Formula 1 - Sezona 2012
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Formula 1 - Sezona 2012
Sve to stoji, ali on je "klinja", a Hamilton (valjda) ima dovoljno iskustva da zna sta moze da ocekuje od kog vozaca.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nije to neko opravdanje, Maldonado je godinama pre F1 vozio i GP2 koja je prakticno ulaznica za F1, ovo su jednostavno neke fundamentalne stvari, a ovo mu se ne desava prvi put, desilo se i u Australiji i jos nekoliko puta. Umesto da je odneo 15 poena, nije odneo nista. Ovo su kardinalne greske za vozaca F1, a napravio ih je nekoliko. Kao navijac Williamsa ovo mi se uopste ne svidja, kao ni nastupi Senne.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kaznili su Maldonada sa 20 sekundi, tako da je 12 umesto 10, a mogo je ....
Williams’ Pastor Maldonado has had 20 seconds added to his race time by the European Grand Prix stewards after colliding with McLaren’s Lewis Hamilton on the penultimate lap in Valencia. As a result of the penalty, Maldonado drops from 10th to 12th in the final classification.
The Venezuelan was penalised for ‘failing to rejoin the track in a safe manner’ after he ran off the circuit while attempting to pass Hamilton for third place. Their subsequent coming together put the Briton into the wall and out of the race.
Maldonado’s penalty promotes team mate Bruno Senna to 10th in the race results, handing the Brazilian a championship point, while Toro Rosso’s Daniel Ricciardo moves up from 12th to 11th.
Williams’ Pastor Maldonado has had 20 seconds added to his race time by the European Grand Prix stewards after colliding with McLaren’s Lewis Hamilton on the penultimate lap in Valencia. As a result of the penalty, Maldonado drops from 10th to 12th in the final classification.
The Venezuelan was penalised for ‘failing to rejoin the track in a safe manner’ after he ran off the circuit while attempting to pass Hamilton for third place. Their subsequent coming together put the Briton into the wall and out of the race.
Maldonado’s penalty promotes team mate Bruno Senna to 10th in the race results, handing the Brazilian a championship point, while Toro Rosso’s Daniel Ricciardo moves up from 12th to 11th.
537, RTLjocas napisao:Ko koristi Telekomov IPTV može da prati na Alternativna TV (ATV), na 506. kanalu,prenos iz Valensije
Maldonada neću da komentarišem, koliko god sam ga gotivio pod izgovorom "nov je", toliko bih mu sad
Ali svidelo mi se ono Alonsovo 11=>1. Ni na kraj pameti i na početku on nije bio kao pobednik, još jednom, svaka čast!
Имам једно потпитање...
A koji je razlog napuštanja staze?dragvorl napisao:Jedino sto ko napusti stazu mora da se ukljuci oprezno, sto Maldonado nije uradio.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Fizika.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Možda kod tebe, al vidi ovako, postoji jedno pravilo ponašanja a ono kaže da bolid koji je sporiji mora da napravi nesmetan prolazak bržeg, naročito ukoliko se to dešava gde to nije bezbedno znači putanju kojom može ne smetano da ga prođe i izmišljeno je samo zato da se ne bi izguravali po krivinama i ulupavali o zidove, a baš to je Hamilton uradio, izgurao ga sa staze. Obzirom da ovog malog savršeno zabole ko je to, Hamilton,Alonso ili neko treći, logično da ga je pod udarom adrenalina klepio. Identičnu situaciju je imao i Alonso u Montrealu pa nikog nije drkao po stazi baš iz razloga da ga neko ne bi oduvao, a i kad se pogleda sama kazna koja je praktično mizerna jasno je da ni tamo te sudije koje imaju više sati na trkama nego mi spavanja procenili da je uzročnik problema Hamilton a ovog klepili sa 20 sek. da tako nešto ne postane pravilo
Gde si pročitao to pravilo da sporiji mora pustiti neometan prolazak bržem? 
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
I mene to interesuje.
Naravno da i Hamilton ima tu udela, ali uraditi onako nešto je nedopustivo jer je direktno ugrozio drugog vozača. Pritom je svestan da bi ga obišao pola kruga kasnije, samo da je malo sačekao.
Naravno da i Hamilton ima tu udela, ali uraditi onako nešto je nedopustivo jer je direktno ugrozio drugog vozača. Pritom je svestan da bi ga obišao pola kruga kasnije, samo da je malo sačekao.
Posetite www.garaza.rs !
