Honda CR-V, izgleda da trenutno nemaju dizela u ponudi, samo 2.0 i-VTEC... Kao "očekuje se i-DTEC"... Ispada...
Koji SUV za 20-25.000?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Koji SUV za 20-25.000?
Izgleda da će biti KIA, još samo da se nekako "svari" ime i taj znak na masci...
A to nije baš ni lako posle Audi-ja A3 2.0 TDi, "raketle" na točkovima... 
Honda CR-V, izgleda da trenutno nemaju dizela u ponudi, samo 2.0 i-VTEC... Kao "očekuje se i-DTEC"... Ispada...
gledaj ako mozes da izvuces u toj ceni 2.0 crdi. Normalno, parking senzore i kameru za voznju u rikverc. Jer u osnovnoj ponudi kamere, displej je kod onog stitnika za sunce. Tek sa navigacijom dobijas prikaz slike na istoj. Video sam raspored sedista zadnje klupe je 40:20:40 sto je standard. Materijali izrade su odlicni za moj ukus (doduse, to je bio visi paket opreme).
Ako si se odlucio za kiu, probaj test vozilo sa istim motorom, normalno
i po mogucstvu sa slicnim/istim paketom opreme.
Da se ne iznenadis za kasnije.
Ako si se odlucio za kiu, probaj test vozilo sa istim motorom, normalno
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Koji SUV za 20-25.000?
Limizina bi ti bolje radila posao od SUV-a za potrebe koje si opisao. Na autoputu se najviše vidi razlika, jer će SUV sigurno trošiti par litara više od limuzine sa istim motorom, zbog mnogo lošije aerodinamike. Biće i bučniji. Takodje će biti osetljiviji na bočni vetar i preticanje kamiona, u krivinama će se više naginjati a na neravninama više ljuljati i poskakovati. I sedeće se manje zavaljeno. A i gepek može da bude veći kod limuzine, naročito ako se uzme verzija sa 5 vrata.Saša napisao: Alternativa je da se zaboravi na SUV i uzme nešto poput Mazde 6 ili Toyote Avensis. Manje poželjna varijanta...![]()
A da oni tebi kupe mog BMW-a? 
Ionako cu da ga menjam za (najverovatnije) Mazdu CX-5.

Ionako cu da ga menjam za (najverovatnije) Mazdu CX-5.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Sve znam, sve to stoji, ali SUV je lepši...grujicd napisao:Limizina bi ti bolje radila posao od SUV-a za potrebe koje si opisao. Na autoputu se najviše vidi razlika, jer će SUV sigurno trošiti par litara više od limuzine sa istim motorom, zbog mnogo lošije aerodinamike. Biće i bučniji. Takodje će biti osetljiviji na bočni vetar i preticanje kamiona, u krivinama će se više naginjati a na neravninama više ljuljati i poskakovati. I sedeće se manje zavaljeno. A i gepek može da bude veći kod limuzine, naročito ako se uzme verzija sa 5 vrata.Saša napisao: Alternativa je da se zaboravi na SUV i uzme nešto poput Mazde 6 ili Toyote Avensis. Manje poželjna varijanta...![]()
Kada sam otvorio gepek od Mazde 6 - pao sam na dupe koliki je...
Teško...Texonja napisao:A da oni tebi kupe mog BMW-a?
"Će probamo", ali mislim da će na kraju ipak ići 1.7 - da bi mogao ići i neki malo bolji paket opreme, plus biće verovatno varijanta sa kamerom/prikazom u retrovizoru (da se sve uklopi u cenu), pa onda eventualno jednog dana naknadna ugradnja navigacije (kažu da može, mada sam malo sumnjičav po tom pitanju)...sebekkg napisao:gledaj ako mozes da izvuces u toj ceni 2.0 crdi. Normalno, parking senzore i kameru za voznju u rikverc. Jer u osnovnoj ponudi kamere, displej je kod onog stitnika za sunce. Tek sa navigacijom dobijas prikaz slike na istoj. Video sam raspored sedista zadnje klupe je 40:20:40 sto je standard. Materijali izrade su odlicni za moj ukus (doduse, to je bio visi paket opreme).
Ako si se odlucio za kiu, probaj test vozilo sa istim motorom, normalnoi po mogucstvu sa slicnim/istim paketom opreme.
А што су запели за чађавца, пардон - дизелаша ?!?!?
Папир и оловка па рачунајте. Разлика у цени, потрошња,цена горива-исплативост?!?!
На неким моделима је потребно и до 70к км да се тек дође на позитивну нулу па да тек онда дизелаш почне
да "зарађује". А одржавање дизелаша је увек било скупље од бензинца.
Папир и оловка па рачунајте. Разлика у цени, потрошња,цена горива-исплативост?!?!
На неким моделима је потребно и до 70к км да се тек дође на позитивну нулу па да тек онда дизелаш почне
да "зарађује". А одржавање дизелаша је увек било скупље од бензинца.
- Saša
Zbog manje potrošnje, valjda, ili navika... 70.000? Ovaj autić će toliko verovatno da nabije za godinu ili nešto malo više. Benzinac uvek više srče, pogotovo na 200 km/h...
Ups, ma ne vozimo mi toliko, ne, ne.. Greška...
No, ovaj SUV sada i ne može da ide toliko, bar ne ova klasa, no dizel se itekako isplati na velike kilometraže... 
Poslednja izmena od Saša u 24 Mar 2012, 21:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Isto sam to pomislio i uzeo papir i olovku oko racunanja za CX-5... Vise se isplati dizel, jer je cinjenica da znatno manje trosi. Godisnje da predjes 20.000 km, isplati se dizel, a kamoli 50.000 koliko je Sasa naveo da ce prelaziti.
Cak i da je jednaka cena, ja bih pre uzeo dizela zbog obrtnog momenta. Ko voli kulturniji zvuk motora a nije mu bitan Nm, tom je bolji benzinac. Stvar afiniteta.
Cak i da je jednaka cena, ja bih pre uzeo dizela zbog obrtnog momenta. Ko voli kulturniji zvuk motora a nije mu bitan Nm, tom je bolji benzinac. Stvar afiniteta.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Qashqai 1.6 dci, 130KS, 320 Nm. Milina.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Duster
Ne brineš o ceni, potrošnji, terenskim sposobnostima. Znaš šta si platio i šta možeš da očekuješ.
Ne brineš o ceni, potrošnji, terenskim sposobnostima. Znaš šta si platio i šta možeš da očekuješ.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Niva.
Nećeš brinuti o potrošnji jer će te mučiti korozija.
Nećeš brinuti o potrošnji jer će te mučiti korozija.
Da li ste probali vas četvorica da sednete u tu Kiu? Ja nemam utisak da unutra ima mesta za konforan put četvorice odraslih muškaraca.
I ja mislim da je limuzina ili još bolje karavan mnogo bolji izbor za vozilo kome je prvenstvena namena autoput i to u velikim kilomentražama. Možda nije toliko atraktivno ali je sigurno prostranije i udobnije.
I ja mislim da je limuzina ili još bolje karavan mnogo bolji izbor za vozilo kome je prvenstvena namena autoput i to u velikim kilomentražama. Možda nije toliko atraktivno ali je sigurno prostranije i udobnije.
- Saša
Nismo. Al' evo sada nekako stanemo svi u A2. Nismo mnogo krupni, a i jedna je devojka...
Ma, znam i ja da je limuzina bolja u tu svrhu, al' zapeli da bude baš SUV...
Ma, znam i ja da je limuzina bolja u tu svrhu, al' zapeli da bude baš SUV...
Koji SUV za 20-25.000?
Od navedenih samo qq mada ja ne bi uzeo ni jedan od njih nego Mazdu 6 i sl.