Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Re: Grčka

Post od pedja »

Za Kipar nema EESa, za sada?

TapaT

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Noćas uđoh u Srb na Batrovce i trake su odvojili baš onako kako bi i trebalo za smanjenje gužve, bez obzira na pasoš, samo EES i nonEES, bilo bi fino kad bi to tako i ostalo u praksi.

Имам једно потпитање...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Bas tako pise EES i noEES? Pa to je 10 puta vise zbunjujuce. TO je kao nista da nisu uradili.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Koji deo ti je zbunjujuć? Meni ovo baš izbegava konfuziju onih koji imaju dugotrajne vize i ne podležu EES, a nisu državljani EU. Bez ovoga oni bi formalno trebali da idu na ALL ulaz, a suštinski na EU. Za nas ostale je bilo jasno i pre i sada.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Meni licno nijedan deo nije zbunjujuc, ali ljudi nisu razumeli EUPASS i ALLPASS linije sto vristi koliko je jasno i nedvosmisleno. EES i nonEES je konfuzija jer ljudi prvo ne znaju ko podleze ko ne podleze EES sistemu kontrole, sta se desi kada je vecina putnika u vozilu nonEES a jedan jeste i sl. A da ne pominjemo to sta vecina nema pojma sta je EES uopste.
Pocetna premisa da "ljudi znaju i razumeju" je pogresna. Vecina ljudi je operisana od bilo kakvog razmisljanja, planiranja i provere pre nego sto se krene negde. Moras da budes nedvosmislen i jako precizan a ovakav nacin obelezavanja nije. Meni ovo ne deluje tako.
Uzmi pitaj nekog ko nije putovao do sada gde bi trebao u koju liniju da ode. Iznenadili bi te odgovori.
Odgovori