ljudi sa kapitalom od XX miliona evra, a nisu putovali dalje od Crne Gore.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Joj ljudi aj da ne smaramo vise, previse se forum pretvorio u filozofiju i sve i svasta. Dajte svoje ideje.
Evo ja sada mastam:
M5
Cayenne GTS
Macan Turbo (ako mogu da stanem)
X5 M50D

Sve planiram da ih probam.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ako hoces u zvuku da uzivas tu je gts za klasu ispred m5 i turba, kada otvori leptire u sport modu grmi da mu amg pozavidi :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori