Kojim putem putovati?
Re: Kojim putem putovati?
Kada idem u selo najviše mi odgovara da se isključim u Takovu i posle imam 3 km do kuće.
Od kada je završena pristupna saobraćajnica od GM do autoputa počeo sam ponovo da praktikujem Rudnik i Topolu zbog ekonomskih razloga. Razlika u putarini je oko 900 dinara tamo-nazad.
Od kada je završena pristupna saobraćajnica od GM do autoputa počeo sam ponovo da praktikujem Rudnik i Topolu zbog ekonomskih razloga. Razlika u putarini je oko 900 dinara tamo-nazad.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jesu li i dalje onakve gužve tipa do Stepojevca? Jesu tu naseljena mesta koja vuku dosta lokalnog saobraćaja, ali bi očekivao da se primeti razlika od kad je autoput.
Inače tuda nisam prošao od kad postoji brža alternativa ali sam uvek voleo kad prolazim Lipovičku šumu, to je bio znak da sam krenuo na odmor, pa sad da li je Zlatibor, Tara, Crna Gora... Imam malo i nostalgiju prema putovanju ibarskom, bez racionalnog razloga.
Inače tuda nisam prošao od kad postoji brža alternativa ali sam uvek voleo kad prolazim Lipovičku šumu, to je bio znak da sam krenuo na odmor, pa sad da li je Zlatibor, Tara, Crna Gora... Imam malo i nostalgiju prema putovanju ibarskom, bez racionalnog razloga.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Nisu gužve, dosta je sređeno, ali su ograničenja brzine niža nego nekada.
TapaT
TapaT
Apropo cene putarine do Pozege, povecanje sa 780 na 950 rsd mi je bio "poslednji ekser u sanduk".
Kako cesto putujem kuci (otprilike dvaput mesecno), mene put dizelasom prosecne snage i potrosnje kosta oko 7.000 rsd u oba smera.
Ja nikad ne idem na Pozegu, vec se iskljucim u Pakovracu.
Mislim da je to racionalniji izbor zbog vise stvari:
- Putarina je manja oko 170 rsd.
- Vozi se po ravnom putu, dok se autoputem prvo penje pa spusta, a i sam autoput je pun krivina i uopste nije "sladak" za voznju.
- Ne znam da li je do mene, ali kad god sam isao do Pozege, bili su radovi u tunelima.
- Razlika je 5 minuta, ako i toliko. U petak sam se iskljucio u Pakovracu i bukvalno sam se ukljucio iza coveka koji je nastavio autoputem.
Skoro sam isao ibarskom, i kako rece @pedja sredjeno je i nema guzve, ali je bilo radara. Ogranicenja su mahom 60km/h, a oko Ljiga standardno - puno policije.
Kako cesto putujem kuci (otprilike dvaput mesecno), mene put dizelasom prosecne snage i potrosnje kosta oko 7.000 rsd u oba smera.
Ja nikad ne idem na Pozegu, vec se iskljucim u Pakovracu.
Mislim da je to racionalniji izbor zbog vise stvari:
- Putarina je manja oko 170 rsd.
- Vozi se po ravnom putu, dok se autoputem prvo penje pa spusta, a i sam autoput je pun krivina i uopste nije "sladak" za voznju.
- Ne znam da li je do mene, ali kad god sam isao do Pozege, bili su radovi u tunelima.
- Razlika je 5 minuta, ako i toliko. U petak sam se iskljucio u Pakovracu i bukvalno sam se ukljucio iza coveka koji je nastavio autoputem.
Skoro sam isao ibarskom, i kako rece @pedja sredjeno je i nema guzve, ali je bilo radara. Ogranicenja su mahom 60km/h, a oko Ljiga standardno - puno policije.
Сад му није ништа...
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Sve tacno, s tim sto mislim da razlika nije ni tih 5min, apsolutno isto vremena treba. Ja isto idem dosta cesto na tu stranu i sad vec stalno idem autoputem samo do Pakovrace, bilo da idem iz Kraljeva bilo iz Beograda. Skroz mi je ta deonica bespoentna bar dok ne spoje autoput skroz do Pozege i magistrale, a to nece u dogledno vreme.
Nije do tebe, non stop su neki radovi od kad je otvoreno. To je jos jedan od razloga zasto izbegavam taj deo, ko zna kako su to zbudzili i otvorili prevremeno bez dozvola pa sad krpe.markoue napisao: 30 Mar 2026, 10:22 - Ne znam da li je do mene, ali kad god sam isao do Pozege, bili su radovi u tunelima.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Po meni obojica i jeste i niste u pravu. Sa jedne strane kod Požege se isključiš dovoljno daleko od magistrala da to vraćanje pojede dobar deo vremenske uštede. Sa druge strane, magistralom ima malo mesta za preticanje, praktično je glavno taj deo neposredno pred Požegom. Ako je gužva možeš da se zaglaviš iza kamiona i da guslaš. Većina nas nismo lokalci i idemo kad je sezona, vikend, praznici, kad je inače veća gužva.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
To si se zaglavljivao ranije dok nisu svi otisli na autoput
. Sad je milina ovamo na staroj magistrali plus lepi predeli pored jezera. U stvari se sad zaglavis na tom delu od kraja autoputa pa dok dodjes do magistrale i Pozege. Tu je uvek sad kolona u oba smera pa ne mozes da pretices, sto zbog toga, sto zbog pretezno pune linije jer se sve kroz naselje vozi.
A i magistralom po ogranicenju, potrosnja je smejurija i voznja ne smara kao AP.
Ako nastave sa dizanjem cena putarina, vidim.ja da ce opet krenuti restorani na magistarali da rade.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ako nastave sa dizanjem cena putarina, vidim.ja da ce opet krenuti restorani na magistarali da rade.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Kroz Grdelicu, magistralni put je sada opterećiniji nego auuto-put.
Od nove godine su poprilično povećali putarinu za deonice gde ima mostova i tunela - a kroz Grdelicu ih ima...
Tako da sada putarina za deonicu između Vl. Hana i Grdelice (20ak km) iznosi 250rsd za putnička vozila
Od nove godine su poprilično povećali putarinu za deonice gde ima mostova i tunela - a kroz Grdelicu ih ima...
Tako da sada putarina za deonicu između Vl. Hana i Grdelice (20ak km) iznosi 250rsd za putnička vozila
- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
- Kontakt:
Dobro, nije baš da je opterećeniji, to bi se teško dogodilo, ali je osetno veliki broj kamiona koji krati putarinu na raznim tačkama u zoni od Leskovca pa sve do Vranja. Bili to izlasci na LE, Grdelicu, Predejane ili V.Han.
Sa početkom naplate putarine na magistralnim putevima za kamione, svi će biti vraćeni na AP.
A ono što je suština priče sada u toj zoni je da su cene putarina bolesne (kao i u celoj Srbiji) i da svi lokalci izbegavaju AP, čak i kada krenu za BG. Ja prvi. Uključujem se na AP u LE.
Sa početkom naplate putarine na magistralnim putevima za kamione, svi će biti vraćeni na AP.
A ono što je suština priče sada u toj zoni je da su cene putarina bolesne (kao i u celoj Srbiji) i da svi lokalci izbegavaju AP, čak i kada krenu za BG. Ja prvi. Uključujem se na AP u LE.