Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Ne brže od života!

Post od pedja »

Juče, na Gazeli, lik vozi neki tricikl, tj neko veliko čudo, sa dva točka napred, sa osovinom/razmakom točkova kao na manjem automobilu.

E, sa tim se ponaša kao da je na klasičnom motoru, krivuda između automobila, ubacuje se, ljudi beže od njega. Kacigu ima, ali zato vozi u majici ...

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Reseno je to i sada ali nema ko da se bavi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
zarekg
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2024, 22:02

Post od zarekg »

noob napisao: 02 Nov 2025, 07:02 U BG je veliki problem buka motora, stavljaju neke auspuhe da i oni sami ne znam kako ne ogluve, pa kad prođe to negde noću sve probudi u celom kraju. Ako to ne reše novim zakonom biće veselo i belaja.
I sada je to rešeno zakonom, propisana je maksimalna buka koju vozilo sme da proizvodi i to se kontroliše na tehničkom pregledu. Dalje vam je sve jasno kako se prolazi tehnički.

Kada bi policija počela takve da zaustavlja i šalje na vanredni tehnički to bi se brzo rešilo. Samo njih nema dovoljno ni za mnogo bitnije stvari.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Trebalo bi na licu mesta da imaju nešto za merenje buke. Ali i da, treba da šalju na vanredni tehnički.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Imas i klapne, pa moze da zatvori kad dodje na tehnicki. Moglo je to na dugme da se napravi
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

Jeste problem, ali budimo realni, ovo je u svim zemljama, ne samo u Srbiji. Prosto nigde nije prioritet. I u Nemackoj i u Norveskoj veliki broj automobila prolazi tehnicki sa raznim ilegalnim modifikacijama.
Moj Subaru BRZ je prosao tehnicki sa promenjenom izduvnom granom koja je daleko glasnija od fabrike, i pritom nema katalizator. Meni je unutra smetalo koliko glasno moze da bude, spolja tek haos.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

DukeNS napisao:Slika

Meni je ovo nesreća koja čeka da se dogodi. Ne znam kako je u drugim gradovima, ali u Novom Sadu klinaca na ovim el. skuterčićima ima na tone. Apsurd je da ne moraju ni kacige da nose. Voze kao muve bez glave po kolovozu, da sam se zapitao kako još niko nije stradao. A zakon će ih primetiti tek kad se nešto tragično dogodi.
Delim mišljenje.
Nova Detelinara je puna ovih "nit baba, ni deda" vozila. A voze ih tinejdžeri koji bi trebalo da se kreću, pešače i druže.
A "preventiva" će uslediti kad se formiraju radne grupe i ostale bezvezne stvari koji nikada nijedan problem rešile nisu.
Sinoć šetam psa i komšinica sa psom prelazi preko bici staze i eto ti 2 klipana na tom "vozilu", par centimetara je falilo da zgaze psa. Bez svetala, bez sirene, naravno da bi duže trajala baterija

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

noob napisao: 02 Nov 2025, 07:02
DukeNS napisao: 29 Okt 2025, 10:31 Slika

Meni je ovo nesreća koja čeka da se dogodi. Ne znam kako je u drugim gradovima, ali u Novom Sadu klinaca na ovim el. skuterčićima ima na tone. Apsurd je da ne moraju ni kacige da nose. Voze kao muve bez glave po kolovozu, da sam se zapitao kako još niko nije stradao. A zakon će ih primetiti tek kad se nešto tragično dogodi.
Teško ćeš u BG da vidiš nekog na skuteru bez kacige, jure i kažnjavaju.
U BG je veliki problem buka motora, stavljaju neke auspuhe da i oni sami ne znam kako ne ogluve, pa kad prođe to negde noću sve probudi u celom kraju. Ako to ne reše novim zakonom biće veselo i belaja.

Nema za čega da ih kazne kad za ovo čudo zakonom nije propisana kaciga.
Odgovori