Nije to pisano pravilo, ti smes da branis poziciju, ali ako je on vec presao pola Hamiltonovog bolida ovaj je trebao da se pomeri. Ne mozes ni poziciju da branis po svaku cenu. Nisam gledao trku, ali koliko se secam tog detalja, bili su u levoj krivini, mali je imao unutrasnju putanju i negde na pola je nabo Hamiltonov bolid i bacio ga sa staze.
Inace, ne simpatisem Hamiltona uopste, ali mislim da su obojica krivi... To se desava u trci, sta sad...
Bitno da je Ferrari pobedio
Inace, ne simpatisem Hamiltona uopste, ali mislim da su obojica krivi... To se desava u trci, sta sad...
Bitno da je Ferrari pobedio
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nije bio na pola, u tome i jeste fora. Da je bio na pola pa da kažeš. Jbga, Hamilton je bio svestan da će izgubiti poziciju, ali nije želeo da je prepusti tek tako. Borio se da je zadrži koliko je mogao. Pa svako bi se borio znajući da mu svaki bod znači u generalnom plasmanu.
Posetite www.garaza.rs !
http://www.youtube.com/watch?v=_ezFfRTsU10
hm... Pogledaj krivinu ranije...
Bili su rame uz rame, onda je Maldonado izgubio pola duzine auta jer je imao spoljnu putanju, i u ovoj krivini bi opet bili rame uz rame da M nije pobegao bolid i zvekno Hamiltona...
Da je to bio tako tezak prekrsaj, dobio bi on mnogo vise od tih 20 sekundi...
hm... Pogledaj krivinu ranije...
Bili su rame uz rame, onda je Maldonado izgubio pola duzine auta jer je imao spoljnu putanju, i u ovoj krivini bi opet bili rame uz rame da M nije pobegao bolid i zvekno Hamiltona...
Da je to bio tako tezak prekrsaj, dobio bi on mnogo vise od tih 20 sekundi...
Da nešto razgraničimo, ovo nije građenje ovo je izguravanje.
Nesmetan prolazak ne znači da treba da mu se skloni s puta nego da mora da mu ostavi put npr. širine bolida.
Nisam ga pročitao, gledao sam Šumija mlađeg na RTL-u kad je komentarisao za njih 2005-6, rekao i je i kad i zašto je uvedeno al ko će se toga setiti
I Kultard je jednom isto to komentarisao da su počeli da ga se pridržavaju kad ga Šumi negde otresao
Naravno da su obojica krivi, pa da je samo jedan kriv ne bi mu dali 20sek. nego bi ga zveknuli po ušima
Ovo je klasičan trkački incident
Nesmetan prolazak ne znači da treba da mu se skloni s puta nego da mora da mu ostavi put npr. širine bolida.
Nisam ga pročitao, gledao sam Šumija mlađeg na RTL-u kad je komentarisao za njih 2005-6, rekao i je i kad i zašto je uvedeno al ko će se toga setiti
I Kultard je jednom isto to komentarisao da su počeli da ga se pridržavaju kad ga Šumi negde otresao
Naravno da su obojica krivi, pa da je samo jedan kriv ne bi mu dali 20sek. nego bi ga zveknuli po ušima
Ovo je klasičan trkački incident
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
U ovom incidentu je Hamilton više kriv...uostpalom ne bi on danas kada se ohladio izjavio ovako nešto već bi bljuvao vatru na klinca koji ga je izbacio.
"Gume su mi bile istrošene i ne znam na kojem bih mjestu završio utrku", komentirao je Hamilton poslije utrke, "i imao sam osjećaj kao da su mi stražnje gume potpuno prazne. Ipak, ne mislim da sam trebao olako propustiti Maldonada, trebate se boriti za svaku poziciju. Ne znam kako se taj incident zapravo dogodio, sve se odvijalo vrlo brzo i sjećam se samo kako sam ušao u zavoj i završio u zidu".
A Maldonado je kažnjen iz predagoških razloga, da malo ohladi krv kad uđe u duel.
"Gume su mi bile istrošene i ne znam na kojem bih mjestu završio utrku", komentirao je Hamilton poslije utrke, "i imao sam osjećaj kao da su mi stražnje gume potpuno prazne. Ipak, ne mislim da sam trebao olako propustiti Maldonada, trebate se boriti za svaku poziciju. Ne znam kako se taj incident zapravo dogodio, sve se odvijalo vrlo brzo i sjećam se samo kako sam ušao u zavoj i završio u zidu".
A Maldonado je kažnjen iz predagoških razloga, da malo ohladi krv kad uđe u duel.